M*A*S*H

M*A*S*H

Het reilen en zeilen van de bemanning van een mobiel veldhospitaal ten tijde van de Koreaanse Oorlog, waar ze met de nodige humor het hoofd bieden aan de tragiek en ellende van alledag.

Afleveringen

24 afleveringen

1. Divided We Stand

Generaal Clayton stuurt een psychiater naar het kamp. Henry beveelt iedereen om zich op z'n best te gedragen.

2. 5 O'Clock Charlie

De lukrake bombardementen van een afvallige Noord-Koreaanse piloot, die telkens plaatsvinden om vijf uur in de namiddag, zijn een inzet voor weddenschappen en zorgen voor groot vermaak. Tot Frank roet in het eten gooit.

3. Radar's Report

Een doorsneeweek in het veldhospitaal, met hilariteit en tragedie ten top. Ondertussen proberen Houlihan en Burns om kapitein Klinger te laten overplaatsen en wordt Hawkeye verliefd op een van de verpleegsters.
Hawkeye en Trapper zijn verontwaardigd over de beschieting van een naburig Zuid-Koreaans dorp en de houding van de Amerikaanse troepen, die de zaak in de doofpot willen stoppen.
Boos, neerslachtig en uitgeput na een shift van drie dagen raakt Hawkeye nog meer uitgesloten.

6. Kim

Trapper raakt vertederd door een klein Koreaans jongetje en hij hoopt dat hij hem kan adopteren.
Een soldaat die binnenkort huiswaarts mag keren, wil trouwen met de moeder van zijn kind, een jonge Koreaanse. Hawkeye helpt hem uit de nood.
Henry moet terechtstaan wegens aantijgingen van Frank en Margaret. Hawkeye en Trapper worden onder huisarrest geplaatst zodat ze hem niet kunnen helpen.

9. Dear Dad...Three

Hawkeye schrijft nog eens een brief naar zijn vader over de dagelijkse beslommeringen in het veldhospitaal.

10. The Sniper

Een jonge sniper neemt het veldhospitaal onder vuur. Hij is vastbesloten 'de vijand' eigenhandig een kopje kleiner te maken.

11. Carry On, Hawkeye

Iedereen behalve Hawkeye wordt getroffen door het griepvirus dat de ronde doet.

12. The Incubator

In een poging om een couveuse te bemachtigen voor hun unit verstoren Hawkeye en Trapper een conferentie voor generaals.

13. Deal Me Out

Ondanks enkele medische noodgevallen is de pokerwedstrijd onder de officieren wederom een groot succes.
Margaret stelt haar leven in vraag na het ontvangen van een brief van een vriend. Ze besluit een overplaatsing aan te vragen.

15. Officers Only

Een generaal bedankt Hawkeye en Trapper voor het redden van zijn zoon door hun unit te voorzien van een club voor officieren. Hawkey en Trapper proberen vervolgens iedereen toegang te verlenen.

16. Henry in Love

Henry wordt verliefd op ex-cheerleader Nancy Sue Parker, die een pak jonger is dan hem. Wanneer ze hem echter een bezoek brengt op het kamp, probeert ze ook Hawkeye te versieren.

17. For Want of a Boot

Hawkeye zet binnen het kamp een kettingreactie van ruilhandel in gang wanneer hij een poging onderneemt om een nieuw paar laarzen te bemachtigen.

18. Operation Noselift

Hoewel cosmetische ingrepen niet toegelaten zijn binnen het leger, stemmen Hawkey en Trapper ermee in om een neusoperatie uit te voeren bij soldaat Baker.

19. The Chosen People

Een Koreaans meisje beweert dat Radar de vader van haar kind is.

20. As You were

Na een rustige periode is het plots weer alle hens aan dek in het kamp. Er wordt een baby op de wereld gezet, er worden gewonden verzorgd en de hernia van majoor Burns wordt aangepakt.

21. Crisis

De voedselvoorraad in het kamp daalt zienderogen wanneer de bevoorrading verhinderd wordt door de vijand.

22. George

Een soldaat biecht aan Hawkeye op dat hij door zijn eigen unit in elkaar werd geslagen omdat hij op mannen valt. Wanneer majoor Burns dit via via te weten komt, wil hij de soldaat oneervol laten ontslagen.

23. Mail Call

Er is post. Trapper ontvangt foto's en koekjes en Hawkeye een gebreide trui, maar Henry moet het stellen met geweigerde cheques. Frank stoeft met zijn aandelenportefeuille, maar niet iedereen is even enthousiast.
Twee regeringsspionnen duiken los van elkaar op in het kamp om Frank aan de tand te voelen. Hawkeye en Trapper besluiten hen een lesje te leren.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.