Jambers - Back to the 90's

Jambers - Back to the 90's

Paul Jambers maakt een sprong in de tijd en blikt samen met getuigen van toen terug op de spraakmakendste reportages die hij in de jaren 90 op kijkend Vlaanderen losliet.

Afleveringen

6 afleveringen

Jambers blikt terug op zijn reportage uit 1993 over transseksualiteit, toen nog een echt taboeonderwerp. Hij ontmoette David, een jongeman van rond de 30. Wie hem toen leerde kennen, kon niet vermoeden dat hij enkele jaren eerder nog een vrouw was, genaamd Marianne. En ook Nina komt aan het woord. Zij ging in de jaren 90 nog door het leven in een mannenlichaam.
Deze keer toont Jambers unieke privébeelden uit het leven van 'boer Charel', en praat hij onder meer met zijn weduwe, Vera Schouppe. - Paul gaat ook terug langs bij Steven, een jongen met het syndroom van Down. - Meer dan 25 jaar geleden registreerde Jambers het verhaal van Sylvie, een jonge vrouw die op haar 21ste zwaar verbrand raakte bij een ontploffing in haar woning.
Sinds de legendarische Amerikaanse Chippendales is het mannenstriptease ook in Vlaanderen in de jaren 90 een hype geworden. En dat in allerlei vormen. Er traden zowat overal in Vlaanderen navolgers op van die legendarische Amerikaanse strippers. Eén ervan was Philip. Anno 2022 leeft Philip samen met Sven en ontdekten ze een nieuwe trend: `puppy play?. Ze nemen Paul Jambers mee naar hun slaapkamer.
Paul Jambers ontmoette in 1994 de 12-jarige Frederik, die toen al 7 jaar op de balletschool zat. Vandaag, 28 jaar later, is Jambers getuige van Frederiks laatste dans. In een keurige wijk in Ingelmunster werd Jambers in maart 1993 geconfronteerd met alles-verzamelaar Armand. Dertig jaar later wijst alles erop dat verzamelaar Armand zijn prullaria nog altijd niet in de container heeft gekieperd.
Paul Jambers belandde op een van zijn ontdekkingstochten op een motortreffen. Bikers van allerlei slag amuseerden zich met veel alcohol, stoerdoenerij, optredens van stripteaseuses en hardrockbands. Een man die daar tussen al dat geweld onverstoorbaar rondwandelde en die respect afdwong van iedereen was president Winnetou.
Op 20 september 1987 werd de toen 39-jarige Daisy Locquet uit Kerkhove doodgeschoten door haar 17 jaar oudere man Arnold Tielens. De nog jonge advocaat van de dader, Piet Van Eeckhaut, pleitte toen onweerstaanbare dwang en Tielens werd vrijgesproken. In 1992 interviewde Jambers de dader over deze afschrikwekkende feiten. Vandaag heeft Jambers een afspraak met Renzy Tielens, de zoon van Arnold.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.