De Expeditie: Groenland

De Expeditie: Groenland

Acht bekende Vlamingen trekken over de Arctic Circle Trail onder leiding van twee ervaren gidsen. Met ski's en een loodzware slee leggen ze in erg moeilijke omstandigheden een traject van 160 km af. Ze beleven een unieke ervaring en worden tegelijkertijd geconfronteerd met de eigen limieten, zowel fysiek en emotioneel, maar ook met die van de groep.

Afleveringen

8 afleveringen

De expeditieleden ontmoeten elkaar voor het eerst en ontdekken alle details over de tocht die hen te wachten staat in Groenland. Ter voorbereiding van de expeditie trekt het team op koude stage naar Noorwegen.
Na de eerste reality check tijdens de koude stage in Noorwegen, maakt het expeditieteam zich klaar voor het echte werk. Hun avontuur in Groenland begint succesvol, maar al na enkele uren stuiten de expeditieleden op een ijzige en genadeloze wind.
Niet enkel de koude in Groenland is een gevaar, ook mentaal en fysiek krijgen de expeditieleden het tijdens hun tocht hard te verduren. De eerste echte helling op de route is zwaar en maakt duidelijk hoe belangrijk het is om er als groep voor elkaar te zijn.
Wanneer één van de expeditieleden een ingrijpende beslissing neemt, probeert de groep samen te ontdekken hoe ze de lange expeditie op een positieve manier kunnen voortzetten. Average Rob viert zijn 31ste verjaardag op een zeer unieke manier.
Na een nacht slapen in een deugddoende hut, ontvangen de expeditieleden een onrustwekkend bericht via de satelliettelefoon. Hun plannen worden serieus door elkaar geschud, maar ondanks een stevige tegenslag zet het team de expeditie vol goede moed verder.
Tijdens een onverwachtse en hevige storm wordt de kooktent weggeblazen door een krachtige windstoot. Geen kooktoestellen, betekent geen sneeuw kunnen smelten en zonder water is er geen eten. Betekent dit het einde van de expeditie?
Het klimaat in Groenland blijkt in alle opzichten onvoorspelbaar. De expeditieleden ondervinden de gevaren en moeilijkheden van een stralende zon op het sneeuwlandschap. Met het einde in zicht groeit de liefde voor het expeditieleven. Zeker wanneer ze een nacht kunnen doorbrengen op een bevroren zee.
Voor de expeditieleden aankomen op het eindpunt in Sisimiut, worden ze fysiek nog een laatste keer zwaar op de proef gesteld. Tijdens hun laatste nacht in de vrieskou worden ze getrakteerd op een fantastische en onvergetelijk schouwspel. Het einde van dit geweldige avontuur lonkt.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.