Jabaloe

Jabaloe

In de saloon van Moe Jabaloe spelen zich de leukste en dwaaste avonturen van het helde Wilde Westen af.

Afleveringen

45 afleveringen

Sheriff Bean Bacon uit Bean Bacon City zal naar het Grote Westernbal gaan met een echte miss Bean Bacon City. Sheriff Jack wil niet onderdoen en besluit ook een miss mee te nemen.
Sheriff Jack is het middelpunt van spot. Hij doet wel alsof hij heel stoer is, maar iedereen lacht hem uit als blijkt dat hij zelfs bang is van muizen.
Het is weer zover: de Jabaloe Town Grapjesdag. De sheriff is door het dolle heen. Hij doet niets liever dan de andere bewoners foppen, al vinden ze dat zelf niet zo leuk.
Wanneer de inwoners van Jabaloe Town ontdekken dat de Moustacho's, de gevaarlijkste boeven van de Wildwest, ontsnapt zijn, wil Moe dat haar saloon bewaakt wordt.
De sheriff en Joe dagen elkaar uit voor de allereerste Grote Moe Jabaloe Bonenwedstrijd. Beide heren denken nog meer bonen te kunnen eten dan Slampie. De winnaar zal een held zijn.

6. De Bruid

Als sheriff Jack in de krant leest dat sheriff Bean Bacon van Bean Bacon City gaat trouwen, slaat hij in paniek. Hij wil niet de enige ongehuwde sheriff uit de omstreken zijn.
Wanneer sheriff Jack merkt dat Bessy niet mee hoeft te helpen met de opruim na een feestje, omdat ze wat ziek is, besluit hij te doen alsof hij zich ook niet lekker voelt.
Moe Jabaloe bakt haar fantastische Sombrerotaart. Sheriff wil een stukje, maar Moe tikt hem op de vingers. Met deze taart hoopt ze de bekende recensent Samm Snoeper te verleiden.
Wanneer er 's nachts op mysterieuze wijze koekjes verdwijnen uit de saloon, beslist de sheriff een onderzoek in te stellen. Slampie en Twinkly zijn ervan overtuigd dat de dader een spook is.
Burgemeester Jock, de tweelingbroer van sheriff Jack, komt naar Jabaloe Saloon. Moe wil hem hartelijk ontvangen en beslist om hem een prachtig geschenk cadeau te doen als hij langskomt.
Moe en sheriff Jack zijn teleurgesteld wanneer iedereen, behalve zij, een uitnodiging krijgen voor het verjaardagsfeestje van Slampie.
Wanneer sheriff Jack op reis gaat, moet hij dringend op zoek naar iemand die hem vervangt tijdens zijn afwezigheid. Zowel Slampie, Twinkly als Joe willen wel interim-sheriff zijn.
Sheriff Jack en Slampie ontdekken dat er in de saloon van moe Jabaloe een schat verborgen ligt. Sheriff Jack wil deze schat koste wat het kost voor hem houden.
Bessy schrijft een toneelstuk en dwingt iedereen mee te doen. Zijzelf speelt de prinses die mag kussen met prins Joe. Sheriff Jack is helemaal niet tevreden met zijn rol als boef.

15. Las Vegas

Slampie wint een ticket voor twee personen naar Las Vegas. De andere cowboys en cowgirls willen allemaal met Slampie op reis. Maar Slampie kan maar één persoon meenemen.
Wie is slimmer: Twinkly of sheriff Jack? Moe is het gekibbel tussen hen beu. Ze wil voor eens en altijd dit vraagstuk oplossen en besluit 'De Jabaloe Saloon Quiz' te organiseren.

17. Horoscoop

Wanneer sheriff Jack ontdekt dat Bessy in horoscopen gelooft, wil hij er handig gebruik van maken. Hij zet alle middelen in om Bessy te laten geloven dat hij de liefde van haar leven is.
Joe is verliefd op cowgirl Wendy. En dat net nu Bessy Joe wilde vragen met haar naar het cowboybal te gaan. Bessy laat Joe niet zomaar van haar afpakken.
Sheriff Jack heeft een oude kip waar hij graag vanaf wil. Maar niemand is gek genoeg om zo'n oud beest te kopen. Tot de sheriff Slampie wijsmaakt dat de kip gouden eieren legt.
Bessy wil heel graag bekend worden met haar liedjes. Twinkly besluit haar daarbij te helpen en neemt met zijn bandrecorder een plaatje van haar op. Tot ieders verbazing wordt het plaatje uitgebracht.
Er is een fotowedstrijd uitgeschreven tussen de verschillende dorpen in de Far West om de leukste foto te maken. Sheriff Jack wil absoluut dat Jabaloe Town wint en besluit een groepsfoto te maken.
Moe krijgt van sheriff Jack een heel kostbare vaas cadeau voor haar verjaardag. Wanneer Slampie die vaas breekt, proberen Joe, Bessy en Slampie dit verborgen te houden voor Moe en Jack.
Slampie vraagt Bessy als partner voor een koetsenrace. Twinkly begrijpt het echter verkeerd en denkt dat Slampie en Bessy gaan trouwen. Twinkly vertelt het nieuws aan de anderen.
Sheriff Bean Bacon van Bean Bacon City heeft een succesvolle specialiteit op de markt gebracht, de Bean Bacon Koeienvlaai. Sheriff Jack schrijft een wedstrijd uit om ook een lekkernij te bedenken.
Moe organiseert een loopwedstrijd in Jabaloe Town. De winnaar krijgt een beker en een lekkere kersentaart. Sheriff Jack, Joe en Slampie nemen deel aan de wedstrijd.

