Wickie De Viking

Wickie De Viking

Wickie is de zoon van de leider van de Vikingen en woont in het dorp Flake. Daar beleeft hij allerlei avonturen. Zo wordt hij gevangen genomen door hun vijand Hagar de Verschrikkelijke, bedenkt hij een plan tegen Sven zijn kiespijn en bouwt een vlot.

Afleveringen

78 afleveringen

Olaf, een oude schipbreukeling, beweert dat hij een schat weet liggen. De Vikings willen hem uiteraard helpen om de schat te vinden. Zonder het te weten stormen Wickie en de Vikings af op een groot gevaar...
De drakkar wordt geplunderd door Vreselijke Sven. Gelukkig heeft Wickie een geniaal plan: hij doet zich voor als de God Thor en dankzij een lading bamboestokken van een Chinese verkoper probeert hij hun schatten terug te krijgen.
Flaken krijgt bezoek van de belastinginner, Hans. Hij wil de schat van de Vikingen stelen. Wickie bedenkt een plannetje om Hans af te schrikken. Met wat stenen en spiegels maakt hij een toverlantaarn die hun schat moet beschermen.
Sven overvalt de Vikings op zee. Wickie, Snorre en Tjure zijn intussen nog aan land. Zij proberen Sven te misleiden met een meesterlijk plan. Hiervoor wordt de drakkar omgevormd tot een spectaculaire raceboot.
Wanneer de Vikings een vallende ster zien, zijn ze door het dolle heen. Deze ster zou wel eens van goud kunnen zijn! Ze besluiten om de ster te gaan zoeken. Wanneer ze de ster vinden, blijkt ze echter uit alles behalve goud te bestaan.
Gilby daagt Wickie uit voor een wedstrijdje. Diegene die het hoogste punt van de mast van de drakkar kan aanraken, mag met de Vikings mee op expeditie. Gilby is duidelijk de sterkste van de twee en maakt dus veel kans om te winnen...
Wickie vindt een boodschap in een fles. De boodschap is van een vrouw in nood. Ze heeft dringende hulp nodig! Onder druk van Ylva vertrekt Halvar met zijn Vikings naar Rooskerseneiland om de vrouw te zoeken...

8. Het Monster

De Vikings komen oog in oog te staan met Bessie Hongermond, een legendarisch zeemonster. Ze kunnen niets beter bedenken dan al hun eten naar het beest te gooien om hem af te weren. Maar nu hebben de Vikings zelf geen eten meer...
De drakkar is in gevaar! Hij wordt weggeblazen door een sterkte wind. De wind is afkomstig van het Koninkrijk van de Windkoningin. Wickie besluit om op onderzoek te gaan. Hij besluit dat het tijd is om de gemene Koningin te stoppen.
Wickie, Ulme en Faxe gaan bessen plukken in het bos. Opeens ziet Faxe een wolvenjong. Al snel worden de twee elkaars speelkameraadjes. Maar de moeder wolf is niet zo blij met het nieuwe vriendje van haar zoon.
De Vikings ruiken een overheerlijke geur. Ze besluiten hun neus te volgen en belanden zo in IJsland. Daar ontmoeten ze Rägnär die lekkere worstjes aan het bakken is. Maar Rägnär is niet erg blij met het bezoek van de Vikings.
De Vikings bezoeken de Regeneilanden. Hier komen ze oog in oog te staan met stoere Britse vrouwen. Op de Regeneilanden zijn de vrouwen de baas. Halvar wordt onderworpen aan drie zware proeven! Gelukkig is er Wickie om hem bij te staan.
Wanneer Halvar 's ochtends wakker wordt, heeft hij een vreemd teken op zijn neus. Hij beweert dat het een teken is van de God van de Gedaanteverwisselingen. Alle Vikings geloven zijn verhaal, maar Wickie weet wel beter...
De Vikings hebben hout nodig en dus hakken ze een willekeurige boom om. Al snel blijkt dat deze boom niet zo gewoon is. Het is een heilige boom! De druïden veroordelen Halvar. Hij zal zijn baard moeten scheren!
Halvar denkt dat de Goden hem niet meer gunstig gezind zijn. Hij beweert dat hij nooit nog geluk zal hebben. Dat komt wel heel erg ongelegen. Net nu Thorhold Boomstronk Halvar heeft uitgedaagd om de nieuwe chef te worden van Flaken.
Faxe redt een aangespoelde walvis op het strand. De walvis houdt ervan om samen met de Vikings het spelletje Kiekeboe te spelen. Maar wie had ooit gedacht dat dit spelletje nog van pas ging komen om verschrikkelijke Sven af te schrikken?
Goed nieuws voor Tjure! Hij is weer papa geworden. Hij vraagt de Vikings om op de baby te passen. Maar dat komt nu niet zo goed uit voor Halvar. Hij moet namelijk een worstelwedstrijd tegen Baltak voorbereiden.
In het gouden kasteel ligt een grote schat. De Vikings willen deze schat veroveren. Om het kasteel te kunnen betreden, moet men eerst langs een gigantische reus passeren. De dappere Vikings geraken binnen, maar ze zijn niet de enigen!
Het is tijd voor het jaarlijkse lentefeest in Flaken. Iedereen is druk in de weer met de voorbereidingen! Greta wil dat Snorre zich wast, want hij stinkt. Snorre protesteert: Iedereen weet toch dat Vikings zich nooit wassen!

