Piet Piraat

Piet Piraat

Jeugdserie over Piet Piraat, die samen met de bemanning van zijn schip De Scheve Schuit op zoek gaat naar de verborgen schat van zijn grootvader, één van de meest befaamde zeerovers uit de geschiedenis

Afleveringen

60 afleveringen

Steven Stil loopt huilend rond op de Scheve Schuit. Piet Piraat en Stien denken dat er iets is misgelopen tussen Steven en Berend. Waarom zouden de twee piratenvrienden ruzie hebben? Stien en Piet proberen uit te vissen wat het probleem is.
Berend is jarig! Piet, Stien en Steven bakken samen een verrukkelijke taart die ze dan samen met de jarige kunnen oppeuzelen. Maar Berend vindt dat hij zijn taart helemaal alleen mag opeten! Dan breekt er plots een storm los.
Steven vindt in een grote mand met oude spullen een echte handboor. Leuk zo'n handboor, zeg! Daar kan je overal gaatjes mee boren, in een tafel, in een balk... Steven, opgepast! Straks boor je nog een gaatje in de Scheve Schuit.
Stien Struis is zowat de sterkste vrouw van de zeven zeeën! Je zou denken dat zo'n piratenvrouw nergens bang voor is... Jawel hoor, Stien is bang voor een muis! Gelukkig zijn er nog andere stoere piraten aan boord om de muis te vangen.
Steven heeft een mooie aap geschilderd op een grote houten plank. Alleen de kop van de aap wil maar niet goed lukken... Steven kan niets beter verzinnen dan de kop dan maar gewoon weg te zagen.
Steven en Berend zijn het kotsbeu om telkens zo'n grote berg afwas te moeten doen. Steven heeft een geweldige oplossing! Hij duwt alle vuile afwas in een groot net en laat deze in het water zakken. Als het servies dat maar overleeft!?
Berend Brokkenpop en Piet Piraat sluiten een weddenschap zoals echte, stoere piraten. Als Berend Steven Stil kan leren praten, krijgt hij van Piet 100 gouden dukaten. Benieuwd of dat zal lukken!?
Piet Piraat en zijn vrienden zijn al een poosje aan het kibbelen. Wie is nu eigenlijk de sterkste Piraat op de Scheve Schuit? Stien beweert dat zij dit is en dat wil ze maar al te graag bewijzen met een partijtje armworstelen!
Vandaag heeft Stien Struis het druk, druk, druk. Ze is de vloer van de Scheve Schuit aan het schrobben met water en heel veel zeep... Maar deze zeep is wel erg bijzonder!
Berend wil een grote vis vangen om daarna klaar te maken en op te eten. Stien en Steven lusten eigenlijk helemaal geen vis. Berend doet erg stoer en belooft dat hij zijn visvangst helemaal alleen zal opeten!
Steven kan maar niet slapen. Midden in de nacht is hij nog steeds wakker en doolt wat rond op het schip. Dan denkt hij de ideale slaapplaats te hebben gevonden! De volgende ochtend blijkt de slaapplaats toch niet zo ideaal te zijn.
Steven heeft geen zin meer om te kaarten. Hij mag het werk van Berend overnemen in de kombuis. Maar Berend is onvoorzichtig geweest en er ontstaat plots een brand! Steven probeert de anderen te waarschuwen.
Berend Brokkenpap leest samen met Steven een spannend boek 'De Geheimen van de Zee'. De twee vrienden laten zich door het boek inspireren en willen zich eens flink laten verwennen door Piet en Stien!
Piet Piraat gaat met zijn Scheve Schuit aan wal. Hij en Stien gaan op stap om boodschappen te doen. In tussentijd proberen Berend en Steven zich te amuseren met een spelletje blindemannetje.
Berend en Steven hebben een prachtige balletvoorstelling voorbereid. Na heel wat zwoegen en zweten is het moment eindelijk aangebroken om hun balletkunst te tonen aan Stien en Piet. Maar dan slaat het noodlot toe...
Stien Struis en Berend Brokkenpap lezen een boek over gevaarlijke zeeziektes. Net wanneer ze het hoofdstuk over 'zeewiergriep' lezen, wandelt Steven voorbij met zijn gezicht vol groene stippen! O jee, is Steven besmet met deze griep?
Steven heeft geschilderd en hangt van kop tot teen onder de verf. Hoog tijd voor een bad dus, maar daar heeft Steven blijkbeer niet veel zin in...
Stien Struis heeft tegen haar zin toch de was gedaan. Ze wil de natte kleren ophangen op het dek, maar net nu regent het pijpenstelen! Wat moet ze nu doen? Gelukkig bedenken Berend en Steven snel een oplossing voor haar probleem.
Het is windstil en erg warm op de Scheve Schuit. Een ideale dag dus voor een verfrissend zwempartijtje! Steven duikt de zee in. Een poosje later komen de vrienden tot de vaststelling dat Steven wel erg lang weg blijft.
