De Bende van Jan de Lichte

De Bende van Jan de Lichte

Vlaanderen, 18de eeuw. De zoveelste bezetter zuigt het land en zijn bevolking leeg. Jan de Lichte zal het worst wezen. Tot hij plots een bende leidt en tegen wil en dank uitgroeit tot een held.

Afleveringen

10 afleveringen

Vlaanderen, 1747. Jan de Lichte keert terug van de Oostenrijkse oorlog als een gevangene, beschuldigd van moord en desertie. Hij slaagt erin te ontsnappen en keert terug naar zijn geboortestreek.
Tincke neemt Jan mee in de wrede, ellendige wereld van de bannelingen. Misdaad, hoeren, wetteloosheid en uitbuiting zijn er schering en inslag. De streek kreunt onder de bezetting van de Fransen.
Tincke bevrijdt een zwaargewonde Jan en ontdekt de ware toedracht van de premie op Jans hoofd. Coffijn wil de bereikbaarheid van de stad vergroten door de aanleg van een weg.
De overval op de postkoets lijkt een groot succes maar een deel van de buit zorgt voor heel wat problemen. Coffijn looft, tegen het advies van Baru in, een premie uit om de daders op te pakken.
De verdwijning van Héloïse beroert de gemoederen in de stad. Haar vader is ontroostbaar en gaat te rade bij Deken Pycke, die hem belooft haar op te sporen.
De Spanjol gaat op zoek naar de gewonde Tincke want IJzeren Simon wil koste wat het kost Tinckes kop na wat hij De Schele heeft aangedaan.
Een aangeslagen Tincke en de bende beramen een plan om de gevangen genomen Jan te bevrijden. Baru krijgt door de uitlevering van Jan zijn beloofde pruik en treedt toe tot het schepencollege.
Eén jaar later: de werken aan de weg zijn voltooid en hoe groot de welvaart in de stad ook is, de ellende in het kamp bij de bannelingen is des te groter.
Jan is opgestaan uit de doden en is strijdvaardiger dan ooit. Na de dood van Pycke rust de vloek van Jan nu op Baru en Coffijn, al is die laatste niet echt onder de indruk.
Na de dood van burgemeester Coffijn is Baru de enige overgeblevene die de wraak van Jan moet vrezen. De voorspoed in het kamp zet de bannelingen aan te dromen van een beter leven.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.