20. Ontvoerd!

Er is iets verschrikkelijk gebeurd in Flaken! Snorre, Tjure en Wickie zijn ontvoerd door Pox en Sven. Halvar en de rest van de Vikings moeten alles op alles zetten om hen weer vrij te krijgen.
Halvar ligt ziek in bed. De Vikings hebben echter dringend voorraden nodig. Wie gaat nu de drakkar leiden? De Vikings beslissen dat Ylva mee mag gaan, terwijl Halvar thuis blijft. Eens op zee worden ze aangevallen door Sven!
Magus, een mysterieuze ziener komt op bezoek in Flaken. Hij voorspelt voor alle Vikings een mooie toekomst. Plots begint iedereen in het dorp zich vreemd te gedragen. Wickie wil weten hoe de vork in de steel zit.

23. Red Ylvi

Ylvi wordt ontvoerd door Sven. Sven wil dat ze zijn piratenschip schoon maakt. Maar dat verloopt niet echt hoe hij het zou willen. Ondertussen halen Wickie en de andere Vikings alles uit de kast om Ylvi te redden.

24. De Tunnel

De Vikings gaan op zoek naar een schat. De schat is van Gondrel, een legendarische dwerg. Om de schat te kunnen veroveren, moeten de Vikings heel wat hindernissen overbruggen. Zullen de stoere Vikings erin slagen de schat te bemachtigen?
Gilby krijgt de eer om voor één keer de kapitein van de drakkar te zijn! Al gauw blijkt dat hij niet echt geschikt is voor deze taak. Wickie wil hem graag helpen, maar Gilby is te trots en weigert de hulp van zijn vriend.
Tjure en Snorre worden achterna gezeten door een stier. Gelukkig worden ze gered door de eigenaar van de stier, Rodriguo. Niet veel later ontmoeten ze Gaudio. Hij beweert dat de stier van hem is. De Vikings nemen het op voor Rodriguo.
De Koning van Zweden is op jacht in het bos, als hij een heerlijke geur ruikt. Hij volgt zijn neus en komt terecht in Flaken. Hier proeft hij van de taart van Ylva. Zijn besluit staat vast: Ylva moet zijn persoonlijke chef-kok worden!
Halvar en zijn Vikings komen terug van een geslaagde expeditie. Halvar besluit de kortste weg naar huis te nemen langs een Deens kanaal. Hij weigert echter tol te betalen. Als de Vikings betrapt worden, dreigen ze hun buit te verliezen!
De Vikings zijn op jacht in het bos. Ze ontdekken een kolonie stinkkevers. De stank drijft hen terug naar huis. Helaas, ze zijn te laat! Sven heeft zijn kans gezien en heeft heel Flaken ingepalmd, zelfs de Vikingvrouwen!
Halvar vindt dat Wickie intussen oud genoeg is voor zijn overgangsritueel! Een ritueel dat elke ware Viking moet ondergaan. De voorbereidingen voor zijn proef lopen mis. Hierdoor komen Wickie en Halvar oog in oog te staan met échte gevaren!
Halvar moet zichzelf bewijzen als leider van Flaken. Daarom heeft Urobe een opdracht voor hem bedacht. Halvar moet zorgen dat er een meeuw landt op zijn helm. Maar om één of andere bizarre reden vliegt de meeuw enkel naar Gorm.
Wickie heeft de waterpokken. Om hem te genezen smeert Ylva hem in met een vieze, groene zalf. Plots ontvangt Wickie het vreselijke nieuws dat de drakkar gekaapt is door Vreselijke Sven. Ziek of niet, Wickie bedenkt meteen een plan.
