Strong Medicine

Strong Medicine

Strong Medicine brengt de werelden samen van twee compleet verschillende artsen, Dr. Luisa "Lu" Delgado, en Dr. Dana Stowe. Lu is een alleenstaande moeder die een gratis kliniek in de binnenstad leidt. Dana is afgestudeerd aan Harvard en is de beste vrouwelijke gezondheidsspecialist

Afleveringen

22 afleveringen

1. The Hero Heart

Doordat Lu's vriendje zwaargewond is geraakt door een kogel en klinisch dood wordt verklaard, wordt Lu gedwongen moeilijke beslissingen te nemen. De behandeling van een zestien maanden oude baby moet worden stopgezet door complicaties bij patiënten in Frankrijk.

2. Emergency Contacts

De hulp van Lu wordt ingeroepen bij het redden van het leven van Rand Kilner, de chirurg die haar een jaar eerder heeft verkracht. In eerste instantie wil ze hem niet helpen, totdat hij haar bij zich roept en de verkrachting eindelijk toegeeft. Lu doet er alles aan om hem te redden, zodat hij nu wel kan worden vervolgd.

3. Heartbeats and Deadbeats

Tijdens een veiling van een date met Dr. Morton voor het goede doel, zakt organisatrice Tiffany Shriver in elkaar door een hartvaanval. Dr. Morton verleent samen met Andy eerste hulp en stelt dan een experimentele behandeling voor om Tiffany te redden. De noodzaak van een beenmergtransplantatie zorgt voor de ontdekking van een verwisseling in het ziekenhuis vijf jaar eerder.

4. Rash Decisions

Andy stelt de diagnose dat de bekende presentatrice Pam Sherr aan lepra lijdt. Ze probeert Pam ervan te overtuigen om haar ziekte publiekelijk te erkennen, om op die manier de vooroordelen over lepra we te kunnen nemen. Andy is verbaast wanneer ze hoort dat Pam met verlof gaat om van haar zogenaamde verslaving aan pijnstillers af te komen. Lu ontdekt per ongeluk een dode in het appartement naast haar.

5. Breathing Lessons

Lu is bang dat een klein meisje, dat altijd met verwondingen rondloopt, fysiek wordt misbruikt door haar vader. Andy verdenkt haar kindermeisje van diefstal. Peter probeert door te dringen tot de ongevoelige man van een zwangere vrouw.

6. Misdiagnosis Murder

Lu worstelt met haar beroepsgeheim wanneer een misbruikte, zwangere vrouw vermist blijkt te zijn. Andy confronteert een dokter met zijn chauvinisme wanneer dit mogelijk het leven heeft gekost aan een patiënte. Verder worstelt ze met de plotse gedragsproblemen van haar dochter. Peter biedt hulp aan de tienerouders van een terminaal zieke baby en Nick vangt zieke passagiers van een cruiseschip op.

7. Vaccinations

Een vaccin tegen pokken lijdt bij een ziekenhuismedewerker tot levensbedreigende complicaties bij haar kind. Daarnaast helpt Andy een premature baby het leven redden van haar moeder. Een tiener stottert heel hevig. Andy zet een belangrijke stap in haar relatie met Milo en Lu zet een chauvinistische man op zijn plaats.

8. Temperature's Rising

Philadelphia wordt getroffen door een hittegolf. Hierdoor moet het personeel het rampenplan in werking stellen. Claire, een patiënt van dokter Campbell, krijgt te horen dat ze binnen de 10 jaar de ziekte van Alzheimer zal ontwikkelen. Ze wil eigenlijk nog een kind krijgen, maar ze heeft schrik dat ze het gevaarlijke gen aan haar baby zal doorgeven. Een jong meisje met het syndroom van Down vertelt Lu dat ze iemand heeft vermoord.

9. Speculum for a Heavyweight

Dr. Campbell vraagt de scheiding aan. Lu wil een bokser afraden om opnieuw in de ring te stappen nadat ze een hersenschudding heeft opgelopen. Maar dat is voor haar niet vanzelfsprekend. Andy behandelt een patiënt die helemaal uitgeblust is nadat haar kind werd geboren. Peter ontfermt zich over een zwangere vrouw die meer dan een jaar in een boom heeft gewoond.

10. Bad Liver

Wanneer een patiënt een levensnoodzakelijke transplantatie ondergaat, heeft Andy zijn bedenkingen over de verwijderde lever. Wanneer een patiënt van Lu de gevangenis na meer dan 3 jaar mag verlaten, is er misschien meer aan de hand dan een gewone depressie. Ondertussen overweegt Andy om een stapje verder te gaan in haar nieuwe relatie met Dr. Morton. Lana’s leven wordt ondersteboven gegooid als iemand uit haar verleden plots opduikt. Dr. Biancavilla worstelt met een moreel dilemma.

