De grootste meesteroplichter van de wereld

De grootste meesteroplichter van de wereld

In 'De Grootste Meesteroplichter ter Wereld' gaat schrijver Maarten Inghels op zoek naar de waarheid achter Piet Van Haut (53). De man die zich "honderd miljard keer" straffer noemt dan de Tinder Swindler is al tien jaar op vrije voeten, maar lijkt nooit gestopt te zijn met mensen op te lichten.

Afleveringen

6 afleveringen

De man die zich "honderd miljard keer" straffer noemt dan de Tinder Swindler is al tien jaar op vrije voeten, maar lijkt nooit gestopt te zijn met mensen op te lichten. Van Haut logeert in de duurste hotels, reist met privéjets en strooit letterlijk met geld. Maar dan vooral met geld van een ander.
Slachtoffer Erna Sjoukens werd door het zelfverklaarde achtste wereldwonder 57.000 euro lichter gemaakt. "Hoe ik me zo makkelijk liet vangen? Het idee dat ik voor de rest van mijn leven financieel onafhankelijk zou zijn, leek mij gewoon heel aantrekkelijk." Een gewaarschuwd lezer is er twee waard. Bekijk hieronder de tweede aflevering.
Begin jaren negentig raakt de populaire Familie-actrice Martine Jonckheere (66) verstrikt in het meedogenloze web van meesteroplichter Piet Van Haut. Op een benefiet schenkt Van Haut haar een blitse cabrio. Jonckheere weigert de wagen, maar een meesteroplichter laat zich niet zomaar afschepen. Van Haut begint te graven in het privéleven van de actrice en probeert haar op die manier te terroriseren.
Kabinetschef van de koning, CEO van Janssen Pharmaceutica, zoon van een oliesjeik,.... Meesteroplichter Piet Van Haut heeft een onweerstaanbare drang zich voor te doen als iemand anders. Moeiteloos sleurt hij zijn slachtoffers mee in zijn waanzinnige verhalen. In de vierde aflevering van de HLN Original 'De Grootste Meesteroplichter ter Wereld' vertelt Van Haut hoe hij er ooit in slaagde zichzelf te laten ontseinen door zich bij justitie uit te geven als procureur-generaal.
Oplichting, misbruik van vertrouwen, stalking, valse naamdracht, inmenging in openbare ambten. De waslijst aan misdrijven op het palmares van Piet Van Haut lijkt onophoudelijk. Toch zat de meesteroplichter tot nu toe amper 8 jaar vast. Van Haut laat graag uitschijnen dat hij dankzij vriendschappen met onder andere topadvocaat Jef Vermassen ongrijpbaar is voor justitie.
"We zullen doorgaan!" In de slotaflevering van de HLN Original 'De Grootste Meesteroplichter ter Wereld' zien we hoe Piet Van Haut niet van plan lijkt te stoppen. Zijn drijfveer? "Wereldberoemd worden!" Reportagemaker Maarten Inghels (34), en schrijver van het boek 'Het mirakel van België', twijfelt niet: "Piet is eeuwig onderweg. Vanuit zijn verlangen naar aandacht kan hij niet anders dan oplichten en zich voordoen als iemand die hij niet is."
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.