Extreme Huizen

Extreme Huizen

Vastgoedexperte Hadisa Suleyman trekt naar de meest bijzondere huizen in Vlaanderen. Van een luxueuze villa die je eerder in Dubai of Ibiza zou verwachten, tot een huis van stro.

Afleveringen

5 afleveringen

De eerste halte van Hadisa's huizenjacht ligt in Maasmechelen. Te midden van de bossen trekt een witte, hypermoderne villa alle aandacht. Het is een woning die je eerder verwacht in Dubai of Ibiza, met een strak poolhouse en binnenzwembad. "Aan de voorkant lijkt het een gesloten witte doos. Maar langs binnen wilden we het helemaal open trekken", vertelt eigenaar Matty Zadnikar.
Hadisa Suleyman trekt naar het Nederlandse Biesbosch. Daar staat Cabin ANNA, een volledig uitschuifbaar en verplaatsbaar huis dat je koopt als bouwpakket. Je zet de woning neer waar je wil en waar het toegelaten is. Bij helder weer kan je er zelfs onder de blote sterrenhemel slapen.
Hadisa gaat naar de watertoren in Steenokkerzeel, vlak naast de luchthaven van Zaventem. De monumentale toren werd helemaal gerenoveerd tot luxewoning en doet vandaag dienst als B&B. Eigenaars Ferdi en Valérie geven Hadisa een rondleiding en tonen haar de troef van deze woning: een dakterras met 360°-view waarrond de vliegtuigen cirkelen die landen in Zaventem.
Hadisa bezoekt een woning die je op het eerste gezicht enkel in Bokrijk zou vinden: een huis van stro. Maar niets is minder waar. Eigenaar Matthias Cleiren bouwde zijn eigen huis zo'n tien jaar geleden in Heist-op-den-Berg en gebruikte stro en leem als hoofdmaterialen. Het resultaat? Een energieneutrale woning, afgesloten van het gas- en waternet, waarop hij jaarlijks ook nog winst maakt: "Ik ervaar de energiecrisis niet, behalve met de benzine van de auto".
Naast het casino in Knokke-Heist staat het duurste appartement dat momenteel te koop staat aan de Belgische kust: een riante duplex. "Het zicht en het appartement zijn top, maar je krijgt geen decadente luxe", vindt Hadisa. "Voor die prijs had ik op z'n minst gouden kranen verwacht."
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.