De Keuken Van De Meester

De Keuken Van De Meester

Driesterrenchef Peter Goossens gaat op zoek naar een getalenteerde kok om zijn team in toprestaurant Hof van Cleve te vervoegen.

Afleveringen

13 afleveringen

Driesterrenchef Peter Goossens gaat op zoek naar een getalenteerde professionele chef om zijn team in Hof van Cleve te vervoegen. De geselecteerde koks worden door Goossens dertien weken lang opgeleid en getest op hun culinair talent, werkkracht en teamspirit.
In 'De Keuken van de Meester' gaat Peter Goossens op zoek naar één toptalent om zijn Hof van Cleve-team te versterken. Om in te schatten wat de koks waard zijn, onderwerpt Peter beide brigades vanaf nu elke week aan een uitdaging. Vandaag moeten ze zoveel mogelijk kabeljauw perfect fileren en portioneren. Welke brigade slaagt feilloos in de opdracht? De volgende dag zullen de koks in het testrestaurant weer 50 couverts moeten bedienen en zal opnieuw één kok de wedstrijd definitief moeten verlaten.
De ene brigade verloor vorige week een kok en bij de andere brigade deed een wissel van de chef het tij keren. Wie wint er deze week de uitdaging in 'De Keuken van de Meester' en mag als beloning met Peter Goossens op stap? Welke brigade moet een taak vervullen in de keuken? En wie zal deze keer, op het einde van de service, de keuken definitief moeten verlaten? Alle antwoorden in de derde aflevering van 'De Keuken van de Meester'.
De uitdaging van deze week is niet mals. Beide brigades moeten tonen dat ze over een fijne motoriek beschikken én dat ze stressbestendig zijn. Ze moeten immers worsten draaien.Peter Goossens heeft nog een verrassing in petto voor de brigades: een chefwissel. Beide nieuwbakken chefs wacht meteen een zware taak want de volgende dag is het opnieuw service met deze keer een volledig nieuw menu.
Na een slechte service moet chef Nicolas van de blauwe brigade zich niet enkel zwaar herpakken, hij moet ook opnieuw het vertrouwen van zijn brigade zien te winnen. Hij zet dan ook alles op alles om de nieuwe uitdaging te winnen. Maar zal hij hierin slagen? Chef Joke heeft door de vorige service immers best wat krediet opgebouwd bij haar mannen van de rode brigade. Met man en macht zullen ook zij strijden om de beloning binnen te halen. De dag daarop is het opnieuw service. Voor Nicolas wordt het D-day.
Nicolas is nog steeds van slag na zijn afgang van afgelopen week. Die mislukte service is Peter Goossens uiteraard niet ontgaan en hij besluit een nieuwe chef aan te stellen voor de blauwe brigade. En omdat er met gelijke wapens moet gestreden worden, krijgt ook de rode brigade een nieuwe chef. Maar, de nieuwbakken leiders zien elkaar meteen als regelrechte concurrenten. Tijdens de praktische proef gooien ze dan ook alles in de strijd om van elkaar te winnen.
Er is een onevenwicht tussen de rode en de blauwe brigade. Chefs Glenn en Alexander krijgen dan ook de moeilijke taak hun brigade opnieuw samen te stellen. Of ze de juiste keuzes maakten, zal snel blijken tijdens de service. Peter Goossens heeft immers enkele gasten uitgenodigd met toch wel speciale verzoeken.
Driesterrenchef Peter Goossens heeft deze week een bijzondere opdracht voor de kandidaten: een jubileummenu. De koks moeten het vijftig jaar oude menu van jubileumkoppel Jeannine en Amedee in een modern jasje steken. En dat niet voor vijftig maar voor zeventig genodigden. Beide brigades moeten dus een tandje bijsteken.
Er zijn nog zes koks in de running: Johan, Joke, Nico, Alexander, Glenn, en Fons. Peter Goossens voegt hen samen tot één brigade met aan het hoofd een nieuwe chef: Fons. Voor ze gezamenlijk hun restaurantservice draaien, krijgen de koks een nieuwe uitdaging. Ze moeten een eigen amuse creëren.
Nog vijf koks strijden om een plaats in de driesterrenkeuken van Peter Goossens. De competitie wordt steeds zwaarder en zo ook de uitdagingen van de chef. Vandaag moeten de kandidaten tonen wat ze met een beperkt aantal opgelegde ingrediënten kunnen bereiden. Een opdracht die vooral veel creativiteit vereist. Tijdens de service krijgen ze hoog bezoek want burgemeester Termont komt eten.
Peter Goossens wil de vier koks die nog in de running zijn, testen op hun kennis van de wereldkeuken. De jury die moet proeven, is deze keer een kleurrijk gezelschap. Maar ook deze internationale chefs zijn streng. Superstreng. De service wordt voor de koks een beproeving. Omdat Peter alle koks aan het werk wil zien op élke post, moet er gekookt worden volgens het zogenaamde carrouselsysteem.
De drie koks die nog in de running zijn voor de felbegeerde plaats in 'Hof Van Cleve' moeten op basis van hun smaak een echt 'Hof Van Cleve'-gerecht namaken. Ook bij de service wordt de lat nog hoger gelegd want Peter Goossens zélf is vandaag de chef van de brigade. Er staat veel op het spel, want op het einde van de service maakt Peter Goossens bekend wie de eerste finalist wordt en dus al met één been in 'Hof Van Cleve' staat.
Johan is al zeker van zijn plaats in de finale. Nico en Glenn strijden in een onderling duel voor de tweede finaleplaats. Zodra de twee finalisten bekend zijn, wacht hen een laatste uitdaging: proefdraaien in Hof Van Cleve zelf. Een zware opdracht, want wie kan er onmiddellijk mee in deze driesterrenkeuken?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.