Meet The Z's

Meet The Z's

Tom De Cock nodigt elke aflevering twee jongeren uit om bij hem aan tafel te schuiven. Samen gaan ze in gesprek en discussiëren ze rond één centrale vraag.

Afleveringen

7 afleveringen

In deze eerste aflevering van Meet The Z's zet Tom De Cock twee gelovige Gen Z'ers in de schijnwerpers. Wat denken een jonge christen en moslim over abortus of het homohuwelijk? En geloven ze nu in dezelfde god? Of zijn God en Allah andere entiteiten? Hoe kijken ze naar seksualiteit en uitgaan? Godfluencer Junia Caetano (23) en student Mohamed Tehmaoui (21) gaan geen enkel onderwerp uit de weg.
Tom De Cock nodigt twee ambitieuze Gen Z'ers uit aan de JEZ!-tafel. Axl Van Steenacker (24) gaat voluit voor een werkcarrière, Obi Carrein (20) sloeg ervoor op de vlucht naar de andere kant van de wereld... of lijkt dat maar zo? Hoe denken deze young professionals over het standaardpad van studeren-werken-carrière? En hoe zit het met hun work/life balance?
Deze week nodigt Tom De Cock twee interessante jonge leden van de LGBTQ+-gemeenschap uit aan tafel. Belgium's Next Top Model kandidaat Seppe Vanthorre (22) is panseksueel en identificeert zich als man, al experimenteert hij wel eens met zijn genderexpressie. Hannes Moreels (18) staat dan weer aan het begin van zijn transitie naar man. Tom De Cock houdt geen blad voor de mond en legt hen alle hete hangijzers voor.
Het hete hangijzer van deze generatie: "Kunnen we het klimaat nog redden?". Tom De Cock zoekt het antwoord bij twee jongeren die op het eerste gezicht lijnrecht tegenover elkaar staan: een jonge landbouwer en een student-klimaatactiviste. Of lijkt dat alleen maar zo?
Is Generation Z ook een beetje Generation Poepen Als Konijnen? Er was nog nooit zoveel seks zo makkelijk te zien en te krijgen. Ook in tienerreeksen wordt er volop geëxperimenteerd en een seksspeeltje kan je tegenwoordig kopen aan de kassa van de supermarkt. Seks was nog nooit zo weinig een taboe. Aan tafel Jess Pouchele (26) voor wie seks geen pretje is, want ze heeft vaginisme en dus ook geen dagelijkse kost, EN... een 23-jarige Onlyfans-professional Lina Roselina, voor wie seks letterlijk voor dagelijkse kost zorgt.
Generation Z loopt de deuren van de psychiatrie plat, en oversharet zich lam bij elk mentaal dipje. Is Gen Z ook Generation Snowflake? Tom vraagt het aan een jongere die nog elke dag vecht voor haar mentale gezondheid, en een jongere die vol zelfvertrouwen door het leven banjert... of lijkt dat maar zo? Aan tafel in de nieuwe Meet The Z's: Amke Dockx en Morane Miangue.
In deze aflevering één van de hotste vragen van het moment: moet iedereen zomaar welkom zijn in ons land? Wie wel en wie niet? Is Generation Z nu eigenlijk rechts, of links? Zijn het naïeve communisten, of agressieve racisten? Of doen ze vooral aan hokjesdenken? Als vanzelf komen we in deze podcast ook bij de politiek uit: engagement voor een ideaal, is dat nog van deze tijd? Met aan tafel deze twee jonge Z's: Britt Huybrechts en Nawras Jebara.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.