De Vikings kunnen het niet laten om te lachen met twee Ierse mannen die een dansduel opvoeren. Fergus, de leider van Ierland, daagt Halvar uit voor een dansduel. Maar wanneer Halvar zelf moet dansen, loopt dat niet echt gesmeerd.
Ieder jaar moet het veld worden omgeploegd. Halvar heeft hier geen zin in, hij wil liever gaan plunderen op zee! Tot grote vreugde van Ylva heeft Wickie een grandioos idee om zijn vader en de andere Vikings toch aan het werk te krijgen.
Tjure's hamer komt door een blikseminslag vast te zitten in een steen. Zowel de inwoners van Flaken als van Schlaken denken dat de hamer een geschenk is van God Thor! De twee dorpsleiders strijden om de zogezegde heilige hamer.
Halvar en zijn Vikings ontdekken een mysterieuze grot waar Sven zijn buit bewaart. In de grot zijn niet alleen schatten te vinden, maar ook bevroren woorden. Dankzij een meesterlijk plan van Wickie, kunnen de Vikings hun buit heroveren.
Faxe heeft verschrikkelijke buikpijn. De Vikings gaan op zoek naar een remedie bij Eboru, de druïde. Wanneer ze op het eiland arriveren, ontdekken ze dat Eboru vervangen is door Elsenor. De Vikings lopen met hun ogen open in zijn valstrik...
De Vikings ontmoeten Brendall, een arrogante Viking, op hun weg naar het Spa Eiland. Wanneer ze aankomen op het land, daagt Halvar hem meteen uit voor een gevecht. Brendall stelt voor om het tegen elkaar op te nemen in een bootrace.
Wickie bedenkt een gek plan om de piraten te misleiden en zo de schatten van de Vikings terug te stelen. Hiervoor verkleedt Tjure zich in een zingende zeemeermin.
Een roeiboot met daarin een jong gezin dreigt te kapseizen. Gilby wil bewijzen dat hij slimmer is dan Wickie en besluit de schipbreukelingen te helpen.
Urobe is verkozen tot 'dapperste Viking van het jaar'. Ylvi vindt dat Wickie ook zo'n titel verdient. Gilby denkt dat Wickie helemaal niet zo stoer is en daagt hem uit om een nacht door te brengen bij de wolven in het bos.
De Vikings willen een schat stelen op het droomeiland. Een eiland waar iedereen diep slaapt tussen zonsondergang en zonsopgang. Dat lijkt Halvar een gemakkelijke prooi! Maar wanneer de Vikings aankomen, vallen ze meteen in een diepe slaap.
Ulme heeft eindelijk een plek in het bos gevonden waar hij ongestoord kan zingen. Ulme heeft wel een heel speciale fan, een grote beer. De beer is in de ban van zijn muziek. Zonder dat Ulme het door heeft, volgt de beer hem tot in het dorp.
In Schlaken is er gereedschap verdwenen van hun drakkar. Baltak beweert dat Halvar zijn gerei gestolen heeft, maar Halvar ontkent alles. Wickie gelooft zijn vader en wil zo snel mogelijk de echte dief zien te ontmaskeren.

45. Red Ulme

Vreselijke Sven is erin geslaagd om Ulme te ontvoeren. Hier heeft hij al snel spijt van. De Vikings zijn namelijk opgelucht dat het rustig is in Flaken, zo zonder Ulme. Gelukkig kan Ulme nog rekenen op Wickie en zijn meesterbrein.
De Vikings zijn aan het uitrusten op een verlaten eiland. Hier maken Snorre en Tjure heftige ruzie. De ruzie loopt uit de hand en Snorre loopt weg. Wanneer de Vikings hun vriend terugvinden, is hij niemand minder dan Koning Snorre!

