Jacques en Urbain op Wereldtournee

Jacques en Urbain op Wereldtournee

Jacques Vermeire en Urbain 'Urbanus' Servranckx, de peetvaders van de Vlaamse comedy, laten de Vlaamse zalen even voor wat ze zijn en gaan samen op wereldreis. Een avontuur waar een lach nooit veraf is.

Afleveringen

8 afleveringen

Jacques en Urbanus steken de plas over naar de Empire State: New York. Bakermat van de comedy, gele taxi's, rare snuiters en de wolkenkrabbers. De eerste afspraak brengt de heren naar het Barclays Center waar er hoog Belgisch bezoek is van Belgian Cats Emma Meesseman, Julie Allemand en Ann Wauters. Na een wandeling door het legendarische Broadway, een bezoek aan het onbekendste en vooral 'vuilste' museum van de stad, gaat de reis richting Woodstock.
Jacques en Urbanus zijn in Berlijn, de stad van techno, de Muur en boules de Berlin. Ze gaan er op zoek naar het oorlogsverleden van Jacques' vader en Urbains nonkel in een oud werkkamp. Vervolgens maken ze samen de stad onveilig en komen ze op hun pad enkele straatartiesten tegen met wie ze zich volledig uitleven.
Jacques en Urbanus trekken naar het feesteiland Ibiza. Ze gaan naar discotheek Ushuaïa en ontmoeten er een van 's werelds beste dj's, Armin van Buuren. Na een korte nacht verlaten de twee komieken het eiland. Volgende halte: Benidorm. Jacques en Urbanus treden daar op voor een zaal vol enthousiaste Vlamingen tijdens het lokale Schlagerfestival.
Jacques en Urbanus trekken naar de Congolese hoofdstad Kinshasa. Vooral voor Jacques wordt het een speciale reis, want hij gaat op zoek naar het verhaal achter zijn nonkel pater Roger, die lang in Congo verbleef. Urbanus leeft zich op zijn beurt helemaal uit op bezoek bij de lokale striptekenaars in de l'Académie des Beaux-Arts.
Jacques en Urbanus reizen door naar Nepal, het land van de Himalaya. Vooral voor Urbanus is dit een bijzondere reis, want op zijn 22ste liftte de jonge hippie uit Tollembeek helemaal tot in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Met Urbanus' dagboek als leidraad bezoeken de comedians alle bijzondere plekken in de stad. Bovendien krijgen ze de kans om op te treden in het populairste tv-programma van Nepal voor een publiek van maar liefst 65 miljoen kijkers.
Jacques en Urbanus gaan op zoek naar het noorderlicht. Bestemming: Lapland. In het Hoge Noorden voelt Urbanus zich in zijn element, terwijl Jacques moet wennen aan de rust van de natuur. Een lange tocht met sledehonden in een prachtig sneeuwlandschap is het begin van alweer een onvergetelijk avontuur voor de comedians.
Jacques en Urbanus trekken naar Zuid-Afrika. Logeren doen ze tussen de wijngaarden in het guesthouse van Kathleen Aerts en haar man. In het naburige township worden de comedians uitgenodigd door de plaatselijke voetbalploeg. Ze brengen ook een bezoek aan Kaapstad. Urbanus mag er optreden voor een bijzonder publiek. Ten slotte gaan de heren tijdens een avontuurlijke safari op zoek naar de Big Five.
Jacques en Urbanus sluiten hun wereldtournee af dicht bij huis, op de planken van de Gentse VIERNULVIER. Hun zeven reizen vormen de inspiratie voor een unieke zaalshow, waarbij de comedians voor het eerst het podium zullen delen. Ze blikken elk op hun eigen typische manier terug op het avontuur van hun leven.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.