Neveneffecten

Neveneffecten

Jonas Geirnaert, Lieven Scheire, Koen De Poorter en Jelle De Beule pakken uit met absurde, fictieve documentaires die de draak steken met National Geographic.

Afleveringen

8 afleveringen

We volgen biologen Stephen Blum en Elma Gretarsson in hun onderzoek naar het gedrag van de kommomaan in zijn natuurlijke habitat. Maar deze unieke en schuchtere soort laat zich niet gewillig volgen.
In november 2002 gaat een team van vier wetenschappers op zoek naar de bron van de belangrijkste stroom van Belgie. Maar de E40 is grillig en onvoorspelbaar, en laat zich niet zo makkelijk bedwingen als verhoopt.
Eind jaren 90 schrikt de wereld op van een mysterieus en dodelijk virus. De opmars van DBB lijkt niet te stuiten, en alle hoop is gericht op de Belgische professer Kenny Van Dossche. Hij probeert met zijn assistente een remedie te vinden.
De ploeg van Neveneffecten bewijst dat je ook met weinig middelen goede natuurdocumentaires kan maken. Kosten en moeite werden gespaard om de kijker een blik te gunnen in de wondere wereld van het leven op aarde.
Het team van Guido Van Hazelbeke is terug met een nieuwe, ambitieuze expeditie. Het doel: de resten terugvinden van een verloren gewaande Egyptische beschaving in Gent.
Geen enkele drinkbeker uit de geschiedenis van het christendom spreekt zo tot de verbeelding als de Graal. Historicus Berend Maertens roept de hulp in van een expert en van Leonardo Da Vinci, om dit eeuwenoude mysterie eindelijk te ontrafelen.

7. ITCH

To protect and conserve: het ITCH controleert waar mogelijk en grijpt in waar noodzakelijk. De ploeg van Neveneffecten volgt het reilen en zeilen in deze speciale politie-eenheid, en de strijd tegen smokkel en straatdelicten.
In deze documentaire worden Adolphe en Rudolphe Tupolev uit de vergetelheid gehaald en in eer hersteld. Aan de hand van getuigenissen en nooit eerder vertoond beeldmateriaal volgen we de levensloop van deze twee geniale wetenschappers.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.