Nijntjes Avonturen Groot en Klein

Nijntjes Avonturen Groot en Klein

Nijntje ontdekt samen met haar vriendjes de wereld om haar heen.

Afleveringen

26 afleveringen

Nijntje volgt met veel plezier een vlinder van bloem naar bloem en zelfs naar vaders hoofd! Helaas raakt ze de vlinder kwijt. Op een slimme manier weet ze de vlinder en vele anderen terug te vinden.
Terwijl ze aan het spelen zijn bij Nijntje thuis, begint het te stormen. Nijntje ondekt dat Knorretje bang is van onweer. Kan zij haar vriendin ervan overtuigen dat ze niet bang hoeft te zijn?
Tante Trijn werkt bij de bibliotheek en Knorretje en Nijntje mogen haar helpen. De vriendinnen hebben veel pret, al blijkt hun eigen verzonnen manier van boeken opbergen niet zo'n succes.
Knorretje is niet zo goed in verstoppertje spelen. Tot een misverstand haar ineens maakt tot de allerbeste in verstoppen. En Snuffie is duidelijk het allerbeste in vinden!
Oom Vliegenier verandert Nijntjes zelf getekende kaart in een echte schatkaart. De speurtocht leidt naar zijn grootste schat - zijn vliegtuig! Nijntje wordt beloond met een vlucht door de wolken.
Op het zomerfeest helpt Nijntje bij de drankkraam van Betje. Als een echte serveerster neemt ze de bestellingen op. Al moet je als serveerster wel veel dingen onthouden.
Tijdens het aardbeiplukken raakt Nijntje bevriend met een slak. Wanneer de slak met haar meereist naar huis, besluit ze een speciale thuis voor de slak te vinden.
Nijntje vindt een ster op het strand. Zou het uit de lucht zijn gevallen? Nee, het is een zeester. Met de boot van Boris brengt ze de zeester terug naar zijn huis.
Nijntje en haar vriendinnen vliegen door de woonkamer in het denkbeeldige vliegtuig van oom Vliegenier. Met een beetje fantasie kunnen ze overal naar toe - kijk uit voor die piraten!
Vader regelt een geheim verjaardagsfeest voor moeder. Terwijl alles wordt klaargezet, moet Nijntje ervoor zorgen dat haar moeder niets te weten komt. Dat klinkt makkelijker dan het is.
Opa vertelt grappige verhalen. Deze keer vertelt hij Nijntje over een eng spook dat leeft in de kast van haar logeerkamer. Met de hulp van oma lukt het Nijntje toch om te gaan slapen én om opa een lesje te leren!
Nijntje ontdekt dat Boris niet kan schaatsen en besluit hem te helpen. Ze probeert van alles, maar niets lijkt te lukken. Totdat Nijntje denkt aan de stoel die Boris net voor haar heeft gemaakt.
Trots fietst Nijntje hard rond op haar nieuwe fiets, totdat ze valt. Durft ze weer hard te gaan fietsen nu Snuffie haar hulp snel nodig heeft?
Op het schoolfeest heeft Nijntje een kraam met een grabbelton. Wanneer haar vrienden grabbelen, trekken ze allemaal dingen die ze eigenlijk niet zo leuk vinden. Hoe kan Nijntje dit oplossen?
De vrienden van Nijntje spelen allen een instrument. Nijntje wil graag meedoen met de blokfluit die ze heeft gekregen van juf. Het lukt haar maar niet om hier mooi geluid uit te krijgen. Tenminste, niet zonder te oefenen!
Nijntje, Nina en Knorretje spelen een na-aapspelletje. Het lukt niet helemaal en Nijntje neemt de leiding. Zo leidt ze iedereen mee op een groots, muzikaal avontuur!
Hoera, Barbara komt oppassen! Samen hebben ze veel pret, vooral wanneer Nijntje Barbara leert pannenkoeken bakken. Nu nog alles op tijd opruimen.
Moeder heeft Nijntjes hulp nodig, maar Knorretje ook. Nijntje is zo druk met het uitvoeren van moeders klus, dat ze geen tijd heeft om haar vriendin te helpen. Barbara herinnert haar dat echte vrienden altijd proberen te helpen.
Daan gaat op vakantie en heeft Nijntje gevraagd voor zijn goudvis te zorgen. Nijntje vindt het moeilijker dan ze had verwacht. Vooral als je de goudvis de hele tijd moet meenemen.
Boris heeft last van de hik. Zo lukt het hem niet om ijsjes te scheppen vanuit zijn ijskar. Nijntje helpt. Ze schept ijs én ze vindt een oplossing voor zijn hik.
Nijntje en Daan zijn bezig met een toneelstuk voor vader en moeder. Nijntje speelt graag Roodkapje. Nu moet ze alleen nog Daan overtuigen de grote boze wolf te spelen.
Nijntjes tuin staat vol met schapen die zijn weggelopen van de boerderij. Snuffie helpt met schapen vangen en laat zien dat zij een goede schapenherder is.
Vader heeft trek in roereieren voor ontbijt, maar er zijn geen eieren bezorgd. Nijntje gaat op onderzoek uit om de vermiste eieren op te sporen. Het spoor leidt haar naar de boerderij.
Nijntje wijst vader op een lekkende kraan. Ondanks haar waarschuwingen, probeert vader de kraan zelf te repareren met alle gevolgen van dien! Boris schiet te hulp. Heeft haar vader eindelijk zijn lesje geleerd?
De klas van Nijntje gaat op schoolreis naar de boerderij. Nijntje wil heel graag een paard zien. En Nina? Die wil alle dieren zien, behalve een paard. Hoe komt dat?
Snuffie is al een poosje weg en Nijntje maakt zich zorgen. Zal ze de weg kwijt zijn? Een zoektocht door het dorp levert niets op. Totdat oom Vliegenier de zoektocht vanuit de lucht voortzet.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.