De Twaalf

De Twaalf

Vlaamse VRT-fictiereeks waarin twaalf gewone burgers opgeroepen worden als volksjury van een ophefmakende moordzaak. Ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers, die wordt beschuldigd van een dubbele moord.

Afleveringen

10 afleveringen

De gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers staat terecht voor een dubbele moord: op haar beste vriendin Brechtje 18 jaar geleden en recent op haar eigen dochtertje Roos. Palmers pleit onschuldig.
Politieagent Donald Vantomme heeft jaren gefaald in zijn onderzoek naar de moord op Brechtje Vindevogel. De juryleden proberen hun eigen levens te combineren met de rechtszaak.
Met een overtuigende uitleg zet agente Eliane Pascual in de rechtbank uiteen hoe ze Frie Palmers heeft kunnen vatten voor de moord op haar beste vriendin Brechtje en haar dochtertje Roos.
Marc Vindevogel, vader van slachtoffer Brechtje, getuigt in de rechtbank wat volgens hem de rol van de veeboeren was bij de dood van Brechtje. Hij blijkt een haat-liefdeverhouding met beschuldigde Frie Palmers te hebben.
Stefaan getuigt als kroongetuige over de dood van zijn vroegere lief Brechtje en zijn dochtertje Roos. De verdediging probeert zijn alibi onderuit te halen. De zaak kruipt in het hoofd van de juryleden.
Veeboer Vanneste getuigt over de moord op Brechtje, maar de verdediging is uit op een andere verdachte. Reden voor de rechter om het proces misschien stil te leggen. De jury krijgt een weekendbreak.
Margot, de nieuwe vriendin van Stefaan De Munck, en haar moeder Lutgard waren aan het babysitten op Roos toen die werd aangevallen met een glasscherf. De verdediging legt de vrouwen het vuur aan de schenen.
De getuigenissen van de wetsdokter en de gerechtspsychiater brengen materiële bewijzen naar voren. Zowel Frie als Stefaan ondergingen een polygrafietest en de resultaten zijn opmerkelijk.
Dankzij de getuigen van de verdediging blijkt dat het alibi van Stefaan De Munck voor de nacht dat zijn dochter Roos aangevallen werd, niet klopt. De voorzitter van het hof beslist om hem opnieuw in de getuigenstoel te laten plaatsnemen.
Vandaag staan de twaalf burgers van de volksjury voor een zware taak. Ze beraadslagen over de schuld van Frie Palmers in de dubbele moord waarvoor ze terechtstaat. De discussies laaien hoog op.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.