De Kroongetuigen

De Kroongetuigen

'De kroongetuigen' legt enkele spraakmakende misdaaddossiers uit de Vlaamse geschiedenis onder de loep aan de hand van getuigenverklaringen van de toenmalige speurders en andere betrokkenen.

Afleveringen

4 afleveringen

De zaak-Dutroux is het ingrijpendste en spraakmakendste gerechtelijke dossier uit onze geschiedenis, dat ook onze maatschappij radicaal veranderd heeft. Het verloop en de gevolgen van de zaak worden uitgespit door middel van getuigenissen van onderzoekers, experten, magistraten en enkele nabestaanden.
Tweede deel van deze dubbelaflevering over de zaak-Dutroux, een van de ingrijpendste en spraakmakendste gerechtelijke dossiers uit onze geschiedenis. In 1995 werden An en Eefje en Julie en Mélissa ontvoerd en vermoord door Dutroux en zijn kompanen. Alleen Laetitia en Sabine konden worden bevrijd.
In januari 1995 en mei 1999 werden de lichamen teruggevonden van respectievelijk de 56-jarige Marie-José De Nocker en de 29-jarige Yolanda Prinsen. Beiden werden seksueel misbruikt en daarbij gruwelijk verminkt. Ondanks de overweldigende bewijzen tegen hem hield de vermoedelijke dader Claudy Pierret zijn onschuld staande.

8. De Augustusmoorden

Documentairereeks van Jeroen Wils waarin de verhalen worden verteld achter waargebeurde misdaden die ons land hebben beroerd. In De Kroongetuigen komen onderzoekers, deskundigen en nabestaanden aan het woord en worden de feiten en de verhoren van de daders gereconstrueerd op basis van de authentieke informatie uit het gerechtelijk dossier. De Kroongetuigen is een productie van TvBastards in opdracht van VTM NIEUWS.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.