100% Wolf en de Legende van de Maansteen

100% Wolf en de Legende van de Maansteen

Kan Freddy als poedel lid worden van de Huillingten academie?

Afleveringen

26 afleveringen

Freddy zorgt ervoor dat hij als allereerste hond mee mag doen met het toelatingsexamen voor de Huillington academie, wat normaal alleen voor wolven is. Mede met de hulp van zijn vriendin Batty kan hij zijn plaats op Huillingten veroveren.
Nog maar net één dag op school en het botert al niet tussen Freddy en de blaaskaak Ivan. Ivan dwingt Freddy om de heilige maansteen te stelen! Wanneer Batty wordt blootgesteld aan de stralen van de steen verandert ze in een ...mens!
Freddy probeert Batty te leren om zich als mens te gedragen. Om zichzelf te bewijzen moeten de leerlingen ''De gouden hoorn'' vangen en naar school brengen maar tijdens deze opdrag worden ze aangevallen door een woeste Wilde wolf.
Freddy is er van overtuigd dat er zich een Wilde wolf schuil houd op Huillingten en hij verdenkt meneer Sminch de boekhouder. Ondertussen verwelkomt Huillingten ook een nieuwe super coole leraar Rik Ruw.
De studenten zijn besmet geraakt met vlooien en kunnen hierdoor van school gestuurd worden. Samen met Batty gaat Freddy op zoek naar de Doog, hij heeft de vlooiquideerder. Het enige middel wat hun van de vlooien kan verlossen.
De studenten mogen het hoofdkwatier van de Nachtpatrouille bezoeken. Freddy leert Sascha kennen de wolvenjager. Ze komen samen vast te zitten in een mijnschacht en hier ontdekt Freddy dat Sascha wel heel veel over de weerwolven weet.

7. Howloween

Het is Howloween en volle maan. De school gaat op slot en de leerlingen voeren een toneelstuk op voor de leerkrachten en ouders. Wanneer het maanlicht toch binnenvalt in de school begint er een moeilijke en spannende nacht voor de kinderen.

8. Oude runen

Freddy en Ivan zijn gezakt voor hun 'oude runen' examen. Ze moeten het opnieuw doen anders mogen ze niet naar het concert van de Doomwolven. Maar alles loopt mis tijdens hun zoektocht naar oude runen. En Batty wordt beschuldigd van verraad.

9. Kampeertrip

Juf Afeaki neemt de studenten mee naar het bos. Ze komen Sascha en haar familie tegen. Als Freddy en de oma van Sascha overgeleverd zijn aan de genade van de Wilde wolven, kunnen ze alleen maar hopen dat de rest van de klas hun komt redden.
De echte Beatrice Beenham arriveert op Huillinten en Batty's bedrog komt aan het licht en wordt van school gestuurd. Freddy moet Pinkus overtuigen om Batty terug te laten komen. Maar dan is er plots ook nog een Wilde wolf.

11. Charlie

Wanneer de Wilde wolf die achter Freddy aanzit Charlie blijkt te zijn, wordt ze gevangen genomen. Het is aan Freddy om de roedel te overtuigen van Charlie's onschuld. Ondertussen onmoet Sascha twee andere bekende wolvenjagers.

12. De jacht

Sascha ontdekt dat haar ouders ook wolvenjagers zijn. Wanneer haar ouders de roze poedel vangen, moet de jonge jager Sascha partij kiezen. En is er iemand die Freddy op tijd komt redden?

13. Alfa één

Alfa één lokt de nachtpatrouille direct naar de wolvenjagers. Er ontstaat een gevecht. Freddy moet Huillingten verlaten omdat de raad vindt dat zijn vriendschap met Sascha de roedel in gevaar brengt.
Freddy smeekt Pinkus om hem te helpen weer terug op Huillingten te komen. Maar er is veel veranderd sinds Pinkus zelf ontslagen is. Rik is nu de nieuwe directeur en dankzij hem zitten de studenten vast in de catacomben.
Rik laat Huillingten meedoen aan een wedtrijd tussen verschillende scholen. Ondertussen is de hond Felix zijn kleine baasje kwijt en de Huillingten bende en Sascha gaan hem helpen zoeken De zoektocht eindigt op de trein!
Rik daagt de leerlingen uit om een geheime kamer in de school te vinden. Freddy vindt zijn gedrag verdacht en begrijpt dat de nieuwe directeur de leerlingen gebruikt om de locatie van het graf van de Wilde wolfkoning te vinden.
Hotspur de oom van Freddy en voorlopig waarnemend directeur, verkoopt Huillingten aan sterrenchef Angelique Champs. Zij maakt van de school een sterren restaurant. Maar dit is dik tegen de zin van de studenten.
Tijdens de jaarlijkse Maansteenspelen wordt de maansteen gestolen. Freddy en Ivan gaan gezammelijk achter de dief aan om de steen terug te krijgen. Samen met hun vaders vinden ze de maansteen terug De dief is niemand minder dan Rik!

19. Chubsy

De studenten brouwen een drankje om Ivan te genezen, maar dit loopt uit op een fiasco. Uit het mengsel van het drankje onstaat een klein raar roze wezentje. Een gezondheids en veiligheids inspecteur brengt een bezoek aan Huillingten.
Sascha's ouders willen de stad verlaten. Om te zorgen dat Sascha niet hoeft te verhuizen doen Sascha, Freddy en Batty net alsof ze een nieuwe weerwolf hebben gezien. Ondertussen zeten weerwezens heel Milford op z'n kop.
Ivan beweert dat een monster hem heeft aangevallen en de maansteen heeft gestolen. Maar de studenten ontdekken al snel dat dit monster niemand minder dan Ivan zelf is. Ze moeten hem koste wat kost tegen houden voordat hij wordt ontdekt.
Terwijl de studenten Ivan zoeken, komen Wendy en Willem per ongelijk in een talenten show terecht. Hun prachtige optreden trekt de aandacht van über wolf Ivan, die hen ontvoerd terwijl het verbijsterende publiek toekijkt.
Freddy en Batty doen mee in een hondenshow om zo in contact te komen met een hond genaamd De Hertogin. Deze showhond zou informatie hebben over de maansteen. Maar Batty ontdekt nog veel meer. De Hertogin blijkt haar moeder te zijn!

24. Swiss

De Huillingten studenten werken samen met Sascha en haar oma, om te infiltreren in het hoofdkwartier van de wolvenjagers. Daar ligt de andere helft van de maansteen genaamd de doemsteen. Ze moeten wel eerst langs Swiss proberen te komen.

25. Canis Rex

De kinderen ontdekken een voorspelling die te maken heeft met de twee stenen en een zekere Canis Rex. Om te verkomen dat Rik de twee stenen in handen krijgt, besluiten de kinderen de stenen te vernietigen in de vulkaan.
Terwijl de kinderen Rik proberen te stoppen de stenen te herenigen vraagt Freddy zich af wie Canis Rex zou kunnen zijn. Misschien hijzelf? En lukt het hem om alles tot een goed einde te brengen?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.