11. Maternal Mirrors

Wanneer de toestand van Andy’s patiënt erop achteruit gaat onder het oog van Lu, staan beide dokters lijnrecht tegenover elkaar. Ondertussen vraagt Andy zich ook af of ze haar oudste dochter nog wel kan vertrouwen. Peter stelt zich ethische vragen wanneer Andy en Morton zich aan een experimentele transplantatie wagen.

12. Jeaneology

Andy en Lu steken de koppen bij elkaar wanneer hun beide patiënten tekenen van vergiftiging vertonen. Nick biedt hulp aan een Amish tiener. Lu probeert te bemiddelen tussen een alcoholverslaafde moeder en diens dochter die overweegt om een stuk van haar lever af te staan voor een transplantatie.

13. Skin

Nadat Andy het leven heeft gered van het slachtoffer van een schietpartij, moeten zij en Robert beslissen of ze hiervoor een donatie aanvaarden. Ondertussen helpt Lu een vrouw die borstkanker overwon, om haar angsten over haar lichaam opzij te zetten. Wanneer een van Andy's patiënten een hartaanval krijgt, raken zij en Lu het niet eens over de oorzaak ervan. Het feestje voor Jesse's 16e verjaardag wordt niet helemaal wat zij ervan had verwacht.

14. Love and Let Die

Lu helpt de familie van een terminaal zieke patiënt om te gaan met de complexiteit van een levenseinde. Ze komt in de verleiding om de vrouw te helpen sterven. Ondertussen helpt Andy een jong koppel dat moeilijkheden heeft om zwanger te raken. Ze stuit op iets wat hun levens voorgoed zal veranderen. De relatie tussen Andy en Milo wordt serieus. Dr. Jackson huurt iemand in om te testen hoe goed het personeel van Rittenhouse haar werk doet.

15. Coming Clean

Wanneer Andy een jonge vrouw met geheugenverlies ontmoet, staat ze voor een dilemma. Ondertussen weigert een zwangere vrouw te stoppen met haar drugsgebruik. Dit stelt Lu dan weer voor een moeilijke keuze, omdat ze niet goed weet wanneer ze moet ingrijpen.

16. Prescriptions

Lu weet niet of ze haar patiënten moet aanraden om deel te nemen aan klinische testen. Daarmee kunnen ze geld verdienen dat ze erg hard nodig hebben. Ze zouden een nieuw, experimenteel middel tegen roken moeten testen. Een van Andy's patiënten kan na een operatie niet meer lezen. Lana waakt over een oudere vrouw die lijdt aan geheugenverlies. Peter dient griepvaccins toe, waarop een patiënt slecht reageert. Andy en Milo vinden het niet eenvoudig om tijd voor elkaar te maken in hun drukke levens.

17. Seize The Day

Lu probeert om te gaan met een schizofrene moeder die haar vijfjarige epileptische dochter op een speciaal dieet zet en tegelijk haar medicatie afbouwt. Er heerst een gezonde competitie tussen Andy en Lu wanneer ze allebei een patiënt hebben die deelneemt aan een spellingswedstrijd. Andy vindt het vreemd om voor het eerst de kerstvakantie door te brengen zonder haar kinderen.

18. Ears, Ho's and Threat

Een Indiase erfgename met een fysieke handicap wendt zich tot Andy. Ze wil behandeld worden zodat haar ouders een huwelijk kunnen arrangeren voor haar. De vrouw beseft dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Lu helpt een oudere vrouw met Alzheimer om haar verleden in haar voordeel te gebruiken. Ondertussen ziet Andy een jonge vrouw die voor haar huwelijk haar maagdenvlies wil herstellen via een operatie.

19. Weights and Measures

Marc roept de hulp van zijn moeder in wanneer een meisje op school mogelijk misbruikt wordt door haar vriendje. Lu probeert een vrouw te helpen die besmet is met het Hiv-virus, maar zieker lijkt dan ze eigenlijk is. Een koppel met overgewicht informeert zich over een maagoperatie. Dr. Jackson geeft verpleegster Riggs een eerder ongewone opdracht.

20. The Real World Rittenhouse

Lu behandelt een jong meisje met een voedselvergiftiging. Ook komt ze in contact met Ben Sanderson, die graag wat beelden wil maken van de dokters tijdens hun werk. Hij hoopt zo om meer donaties binnen te krijgen. Ondertussen behandelt Andy een vrouw die zwanger probeert te geraken en een schokkend geheim ontdekt uit haar verleden. Lana geeft het nodige advies aan patiënten van Lu en Andy.

21. Identity Crisis

Ben wil de screening van pasgeborenen afbouwen, iets waar Lu absoluut niet mee kan leven. Andy vermoedt dat een van haar patiënten gezocht wordt door de FBI. Iedereen maakt zich zorgen over zijn job nu Rittenhouse misschien wordt overgenomen.

22. Quarantine

De spoedeisende hulp wordt in quarantaine geplaatst nadat een patiënt van Andy wordt verdacht van SARS. Jesse onthult aan Andy dat ze naar Californië wil verhuizen om bij haar vader te gaan wonen. Lana begeleidt een vrouw die seksueel is misbruikt.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.