Baantjer

Baantjer

De knorrige, maar gedreven rechercheur De Cock - met C-O-C-K - buigt zich samen met zijn overijverige assistent Vledder en zijn collega's Prins, Keizer en Den Koninghe over de misdaad in Amsterdam.

Afleveringen

9 afleveringen

Dokter Den Koninghe vraagt toestemming om sectie te verrichten op een overleden bejaarde dame. Maar De Cock is op vakantie en Vledder vindt het onzin. Als Den Koninghe De Cock laat terug komen, voelt Vledder zich gepasseerd. Totdat blijkt dat de oude dame inderdaad vermoord is en Vledder moet toegeven dat hij de hulp van De Cock goed kan gebruiken.
Wanneer het huis van de veelbelovende tennisser Dennis Bouman in brand wordt gestoken, ontsnapt hij ternauwernood aan de dood. Zijn vriendin Astrid redt het echter niet; zij sterft in de vlammen. Tot de Cocks verbazing zijn Dennis en zijn collega-tennissers nauwelijks onder de indruk, gefocust als ze zijn op hun tenniscarrières. Winnen is blijkbaar het enige dat telt.
Iemand heeft een beeld van de wraakengel Gabriël gebruikt om pater Erwin van der Vlugt te vermoorden. De Cock en Vledder staan voor een raadsel. Wie vermoordt er nu een priester? In zijn omgeving zijn mensen ervan overtuigd dat de man een heilige was. Maar De Cock en Vledder komen er al snel achter dat de man zich met zeer aardse zaken bezighield.
De Cock en zijn team onderzoeken de moord op de populaire volkszanger Donny Stevens. De Cock en Vledder ontdekken al snel dat iedereen die gebaat was bij het succes van Donny, zoals zijn vriendin, een fan, producer, studiotechnicus, ook gebaat was bij zijn dood.
Dat Anja (Lotus) Langeweg een gevaarlijk spel speelde, wordt duidelijk wanneer ze dood wordt aangetroffen in haar eigen sm-tuig. Het is meteen duidelijk wie het moeilijk had met Anja's praktijken.
Een bruiloft tussen een Amsterdams meisje en een Turkse jongen eindigt in een bloedbad. Het is overduidelijk dat maar weinig aanwezigen echt gecharmeerd waren van dit huwelijk. Maar dat de gemoederen zo hoog op kunnen lopen dat zelfs de bruid vermoord wordt, daar kan de Cock totaal geen begrip voor opbrengen.
Sonja wordt voor de ogen van een getuige doodgeschoten. Er zijn maar weinig aanwijzingen om deze moord op te lossen, totdat een journaliste De Cock op het goede spoor zet.
De Cock en Vledder onderzoeken de mysterieuze plotse dood van een steenrijke oude diamantairsweduwe. Haar schoonzoon wil vooral weten waar de zeldzame Casseiopeia-diamanten zijn.
Op een graf wordt het lijk gevonden van een man. Het kost de Cock en Vledder heel wat moeite om zijn identiteit te achterhalen. Wanneer blijkt dat de man bovenop zijn eigen graf ligt, staat de Cock voor een raadsel.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.