47. Bubbelland

De Vikings nemen een welverdiende rustpauze op een eiland. Zonder dat ze het beseffen worden ze misleid door de inwoners van het land. Om hun schat terug te winnen, wil Wickie hen een koekje van eigen deeg geven.
De kinderen van Flaken gaan op uitstap. De Vikingkinderen worden in twee groepen verdeeld, zij nemen het tegen elkaar op in een spannende wedstrijd. De groep die het eerst terug is met de vlag en een mand vol bessen is de winnaar.
Het is tijd voor cadeautjes en plezier! Het is winterfestival! Alle kinderen in Flaken houden van deze tijd van het jaar. Maar het feest dreigt verpest te worden door een nachtelijke gemenerik die hun pakjes wil stelen.
De Vikings zijn opnieuw aan land, hier ontmoeten ze Sabu. Hij was de vorige heerser van het land, maar is van de troon gestoten door Harun. De dappere Vikings zetten hun eigen leven op het spel om Sabu weer op de troon te helpen.
Tjure is blij als de Vikings terug zijn van een lange reis. De Vikingvrouwen zijn niet te spreken over Tjure. Hij is bij hen gebleven, maar heeft helemaal niets geholpen met hun klusjes! De ruzie mondt uit in een opstand in Flaken.
Een tornado sleurt de drakkar mee tot in China. Hier ontmoeten ze Mingzhu, en haar nonkel Quan. Zij hebben geen rijst meer. Maar de Vikings hebben grotere problemen: een Chinese generaal neemt hen in gevangenschap...
De vlucht over de Chinese muur is mislukt. De Chinese generaal krijgt de Vikings al snel weer te pakken! De generaal droomt ervan om te kunnen vliegen en hij wil graag weten hoe het komt dat het schip van Halvar kan vliegen.
De Vikings komen een valse draak tegen. Het blijkt een afschrikmiddel voor geesten te zijn. Junjie, de leider van de plaatselijke stam, beweert dat zijn dorp vervloekt is! Zijn zoon, Qi, wil echter bewijzen dat geesten niet bestaan.
De Vikings zijn onderweg en Wickie staat aan het roer van het schip. Plots worden ze tegengehouden door de zeepolitie. Maar Wickie heeft zijn vaarbewijs nog niet. Wickie Moet slagen voor de test, anders wordt de drakkar in beslag genomen
Het Balder festival is aangebroken. De Vikings voeren een toneel op van een Noorse mythe. Het verhaal gaat over Balders ondergang door de boosaardige Loki. Iedereen is razend enthousiast. Wickie, Halvar en Gilby leven zich in in hun rol.
Halford komt op bezoek in Flaken. De broer van Halvar heeft de reputatie van een angstaanjagende Viking te zijn, maar hij is flink veranderd. Hij is nu een brave bakker geworden. Flaken wordt aangevallen door Ivar en paniek breekt los.
De Vikings zijn onderweg naar hun schip door een Arabische woestijn. Op hun weg komen ze een prinses tegen. Zij is op de vlucht voor haar strenge gouvernante. Wickie besluit om haar te helpen en gaat met haar mee...
Tijdens een gevecht tussen Halvar en Sven botsen hun hoofden tegen elkaar. Niet veel later denkt Halvar dat hij een echte piraat is. Wickie maakt zich ernstig zorgen over zijn vader. Hij en Sven zijn gewisseld van persoonlijkheid!
Halvar en de Vikings zijn op zoek naar schelpen met een mooie parel in voor Ylva. Tijdens hun zoektocht onder water komen ze oog in oog te staan met Kraken, een afgrijselijk zeemonster. Wickie bedenkt een manier om Kraken weg te jagen.
Het dorp van de Vikings en het dorp naast hen worden aangevallen door Ork en zijn strijders. Wickie weet dat Flaken en Schalken moeten samenwerken, indien ze Ork willen verslaan. Maar Halvar en Baltak zijn niet meteen de beste vrienden...
Halvar trekt met zijn Vikingboot naar Spanje. Rodrigo, een oude vriend, zal hen met open armen ontvangen. De Vikings gaan deelnemen aan de Olympische Spelen. Halvar is uit op een spectaculaire overwinning.
Wickie is jarig! Ylvi en Ylva gaan op zoek naar een geschikt geschenk. Tijdens hun zoektocht komen ze vast te zitten tussen een klif. De Vikings zijn op expeditie, dus de dappere, jarige Wickie staat er helemaal alleen voor...
Halvar heeft een ring meegenomen voor Ylva. Onderweg naar zijn geliefde vrouwtje, belandt de ring in de maag van een koe. Er zit niets anders op dan de koe mee te nemen en te wachten tot hij zijn grote boodschap doet...

