Jacques en Urbain op Wereldtournee

Jacques en Urbain op Wereldtournee

Jacques Vermeire en Urbain 'Urbanus' Servranckx, de peetvaders van de Vlaamse comedy, laten de Vlaamse zalen even voor wat ze zijn en gaan samen op wereldreis. Een avontuur waar een lach nooit veraf is.

Afleveringen

6 afleveringen

1. New York

Jacques en Urbanus steken de plas over naar de Empire State: New York. Bakermat van de comedy, gele taxi's, rare snuiters en de wolkenkrabbers. De eerste afspraak brengt de heren naar het Barclays Center waar er hoog Belgisch bezoek is van Belgian Cats Emma Meesseman, Julie Allemand en Ann Wauters. Na een wandeling door het legendarische Broadway, een bezoek aan het onbekendste en vooral 'vuilste' museum van de stad, gaat de reis richting Woodstock.

2. Berlijn

Jacques en Urbanus zijn in Berlijn, de stad van techno, de Muur en boules de Berlin. Ze gaan er op zoek naar het oorlogsverleden van Jacques' vader en Urbains nonkel in een oud werkkamp. Vervolgens maken ze samen de stad onveilig en komen ze op hun pad enkele straatartiesten tegen met wie ze zich volledig uitleven.

3. Ibiza

Jacques en Urbanus trekken naar het feesteiland Ibiza. Ze gaan naar discotheek Ushuaïa en ontmoeten er een van 's werelds beste dj's, Armin van Buuren. Na een korte nacht verlaten de twee komieken het eiland. Volgende halte: Benidorm. Jacques en Urbanus treden daar op voor een zaal vol enthousiaste Vlamingen tijdens het lokale Schlagerfestival.

4. Congo

Jacques en Urbanus trekken naar de Congolese hoofdstad Kinshasa. Vooral voor Jacques wordt het een speciale reis, want hij gaat op zoek naar het verhaal achter zijn nonkel pater Roger, die lang in Congo verbleef. Urbanus leeft zich op zijn beurt helemaal uit op bezoek bij de lokale striptekenaars in de l'Académie des Beaux-Arts.

5. Nepal

Jacques en Urbanus reizen door naar Nepal, het land van de Himalaya. Vooral voor Urbanus is dit een bijzondere reis, want op zijn 22ste liftte de jonge hippie uit Tollembeek helemaal tot in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Met Urbanus' dagboek als leidraad bezoeken de comedians alle bijzondere plekken in de stad. Bovendien krijgen ze de kans om op te treden in het populairste tv-programma van Nepal voor een publiek van maar liefst 65 miljoen kijkers.

6. Lapland

Jacques en Urbanus gaan op zoek naar het noorderlicht. Bestemming: Lapland. In het Hoge Noorden voelt Urbanus zich in zijn element, terwijl Jacques moet wennen aan de rust van de natuur. Een lange tocht met sledehonden in een prachtig sneeuwlandschap is het begin van alweer een onvergetelijk avontuur voor de comedians.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.