Op de Scheve Schuit lijkt niemand nog tevreden met zijn taak. Piet vindt het niet meer leuk om kapitein te zijn. Stien wil niet meer aan het roer staan, Berend is al dat koken beu en Steven heeft geen zin om nog langer matroos te zijn.
Piet Piraat heeft een leuk spelletje verzonnen. Het is heel gemakkelijk: de piraten moeten geblinddoekt met een knuppel een glazen fles omver slaan. Maar is dat niet een beetje gevaarlijk, kapitein?
In een kistje vol oude spulletjes vindt Berend de bril van Oma Brokkenpap. Wanneer Berend het brilletje op zijn neus zet, ziet hij er volgens Piet Piraat veel slimmer uit. En dat vindt Berend natuurlijk wel een groot compliment!
Piet Piraat moet de Scheve Schuit verlaten. Niet voor altijd, maar voor één dag. Hij heeft namelijk een belangrijke taak in orde te brengen. Tijdens Piets afwezigheid bedenken de anderen snel een paar verrassingen voor hun trouwe kapitein.
Joepie, het sneeuwt! De piraten vinden sneeuw best wel leuk, maar verkiezen toch liever een warm en droog onderdak in hun boot. Alleen Stien durft het aan om de sneeuw te trotseren en het roer over te nemen.
Piet Piraat leest een spannend verhaal uit zijn boek voor aan zijn medepiraten. Het verhaal gaat over de grote zeeduivel en is ongetwijfeld het allerspannendste dat de stoere piraten ooit gehoord hebben.
Vandaag doen de vier piratenvrienden op de Scheve Schuit een grote ontdekking. Ze vinden een echte schatkist! Iedereen is door het dolle heen. Zouden ze nu voor altijd stinkend rijk zijn?!
Piet en Stien gaan aan wal om boodschappen te doen. Berend en Steven blijven alleen achter op het schip. Steven zou graag willen dat Berend een heerlijke slagroomtaart bakt. Berend gaat akkoord, maar dat doet hij natuurlijk niet voor niets.
Auw, Steven heeft vreselijke tandpijn! Gelukkig weet zijn kapitein Piet Piraat wel een manier om zijn zieke tand te verwijderen. Hiervoor heeft hij wel de hulp van Berend Brokkenpop nodig!
Berend vindt in zijn voorraadkamer twee paar bokshandschoenen. Berend is ervan overtuigd dat hij een ware boksheld kan zijn en daagt de andere piraten uit voor een wedstrijdje boksen! Als dat maar goed komt...
Op de Scheve Schuit ontdekt Piet Piraat een bijzondere vaas. Binnenin de vaas staat een boodschap geschreven. Nieuwsgierig als hij is, wil hij natuurlijk weten wat er staat, maar dan wel zonder de kostbare vaas te breken!
Steven Stil heeft zin om iemand nog eens goed beet te nemen. Berend Brokkenpap wordt zijn slachtoffer. Steven bedenkt een plannetje met een heel leuk popje. Piep piep piep! Is dat een muis?
De piraten hebben een probleempje. Eén van de deuren op de Scheve Schuit klemt. Berend en Piet maken samen een stormram om de deur open te breken. Alleen is die stormram zelf daar niet zo blij mee...
Piet Piraat heeft vandaag een verrassing voor Steven Stil. Een cadeautje dat zijn leven wel eens voorgoed zou kunnen veranderen... Wat zou dat nu kunnen zijn? Een schat? Een zwaard? Of misschien wel een trompet?
Piet Piraat schrikt zich een hoedje! Plots duikt er een tekening van Kapitein Zwartbaard op aan boord. Dit is vast en zeker een eerste verwittiging van de vijand! Na het derde signaal zal hij de Scheve Schuit overvallen!
Berend heeft vandaag de lekkerste taart van de zeven zeeën gebakken. Terwijl hij Piet Piraat en Stien aan tafel roept, zit Steven al klaar in de keuken. Steven kan zich niet meer bedwingen en proeft een klein stukje en nog één... en nog één...
Steven Stil heeft verschrikkelijke buikpijn! De buikpijn wordt steeds erger en erger. Is er misschien een dokter aan boord? Ja hoor, dokter Brokkenpap! Zal Berend Steven kunnen verlossen van zijn buikpijn?
De piratenvrienden hebben ruzie over het avondeten. Berend wil namelijk een lekker visje vangen en bakken. De andere piraten hebben helemaal geen zin in vis. Zij willen pannenkoeken!
De piraten krijgen vanavond bezoek van niemand minder dan Jan Stil, de neef van Steven Stil. Een ideale gelegenheid voor een feestje. Berend bakt alvast een lekkere taart!
Vandaag is het een bijzondere dag voor alle piraten op de zeven zeeën. Dus ook voor Piet Piraat en zijn vrienden op de Scheve Schuit! Het is het feest van Neptunus, de koning van de zee.
Piet Piraat geniet van een heerlijk, ontspannend bad. Stien leest een boek en Berend ondergaat een flinke wasbeurt in de kombuis. Enkel Steven heeft niets om handen. Hij verveelt zich steendood en gaat op zoek naar een leuke bezigheid.
