Played

Played

Noah (16), een computernerd en gamer, ontdekt tot zijn verbazing dat zijn favoriete videogame 'Final Destiny' eigenlijk een geavanceerd middel is voor een terreurnetwerk om tieners te rekruteren. Wanneer de virtuele gevaren van het spel echte gevaren worden, moet Noah, die als dubbelagent fungeert in zowel de virtuele als de echte wereld, vechten voor zijn leven...

Afleveringen

10 afleveringen

Na de dood van drie gamers tijdens een mislukte overval, proberen de politie van Toronto de gebeurtenissen in elkaar te puzzelen. Detective June Tenant, leider van de afdeling cybercriminaliteit, roept de hulp in van een beginnende politieagent en professionele gamer om verbanden te onderzoeken tussen een videospel genaamd "Final Destiny" en mogelijke terroristische rekruteringsactiviteiten. Maar wanneer Matthew het spel betreedt, realiseert hij zich dat sommige gamers plotseling verdwijnen.
Wanneer tien spelers verdwijnen uit een gaming-sessie na het ontvangen van een anonieme uitnodiging voor een bètaniveau van Final Destiny, proberen June en Matthew de leider te vinden. Ondertussen heeft Noah te maken met problemen thuis. Hij heeft voortdurend ruzie met zijn zus Willow, en de depressie van zijn moeder wordt steeds erger. Kan Noah het lang genoeg volhouden om Sophie Killer en de mysterieuze Nero Midnight te imponeren?
June en Matthew brengen een vriendelijk bezoek aan de hoofdontwikkelaar van Final Destiny om te zien of er een versie van het spel op het deep web zou kunnen zijn waar de vermiste spelers in verdwenen zouden kunnen zijn. Terug op school probeert Noah Sophie Killer over te halen hem nog een kans te geven nadat hij niet was komen opdagen vanwege de zelfmoordpoging van zijn moeder. Maar wanneer Sophie Killer hem een mysterieuze pil geeft die de realiteit kan veranderen, maakt Noah een verbluffende reis.
Noah en Sophie Killer zijn nog steeds onder de indruk van de effecten van de bumblebees. Hun gaming heeft een compleet nieuw niveau bereikt. Vastgelopen en niet in staat om de deep webversie van het spel te vinden, besluiten June en Matthew hun eigen "messias" te creëren om de gamers te verslaan in hun eigen spel.
Als onderdeel van het AR Beta-level van Final Destiny, moeten Noah en Sophie een geheime missie uitvoeren. Het plan leidt hen rechtstreeks naar het centrum van Toronto, waar ze moeten wachten op verdere instructies van Nero Midnight. Ze ontdekken waar ze een mogelijk gevaarlijk pakket moeten plaatsen. Ze hebben echter geen idee dat de politie hen op de hielen zit.
Met de hulp van hun gamer vriend Boomer, voeren Noah en Sophie de missie van het level uit en plaatsen ze een rugzak met een bom in het Canadese leger wervingscentrum. Maar wanneer de politie het gebouw binnenvalt, realiseren de kinderen zich dat hun missie in gevaar is. Boos op Noah laat Sophie hem achter, terwijl hij overgeleverd wordt aan het gezag van June en Matthew.
Na neergehaald te zijn door June en Matthew en verstoten te zijn door Nero Midnight, worstelt Noah met te begrijpen wat echt is en wat niet, en wie betrouwbaar is en wie niet. Terug op het politiebureau komt Matthew een stap dichter bij het begrijpen van de redenen van June om gamingverbanden met rekrutering te verdenken. En wanneer ze dieper ingaan op Noah's school, wordt June geconfronteerd met haar verleden.
Nadat June dood wordt aangetroffen, wordt Matthew van de Final Destiny zaak gehaald. Ongestoord zet Matthew zijn zoektocht naar antwoorden voort en naar verbanden tussen GEO1, Sophie Killer, Nero Midnight en de mysterieuze blackpills. Ondertussen biedt de leraar van Noah hem en Sophie een manier om terug naar het Betaniveau van Final Fantasy te gaan, behalve dat de pil deze keer veel moeilijker te slikken is.
Matthew begint de verbanden te leggen en komt een stap dichterbij om de link te vinden tussen de Final Destiny zaak en de moord op June. Wel is het nog steeds onduidelijk dat deze zoektocht hem rechtstreeks leidt naar het hoofdkantoor van de gaming en Alber's schuilplaats. Ondertussen wil Alber dat Noah bewijst dat hij toegewijd is aan het spel en de laatste missie door hem een keycard te laten bemachtigen van zijn vader, met wie hij geen contact meer heeft, die hen toegang zal geven tot een verboden kerncentrale.
Wanneer Matthew gevangen wordt genomen door Alber en zijn handlangers, wordt hij de eindbaas van het spel. De grenzen tussen het echte leven en het spelen van het spel worden steeds vager en Noah worstelt met zijn volgende zet. Vooral wanneer zijn acties dodelijke gevolgen kunnen hebben. Later, tijdens hun laatste missie begint Noah te twijfelen aan de ware identiteiten van Sophie en Alber. Hoever is hij bereid te gaan om dit spel te beëindigen?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.