De Kroongetuigen

De Kroongetuigen

'De kroongetuigen' legt enkele spraakmakende misdaaddossiers uit de Vlaamse geschiedenis onder de loep aan de hand van getuigenverklaringen van de toenmalige speurders en andere betrokkenen.

Afleveringen

4 afleveringen

Maandag 29 september 2003 is een dag die bij veel Geraardsbergenaars voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die nacht vond, op de Markt van Geraardsbergen, een gruwelijke roofmoord plaats in café Het Vraagteken. Drie jonge mensen werden er, voor nauwelijks 3.600 euro, door twee broers in geldnood vermoord.
Dertig jaar geleden wordt Elverdinge, een gehucht van Ieper, opgeschrikt door een vijfvoudige familiemoord. In een afgelegen tweewoonst vermoordt een 17-jarige jongen zijn beide ouders, zijn grootmoeder, zijn oom en tante. Onder meer de onderzoeksrechter en de gerechtspsychiater die de vijfvoudige moord onderzochten vertellen wat er in het hoofd van de minderjarige dader omging toen hij zijn wreedaardige plan ten uitvoer bracht.
Op woensdagavond 7 november 2001 ontdekt de politie drie levenloze lichamen in de woning van het gezin Pieters in Merksem. De slachtoffers zijn mama Nicole en haar twee kindjes. Ze werden alle 3 de keel overgesneden. De sporen wijzen naar Paul Pieters, de vader van het gezin, maar hij houdt zijn onschuld vol. Ook tijdens het Assisenproces ontkent hij, maar de jury veroordeelt hem tot levenslange opsluiting.
In november 1992 wordt Aalst brutaal opgeschrikt door de moord op twee politieagenten. De dubbele moord slaat diepe wonden, niet alleen bij de nabestaanden van de slachtoffers, maar ook bij het politiekorps. En bij uitbreiding in heel Aalst, want voor het eerst in de gerechtelijke geschiedenis van ons land stelt een stad zich burgerlijke partij in een Assisenzaak.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.