Dossier X

Dossier X

Reportagereeks van VTM NIEUWS waarin de grootste misdaadverhalen uit onze geschiedenis opnieuw tot leven komen via interviews, archiefbeelden en reconstructies. Speurders getuigen over de zaken die hun leven en carrière hebben getekend.

Afleveringen

7 afleveringen

Een reconstructie van het verhaal van Ashraf Sekkaki, bijgenaamd 'De ontsnappingskoning'. Sekkaki kon een paar keer uit Belgische gevangenissen en jeugdinstellingen ontsnappen. Soms op spectaculaire manier: in 2009 kaapten handlangers zelfs een helikopter om hem uit de gevangenis van Luik te halen. Sekkaki's dossier werd een van de meest spraakmakende misdaadzaken van het land.
Maandag 17 februari 2003 krijgt de politie van Antwerpen een verrassende oproep. De onkraakbaar gewaande kluis van het Antwerp Diamond Center, een van de belangrijkste draaischijven van diamanten in de wereld, blijkt leeggeroofd. De kraak gaat de geschiedenis in als de diamantroof van de eeuw. Zo'n 109 kluisdeuren zijn opengebroken en de daders gaan aan de haal met minstens 100 miljoen euro.
Een reconstructie van het verhaal van Paul Meyer en zijn zogenaamde 'Bende van 700 miljoen', een groepje gangsters dat tussen 2003 en 2007 voor vermoedelijk 700 miljoen euro aan drugs en valse sigaretten smokkelde, met de haven van Antwerpen als draaischijf. De daders werden opgepakt, maar een deel van hun buit is nooit gevonden.
Op 14 januari 1989 werd ex-premier Paul Vanden Boeynants, VDB, een van de meest controversiële politici die ons land ooit gekend heeft, aan zijn parkeergarage opgewacht door een goed georganiseerde bende die hem overmeestert en ontvoert. Het is het begin van een thriller die ons land een maand lang in de ban zal houden.
In het voetbalseizoen 2004-2005 belandde de Belgische competitie van de ene dag op de andere in een negatief daglicht, toen vermoedens rezen dat heel wat wedstrijden vervalst werden. Eén man slaagde erin de hele competitie te manipuleren: Zheyun Ye, een criminele spilfiguur in een internationaal gokschandaal, beter bekend als: de gokchinees.
Het verhaal van de Scarfacebende, de gevreesde roversbende die in 2011 de ene misdaad na de andere beging. Verschillende politiediensten in West-Vlaanderen kregen vanaf de nacht van 28 op 29 januari van dat jaar de ene melding na de andere binnen over inbraken en diefstallen. Het was de start van een indrukwekkende reeks diefstallen en overvallen.
De Cellules Communistes Combattantes, beter bekend als de CCC, is een extreemlinkse actiegroep die in 1984 en 1985 veertien aanslagen pleegde in België.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.