In de kombuis is Berend druk in de weer met wortelen kuisen. Voor hem ligt een reuze berg wortels voor de lekkere wortelsoep die hij gaat maken. Maar de piraten willen nu al wortels om op te knabbelen... Dan is Berend het kotsbeu!
Berend duwt een kostbare, oude kruik in de handen van Steven. Hij maakt Steven duidelijk dat hij heel voorzichtig moet zijn, want dat kruikje is van zijn overoverovergrootvader geweest. Maar dan valt de kruik ineens...
Het is bijna kapiteintjesdag! Een dag waar elke kapitein naar uit kijkt. Maar Piet is niet zo blij, want hij denkt dat zijn piratenvrienden hem vergeten zijn. Natuurlijk niet! Ze hebben hun leuke verrassing voor hem kunnen verzwijgen.
De Scheve Schuit ligt aangemeerd bij een eiland. Opeens kruipen alle piraten verdacht vroeg in hun bed. De volgende ochtend hebben Piet, Steven en Berend chocoladevlekken rond hun mond. Hmm, wat is hier allemaal aan de hand?
Piet Piraat is samen met zijn piraten onderweg met de Scheve Schuit. Ze merken plots een mandje op in het water. Misschien zit er wel een schat in verstopt? Ze besluiten het mandje aan boord te brengen.
Iedereen is druk in de weer met een klusje aan boord van de Scheve Schuit. Behalve Berend... Hij besluit dan maar om een grapje uit te halen. Maar of de hardwerkende piraten wel met zijn grapje kunnen lachen is nog een vraag.
De Scheve Schuit gaat aan wal, zodat iedereen zijn boodschappen kan doen. Wanneer Berend terug aan boord komt, heeft hij naast boodschappen ook nog iets anders mee. Piet Piraat is hier echter helemaal niet tevreden mee!
Grote paniek bij de piraten op de Scheve Schuit! Hun kapitein, Piet Piraat, wil het schip verlaten! Hij is het beu om Piraat te zijn. Wat moeten de piraten doen om hun vriend aan boord te houden?
De piraten zitten gezellig aan tafel praten. Even later ontstaat er een discussie. Wie is de beste visser van de Scheve Schuit? Piet besluit om een wedstrijd te houden tussen Berend en Stien. Wie kan het meeste vis vangen in één uur tijd?
De avond is aangebroken. Piet Piraat vertelt zijn bemanning nog een verhaaltje voor het slapengaan. Niet zomaar een verhaal, een héél spannend spookverhaal! Het belooft een angstaanjagende nacht te worden op de Scheve Schuit.
Piet Piraat zit met een probleem! Hij slaapt al enkele nachten heel slecht en loopt er slecht gezind bij. Steven, Stien en Berend vinden dit niet leuk. Ze proberen om Piet in slaap te krijgen, maar dat blijkt geen eenvoudige klus te zijn.
De piraten van de Scheve Schuit komen na een lange zeereis aan in een Afrikaanse haven. Piet, Berend en Stien gaan meteen inkopen doen. Steven past intussen op het schip. Op een Afrikaanse markt koopt Piet een voodoopopje.
Stien heeft van Piraat Sterk een mooi hartje gekregen. Het is duidelijk dat onze stoere piratenvrouw verliefd is... Het sieraad komt helaas in de verkeerde handen terecht! Steven Stil gaat de zee in om het rode hartje te zoeken.
Piet Piraat vindt dat Berend veel te weinig weet om een goede Piraat te zijn. Daarom geeft hij Berend een studieboek waarin alles staat wat je moet weten om een échte Piraat te zijn. Studeren maar, Berendje!
Piet ontvangt een brief van zijn vriend Piraat Grijsbaard. Hij vraagt aan Piet of hij een tijdje voor Liesje kan zorgen. Volgens Piet is Liesje de mooie piratendochter van Piraat Grijsbaard en hij ziet het natuurlijk meteen zitten!
De Scheve Schuit gaat aan wal. Terwijl Berend en Steven boodschappen gaan doen, spelen Piet en Stien een spelletje. Wanneer Berend en Steven terugkeren heeft Berend een heel speciaal soort zaad bij... Superzaad!
Het is etenstijd aan boord van de Scheve Schuit. Berend schept de borden vol en eet met veel smaak van zijn heerlijke brokkenpap. Maar hij is wel de enige die gulzig van de pap eet. Hebben de anderen geen honger misschien of zijn ze ziek?
De Scheve Schuit vaart al weken op zee zonder aan te meren. Het humeur van de piraten gaat er niet op vooruit. Piet kan het niet meer aanzien en besluit om iedereen samen te roepen en op zijn plichten te wijzen.
Piet, Berend en Stien zijn vandaag naar het circus geweest. De drie piraten zijn zo in de ban van het circus, dat ze besluiten om zelf ook een circusact op te voeren op de Scheve Schuit! Steven wil ook wel graag een kunstje opvoeren...
Schip Ahoi, Piraatjes! Vandaag ligt de Scheve Schuit voor anker en Piet en Stien bestuderen de zeekaart. Waar zijn ze nu weer beland? Ze ontdekken dat ze in de Haaibaai liggen! Berend wou net zo graag gaan zwemmen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.