26. Blind Date

Moe vindt het tijd om de mooie periode met Lou achter zich te laten en een nieuwe man te zoeken. Ze laat Bessy een advertentie in de krant publiceren. Op die manier hoopt ze iemand te vinden.

27. Baby Blues

Moe overhoort een gesprek tussen Slampie en Twinkly en denkt verkeerdelijk dat Slampie vader wordt. Moe wil hem voorbereiden op het vaderschap en besluit Slampie te laten oefenen op baby Jack.

28. Tornado

Er raast een tornado door Jabaloe Town. Sheriff Jack vraagt aan Moe om een opvangcentrum op te zetten en eten te voorzien voor het geval er slachtoffers zouden vallen.

29. Oliebaron

Sheriff Jack vindt net voor de saloon olie in de grond. Door het vinden van de oliebron zal hij stinkend rijk worden! Hij begint zich te gedragen als een echte oliebaron en spant de anderen voor zijn kar door hen vanalles te beloven.
De cowboys vernielen per ongeluk de nieuwe speciale hoed van sheriff Jack en durven hem dat niet te vertellen. Joe beslist om naar Vegas te gaan om daar een identieke hoed te kopen.
In Jabaloe Town moet voor het eerst een burgemeester verkozen worden. Zowel Sheriff Jack als Twinkly stellen zich kandidaat.
Moe wil een drank- en eetautomaat in haar saloon, zodat ze minder van hier naar daar moet lopen. Sheriff Jack belooft haar tegen een lage prijs een automaat te bezorgen. Maar met de automaat blijkt iets vreemds aan de hand.
Slampie heeft een dromenvanger gekocht. Alleen Moe en Slampie geloven dat de dromenvanger je wensdromen kan laten uitkomen.
In de krant verschijnt een ranglijst van goede sheriffs. Sheriff Bean Bacon van Bean Bacon City staat op de eerste plaats.
Wanneer de beroemde superster Lady Gogo moet overnachten in Jabaloe Town is er een probleem, want Jabaloe Town heeft geen hotel. Moe besluit haar saloon om te bouwen tot 'Hotel Jabaloe'.
De zes cowboys winnen met een gezamenlijk tombolaticket een paard. Maar voor wie is het paard? Joe heeft een idee. De cowboy die het langst zijn slechte gewoonte kan laten, krijgt de prijs.
Twinkly wil auditie doen voor een toneelstuk. Daarom oefent hij samen met Bessy en Slampie de tekst van het stuk in. Twinkly speelt een cowboy die met zijn vriendin wil vertrekken uit Jabaloe Town.
Omdat niemand het geluksklavertjevier van Sheriff Jack wil kopen, maakt hij de cowboys wijs dat ze ongeluk zullen hebben als ze zijn klavertjevier niet kopen.
Moe en Joe besluiten om samen een krant te beginnen. Maar omdat de krant niet het verhoopte succes heeft, begint Moe Jabaloe met het schrijven van roddels. Het roddelblaadje wordt wel een succes, maar zorgt ook voor ruzie tussen de cowboys.
Moe Jabaloe ontvangt een uitnodiging voor het Koninklijk Bal in Royal City. Alleen cowboys van koninklijke afkomst krijgen zo'n uitnodiging. Moe is er daardoor van overtuigd dat er koninklijk bloed door haar aders stroomt.
Bessy heeft een toneelstuk gezien waarin een meisje en een jongen verliefd werden op elkaar omdat die jongen heldendaden verrichtte voor het meisje.
Alle cowboys zijn in de wolken wanneer Polly Poodles in Bean Bacon City komt optreden. Bessy is jaloers. Waarom vinden de cowboys die Polly Poodles zoveel beter dan haar?
Moe is het beu om altijd gewone kost voor de cowboys voor te schotelen. Daarom besluit ze om van haar saloon een sterrenrestaurant te maken: 'Moe's Cuisine'.
Twinkly krijgt een erfenis van een rijke achteroom. De andere cowboys willen een stukje van de erfenis, maar Twinkly deelt met niemand. Sheriff Jack heeft echter een plannetje.
Sheriff Jack krijgt een grote kans: hij kan sheriff worden in Smelly Valley. Jack zal binnenkort een beslissing nemen. De anderen willen dat hun sheriff blijft en organiseren een verrassingsfeest.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.