Beestig !

Beestig !

Avonturenprogramma waarin Arne in Afrika en Bab in België heel wat bijleren over verschillende dieren.

Afleveringen

16 afleveringen

In de eerste week zetten Arne en Bab koeien in de kijker. Arne reist hiervoor naar Karamoja in het noordoosten van Oeganda waar hij de Karimojong bezoekt, een volk dat leeft van en voor hun vee. Daar ontmoet hij Lokoroi, een 12-jarige herder die hem alles leert over koeien en hem toont hoe hij een echte Afrikaanse herder wordt. Zo krijgt hij al meteen een les in het hoeden van koeien. Bab trekt ondertussen naar een boerderij in Ninove, waar ze wordt verwelkomd door de 10-jarige Joke. Zij legt Bab uit hoe koeien in België verzorgd worden.
Arne voelt zich al meteen als een echte koeienherder in Oeganda en blijft slapen in de kraal van de 12-jarige herder Lokoroi. 's Ochtends moet Arne vroeg uit de veren om samen de koeien te melken. Op de boerderij bij Joke in Ninove is zonet een kalfje geboren dat naar het kalfshuis moet. Bab mag mee en maakt er ondertussen ook kennis met de melkrobot.
In Oeganda moet Arne de koeien inspuiten tegen teken maar dat loopt niet meteen van een leien dakje. Gelukkig is er de 'koeientrechter' om hem hierbij te helpen. Nadien krijgt hij de hulp van twee sterke, maar koppige koeien om het land om te ploegen. Bij Bab en Joke in België komt de veearts langs om veertien nieuwe stierenkalfjes te onderzoeken. Na het harde werk is er gelukkig ook tijd voor ontspanning en mag Bab samen met papa Hendrik mee naar een wedstrijd tractorpulling.
Arne leert in Oeganda wat je zoal kan doen met een koeienhuid. In België maken Bab en Joke vandaag hun handen vuil en gaan ze koeienmest opkuisen. Joke nodigt haar daarna uit om bij haar te blijven slapen in een kalfshuisje. Na een geslaagde week moeten Bab en Arne afscheid nemen van hun nieuwe vrienden.
Deze week willen Arne en Bab alles te weten komen over konijnen. Arne trekt hiervoor naar Rwanda en ontmoet er de 12-jarige Esther, die zelf konijnen kweekt. Bab maakt in België ondertussen kennis met Amory die alles weet over konijnen. Amory neemt Bab mee op sleeptouw en leert haar om Vlaamse Reuzen en Franse Hangoren te verzorgen.
In Rwanda bouwt Arne een groententuin die bemest wordt met konijnenkeutels en toont Deborah hem hoe ze haar fornuis kan doen branden met koeienmest. Amory toont Bab in België de minder propere kant van konijnen: ze ruimen samen konijnenmest op. Konijn Jeroen wordt ondertussen klaargestoomd voor zijn deelname aan een schoonheidswedstrijd.
In Rwanda gaan Arne en Esther konijnen verkopen op de markt en bezoekt Arne een centrum voor mensen met een beperking waar ze Californische konijnen kweken. Bab en Amory nemen konijn Jeroen mee naar een schoonheidswedstrijd en proberen de bewoners van een rusthuis op te vrolijken met enkele gezelschapskonijnen.
In Rwanda beleven Arne en Esther de feestelijke sfeer van een Afrikaanse mis. Bab en Amory maken ondertussen kennis met een wel heel intelligent dier: konijn Liffey helpt kinderen met hun huiswerk. Na een leerrijke week nemen Bab en Arne op hun geheel eigen manier afscheid van hun nieuwe vrienden.
Deze week zetten Arne en Bab dromedarissen in de kijker. Arne reist terug naar Oeganda en ontmoet er de 11-jarige Lokong die dromedarissen hoedt. Lokong leert Arne onder andere hoe de dieren gemolken moeten worden. Met een dromedaris aan de hand maken Arne en Lokong een wandeling door de uitgestrekte natuur van Oeganda. Bab gaat ondertussen in België op zoek naar dromedarissen en komt op een verrassende plaats terecht.
Arne mag vandaag deel uitmaken van een heuglijke gebeurtenis: hij mag een traditionele huwelijksceremonie van de Karimojong bijwonen. Bab is ondertussen in Pairi Daiza op bezoek bij een kudde jonge dromedarissen. Ze begeleidt de kleine dieren en probeert hen te voederen.
Arne en Lokong maken samen houtskool om nadien in het dorp te verkopen. Voor hun productie moeten ze wel een beroep doen op een ezel. Na het zware werk wordt Arne verwend en laat hij zijn eerste schooluniform maken door een kleermaker. Bab is ondertussen in Schaarbeek, waar het vuilnis niet door een vuilkar maar door ezels wordt opgehaald.
Arne gaat vandaag terug naar de schoolbanken samen met zijn vriend Lokong. Bab bezoekt De Zonnegloed, een soort opvangcentrum voor dieren, waar ze ontdekt dat er achter elk dier wel een verhaal schuilt. In het opvangcentrum maakt Bab ook kennis met de kamelen en leert er hoe ze verzorgd moeten worden. Arne en Bab nemen na een leerrijke week afscheid van hun vrienden.
Arne reist naar het noorden van Oeganda en ontmoet er de 12-jarige Lokiru, die hem leert hoe varkens, kippen, geiten en kalkoenen leven in Afrika. Samen geven ze de dieren eten en maken ze Arnes eerste kalabas-drinkbeker. Bab gaat ondertussen op bezoek bij kinderboerderij Bokkeslot en maakt er kennis met Wenke, Bauke en al hun dieren.
Arne en Lokiru proberen een varken te verkopen in het dorp, maar dat loopt niet meteen van een leien dakje. Met de opbrengst van het varken kan Lokiru naar school en hij vraagt aan Arne of hij een kijkje komt nemen. Bab is ondertussen in Gent en bezoekt er 't Spilvarken, een organisatie die varkens inzet om huishoudafval te verwerken.
Arne en Lokiru gaan op avontuurlijke safari en beleven heel wat wilde avonturen. Terug op de boerderij bij Lokiru komt de dierenarts op bezoek. Op kinderboerderij Bokkeslot besluiten Bab en haar twee nieuwe vriendinnetjes de kippen op vakantie te sturen... met de caravan.
Arne moet afscheid nemen van Lokiru en zijn familie en wil nog voor een laatste keer samen met hen de dieren voederen. Met een origineel afscheidslied neemt Arne definitief afscheid van Lokiru, maar er wacht voor Arne nog een verrassing... Bab neemt ondertussen ook afscheid van Wenke en Bauke en van de leuke kinderboerderij Bokkeslot.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.