65. De Boomhut

Tjure heeft een prachtige boomhut gebouwd voor Ylvi's verjaardag. Zij staat te popelen om er te gaan spelen. Tot ze ontdekt dat Gilby en zijn vriendjes de boomhut hebben ingepalmd. Als Ylvi en Wickie hen uit de boom jagen, loopt het mis.
De Vikings zijn op zoek naar een nieuw zwaard. Wanneer ze terugkeren naar hun boot op de Dnieper rivier, ontdekken ze iets vreselijks! De drakkar van Halvar is meegenomen door de stroming en vaart weg zonder bemanning.
De Vikings zijn op zoek naar een magisch zwaard. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze dat een edelsteen hen naar het zwaard kan leiden. Tot ieders vreugde vinden ze het zwaard, maar dan duikt er plots een gemene krijgsheer op!
De Vikings zijn onderweg naar Flaken. Halvar is erg trots met zijn verovering: het magische, onzichtbare zwaard! Als hij Sven ziet, wil Halvar niets liever dan hem te grazen nemen. Wickie waarschuwt zijn vader, maar die wil niet luisteren.
Wickie, Gilby en Ylvi besluiten een kijkje te gaan nemen aan de overkant van de rivier. Plots is er een hevige regenbui. Wanneer ze willen terugkeren, staat het water van de rivier veel te hoog. En dan duikt er een kwade beer op...
De Vikings maken zich klaar voor een expeditie. Gilby voelt zich een buitenbeentje, omdat hij geen Viking is. Hij biedt Sven hulp. Sven belooft dat Gilby een piraat kan worden! Sven verovert Halvars drakkar en ontvoert Gilby.
De Koning van Zweden komt onverwacht op bezoek bij de Vikings in Flaken. Hij beschuldigt Halvar ervan dat hij zijn scepter gestolen heeft. Wickie wil bewijzen dat zijn vader onschuldig is en gaat op onderzoek.
De Vikings zijn onderweg met hun schip. Faxe mag het stuur even overnemen en is erg enthousiast. Hij wordt helemaal wild wanneer er een walvis opduikt. Maar dan drijft Faxe de walvis per ongeluk in ondiep water...
Sven zijn schip is gezonken. Halvar besluit om de zeevaarderscode te respecteren en redt zijn vijand uit het water. Zodra de piraten aan boord komen, overvallen ze de Vikings en nemen hun drakkar over.
De bakwedstrijd komt eraan! Zowel Ylva als Morag willen de wedstrijd graag winnen. Ylva wil haar beroemde Myrthetaart bakken, maar hiervoor heeft ze Myrthe nodig. Een plant die enkel te vinden is op een eiland ten zuiden van Flaken...
In Ierland ontmoeten de Vikings Puck. Puck is op zoek naar zijn vriend, Bernard. De Vikings besluiten hem te helpen. Maar dan blijkt dat Bernard een beer is! Zouden ze hem nog wel helpen? Is dit niet veel te gevaarlijk?
Op een dag worden de Vikings wakker van lawaai. De Koning eist Flaken op, omdat hij van plan is om er een zomerhuis te plaatsen. De Vikings willen geen oorlog verklaren aan het leger van de Koning, dus moet Wickie een slim plan bedenken.
Wickie en de Vikings ontmoeten een man die bevroren is in een ijsberg, Olaf. Olaf blijkt de grootvader van Halvar te zijn. Ooit werd Olaf bestolen door een gevaarlijke reus. De Vikings willen hem helpen om zijn schatten terug te krijgen.

78. De Ijsbeer

De Vikings zijn onderweg op de Noordpool. Ze bouwen een iglo om te overnachten op de ijsbanken. Wanneer ze wakker worden, beseffen ze dat hun ijsbank is losgerukt van het land. Bovendien zijn ze niet alleen, er is ook een ijsbeer!
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.