Rok En Rol

Rok En Rol

In 'Rok en Rol' neemt creatieve duizendpoot Karolien Verbanck u mee in haar wereld vol creatieve ideeën, budgetvriendelijke tips en originele recepten.

Afleveringen

20 afleveringen

Ook in het najaar hebben we recht op nog wat extra zon. Karolien zet een actieplan op poten: dat zomerse rokje draagt ze nu mét dikke kousenbroek, ze maakt een aperitief in friscovorm en als het écht koud wordt droomt ze in bad even weg bij haar favoriete vakantiefoto's.
Jeans, daar kan Karolien alle kanten mee uit. Ze geeft een nieuwe jeans een stoere verweerde look en van een versleten jeans maakt ze een autobaan. En om die uitpuilende kleerkast weer onder controle te krijgen, heeft ze zelf een kledingrek in elkaar gesjord.
Karolien maakt een glamoureuze spiegel van oude dia's, een superhandig laptopkussen én voetenbankje in één en een stijlvolle zelfgemaakte cover met clutch-allure om haar tablet overal in mee te kunnen nemen.
Karoliens opruimvingers kriebelen zo nu en dan, maar sommige dingen vragen om een blijvend systeem. Stapeltjes ongeopende brieven zijn verleden tijd sinds ze een papierorganizer aan haar bureau heeft hangen. 's Ochtends verliest ze geen tijd meer met het zoeken naar die ene broche, nu die een vaste plek heeft gekregen in een van haar mooie juwelenschaaltjes.
Lenteschoonmaak, daar doet Karolien niet aan mee. Als de zon schijnt, wil ze buiten zitten. Maar dan blijft die grote schoonmaak natuurlijk op haar wachten tot in de herfst. Gelukkig maakt die leuke poetskruk het poetsen nu toch al een pak aangenamer.
Karolien is misschien nét iets minder groen dan ze zelf zou willen, maar ze is wel heel trots op haar mini-moestuin. Nog een recente milieuvriendelijke aanwinst: een herbruikbaar boterhammenzakje van gerecycleerde plastic zakken. En haar nieuwe lamp maakt ze van een glazen fles en een hoop kroonkurken.
De laatste mooie herfstdagen voor het echt weer koud wordt, daar kan Karolien heel hard van genieten. Na een lange boswandeling smullen van boterhammen met speculaasboter van eigen makelij...su-per-lekker! Het ideale moment ook om de bohemian accessoires nog eens boven te halen. Vrolijk en kleurrijk, maar toch al wat winters.
In de herfstvakantie gaat het bij Karolien altijd weer kriebelen om op reis te gaan: zon, zee, strand en uiteraard zelfgemaakte flipflops en een bijhorende cover-up.
Af en toe verwent Karolien zichzelf met een vers boeketje bloemen, maar als het er niet van is gekomen, maakt een bad met zelfgemaakte badtaartjes veel goed. Met een kapstok met nailart zet ze haar mama eens op een andere manier in de bloemetjes en haar bloemenschort was dan weer een cadeautje dat zij van de buurvrouw kreeg. Flower Power!
Op de dierenvriendschaal scoort Karolien behoorlijk hoog. Ze heeft een groot hart voor dieren, insecten misschien niet meegerekend. Als de kat van haar vriendin komt logeren, verwent ze die met een heus poezenpaleis. Haar eigen plek werd dan weer wat gezelliger met een nieuwe vogelkooilamp. Karolien is ook zo trots als een pauw op haar zelfgemaakt flamingodeken.
Mannen. Geen enkel onderwerp dat meer over de tongen gaat op een avond met de vriendinnen. After all; it's a men's world. Maar Karolien weet uiteraard ook goed gebruik te maken van zijn spullen. Karolien maakt van een mannenhemd haar topstuk, lege bierflesjes worden ingeschakeld als originele vazen en ze maakt een spicy cocktail.
Waarom het moeilijk maken als het ook gemakkelijk kan? Karolien was al lang op zoek naar een toffe wasmand maar vond er geen naar haar zin. Daarom heeft ze nu gewoon zelf eentje gemaakt! Onlangs heeft Karolien trouwens voor haar nichtje ook nog iets leuks gemaakt: verschillende oude meubels heeft ze samen gepuzzeld tot een nieuwe kast op kindermaat.
De film Aladdin heeft Karolien als kind zeker 25 keer gezien. De sultans, buikdanseressen en vliegende tapijten vond ze geweldig. En ook nu kan ze die sfeer van duizend-en-een-nacht nog wel eens appreciëren.
Milkshakes, jukeboxen en rockabilly: Karolien had wel héél graag in de wereld van Grease en Elvis geleefd! Dan zou ze fulltime hebben rondgelopen met een hoge taille rok of broek en een polka dot sjaaltje in haar haren. Nu houdt ze het bij een retro bikinislip.
Karolien komt uit een groot gezin: met 2 zussen en 1 broer was het altijd redelijk druk in huis. Ook nu nog, als ze met de hele familie Verbanck samenkomen, kan dat soms vuurwerk geven. Behalve aan tafel, dan zijn ze allemaal stil. Zeker als er avocadofrietjes aan te pas komen.
Vrijdag is een hoogdag voor Karolien. Dan stapt ze goedgezind haar bed uit, gewoon omdat het bijna weekend is. Geluk zit nu eenmaal verscholen in de kleine dingen: een mooie foto van een leuke dag met vriendinnen ingekaderd naast je computer op kantoor.
Karolien gaat aan de slag met groene thee, alcohol en rock candy voor de perfecte herfstcocktail die in de smaak valt bij haar vriendinnen én bij zichzelf. Zo goed zelfs dat ze voor the day after op zoek gaat naar eerste hulp bij katersymptomen. Een frisse douche doet al veel wonderen, zeker met Karoliens nieuwe douchegordijn.
De ochtend staat voor Karolien gelijk aan stress. Er is altijd wel een outfitcrisis, onverwachte tankbeurt of bad hair day die om de hoek loert. Organisatie is dan het sleutelwoord. Havermout die op voorhand is klaargemaakt, is al een goed begin. Net zoals een coffeesleeve. Karoliens perfecte oplossing voor een on-the-go ontbijt.
Het lijkt wel of echt iederéén gaat trouwen. Gelukkig zijn al die trouwfeesten voor Karolien de ideale reden om haar tuxedobroek en bijhorende blouse uit de kast te halen. En ze vindt ook wel altijd nieuwe inspiratie op al die trouwfeesten.
Karolien neemt zich elke ochtend opnieuw voor om 's avonds op tijd te gaan slapen, maar toch gaat het vaak ergens mis. Warme melk en koekjes helpen gelukkig altijd om in slaap te vallen. En dat hoofdeinde dat ze onlangs voor een vriendin heeft gemaakt, is misschien toch ook een tof idee voor haar eigen slaapkamer.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.