Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender

De animatieserie Avatar gaat over de wereld waar de macht voor lange tijd verdeeld was over vier grote naties; Aarde, Vuur, Water en Lucht en die nu uit balans is geraakt. Aan de jonge Avatar Aang de taak om de wereld te redden.

Afleveringen

20 afleveringen

Twee jonge stamleiders stuiten tijdens de jacht op een ijsberg waar een jongen in blijkt te zitten met speciale krachten. Katara, die aankomend Watermeester is, denkt dat hij de nieuwe Avatar is.
Als Katara en Aang terugkeren van het scheepswrak, verdenkt Sokka Aang ervan een spion voor de Vuurnatie te zijn omdat hij een vuurpijl zou hebben afgeschoten. Hij verbant hem, tot groot verdriet van Katara en de kinderen.
Aang, Katara en Sokka komen in de Luchttempel, waar Aang opgevoed is. Daar staat hen een schok te wachten; alle Luchtmeesters zijn door Vuurmeesters vermoord.
Aang, Katara en Sokka belanden op het eiland Kuoshi. Als ze willen vertrekken, worden ze gevangen door de vrouwelijke krijgers van Kyoshi, die denken dat ze Vuurspionnen zijn.
Aang, Katara en Sokka, komen aan bij de Aarderijk-stad Omashu, waar Aang vroeger vaak op bezoek ging bij z'n gekke vriend Bumi. Het gaat mis en ze worden voorgeleid aan de koning die Aang uitdaagt voor een aantal zware proeven die hij moet voltooien.

6. Gevangen

Als Aang, Katara en Sokka hun kamp opslaan, zien ze een Aardemeester, die hard wegrent als ze hem roepen. Ze volgen hem naar z'n dorp, dat veroverd blijkt door de Vuurnatie. Alle Aardemeesters van het dorp zijn met onbekende bestemming weggevoerd.
Aang, Katara en Sokka komen aan in een stad die wordt geterroriseerd door een mysterieuze kracht uit de geestenwereld. Aang weet niet hoe hij deze mensen moet helpen en realiseert zich dat hij nog veel moet leren over het Avatar zijn.
Aang heeft een visioen van een komeet gehad, en wil Avatar Roku (zijn vorige incarnatie) spreken om te vragen wat dat betekent. Het eiland waar hij naar toe moet ligt echter op het grondgebied van de Vuurnatie.
Aang moet binnen een half jaar alle elementen beheersen en heeft daar z'n twijfels over. Als Katara aanbiedt om hem te leren Watersturen, neemt hij dat graag aan, en zoeken ze een plek bij een waterval om te kunnen oefenen.

10. Jet

Aang, Katara en Sokka ontmoeten in een bos Jet en zijn vrijheidsstrijders, die vechten tegen de Vuurnatie. In eerste instantie zijn ze onder de indruk van de manier van leven van de vrijheidsstrijders en het charisma van Jet met ook mindere kanten.
Aang, Katara en Sokka moeten over een grote canyon vliegen. Als ze daar stoppen om 't uitzicht te bewonderen, ontmoeten ze twee rivaliserende stammen die door de canyon moeten trekken, maar er is maar één canyongids, dus dat wordt ruzie.

12. De Storm

Er komt een vreselijke storm aan als Aang, Katara en Sokka op de markt eten willen kopen. Helaas is hun geld op en Sokka besluit bij een visser te gaan werken. Die visser beschuldigt Aang ervan de wereld honderd jaar in de steek te hebben gelaten.
Sokka en Katara zijn ziek, en Aang gaat naar een kruidenvrouw die een medicijn kan maken. Avatar wordt gevangen en is bang dat hij nooit meer vrij zal komen. Maar dan krijgt hij hulp van een mysterieuze blauwe geest.
Aang, Katara en Sokka ontdekken een dorp met mensen die in hun dagelijks leven allemaal vertrouwen op een waarzegster, maar daardoor zijn ze blind voor het gevaar waarin ze allemaal verkeren.
Op doorreis ontmoeten Aang, Katara en Sokka een krijger van de Waterstam, Bato. Via hem kunnen ze in contact komen met hun vader. Aang is bang dat Katara en Sokka niet met hem verder willen en verzwijgt een boodschap van hun vader.
Aang probeert een Vuurmeester te vinden om hem te leren vuursturen, terwijl Katara ontdekt dat ze een speciale kracht bezit.
Als Aang, Katara en Sokka aankomen bij de Noorder Luchttempel, zien ze allerlei mensen vliegen met vliegers. Aang vindt het maar niks, want het zijn geen echte Luchtmeesters. Ze ontmoeten daar Teo, wiens vader werkt voor de Vuurnatie.
De kinderen bereiken de Noorder Waterstam. Aang en Katara zoeken een Watermeester, terwijl Sokka verliefd wordt op een prinses. Ondertussen plant Zhao een aanval en moet Zuko een manier vinden om zijn zoektocht naar de Avatar voort te zetten.
Aang, Katara en Sokka zijn bij de Noorder Waterstam. Katara en Aang krijgen les van een Watermeester en Sokka is verliefd op Prinses Yue, die helaas uitgehuwelijkt wordt aan Hahn, een arrogante kwast. Dan valt de Vuurnatie aan.
De Vuurnatie valt de Noorder Waterstam aan, en Aang's lichaam is gekidnapt door Vuurprins Zuko, terwijl hij door de geestenwereld zwerft, op zoek naar steun van de Maan- en Oceaangeest om de Vuurnatie te verslaan.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.