Wickie de Viking

Wickie de Viking

Hoog in het noorden, in een schattig dorpje in de bossen, woont het allerleukste vikingjongetje ter wereld: Wickie. Samen met zijn papa Halvar en zijn vriendjes beleeft hij de spannendste avonturen.

Afleveringen

20 afleveringen

41. Dans met de wolf

Urobe is verkozen tot 'dapperste Viking van het jaar'. Ylvi vindt dat Wickie ook zo'n titel verdient. Gilby denkt dat Wickie helemaal niet zo stoer is en daagt hem uit om een nacht door te brengen bij de wolven in het bos.

42. Het droomeiland

De Vikings willen een schat stelen op het droomeiland. Een eiland waar iedereen diep slaapt tussen zonsondergang en zonsopgang. Dat lijkt Halvar een gemakkelijke prooi! Maar wanneer de Vikings aankomen, vallen ze meteen in een diepe slaap.

43. De dansende beer

Ulme heeft eindelijk een plek in het bos gevonden waar hij ongestoord kan zingen. Ulme heeft wel een heel speciale fan, een grote beer. De beer is in de ban van zijn muziek. Zonder dat Ulme het door heeft, volgt de beer hem tot in het dorp.

44. Wie is de dief ?

In Schlaken is er gereedschap verdwenen van hun drakkar. Baltak beweert dat Halvar zijn gerei gestolen heeft, maar Halvar ontkent alles. Wickie gelooft zijn vader en wil zo snel mogelijk de echte dief zien te ontmaskeren.
Vreselijke Sven is erin geslaagd om Ulme te ontvoeren. Hier heeft hij al snel spijt van. De Vikings zijn namelijk opgelucht dat het rustig is in Flaken, zo zonder Ulme. Gelukkig kan Ulme nog rekenen op Wickie en zijn meesterbrein.
De Vikings zijn aan het uitrusten op een verlaten eiland. Hier maken Snorre en Tjure heftige ruzie. De ruzie loopt uit de hand en Snorre loopt weg. Wanneer de Vikings hun vriend terugvinden, is hij niemand minder dan Koning Snorre!
Wickie is de zoon van de leider van de Vikingen en woont in het dorp Flake. Daar beleeft hij allerlei spannende avonturen. Zo wordt hij gevangengenomen door hun grote vijand: Hagar de Verschrikkelijke, bedenkt hij een plan om Sven van zijn kiespijn af te helpen, bouwt een vlot om met zijn vrienden te gaan varen en nog véél meer!
De kinderen gaan naar rotseiland om een bessenstrijd te houden. Gilby is niet van plan om te verliezen, zelfs al moet hij valsspelen. Al snel loopt het spel uit de hand.
Het is tijd voor cadeautjes en plezier! Het is winterfestival! Alle kinderen in Flaken houden van deze tijd van het jaar. Maar het feest dreigt verpest te worden door een nachtelijke gemenerik die hun pakjes wil stelen.
De Vikingen komen in de woestijn een echte kalief tegen. Zijn naam is Sabu en hij is afgezet door zijn vizier Harun.
Tjure is blij als de Vikings terug zijn van een lange reis. De Vikingvrouwen zijn niet te spreken over Tjure. Hij is bij hen gebleven, maar heeft helemaal niets geholpen met hun klusjes! De ruzie mondt uit in een opstand in Flaken.
Een tornado sleurt de drakkar mee tot in China. Hier ontmoeten ze Mingzhu, en haar nonkel Quan. Zij hebben geen rijst meer. Maar de Vikings hebben grotere problemen: een Chinese generaal neemt hen in gevangenschap...
De vlucht over de Chinese muur is mislukt. De Chinese generaal krijgt de Vikings al snel weer te pakken! De generaal droomt ervan om te kunnen vliegen en hij wil graag weten hoe het komt dat het schip van Halvar kan vliegen.
De Vikings komen een valse draak tegen. Het blijkt een afschrikmiddel voor geesten te zijn. Junjie, de leider van de plaatselijke stam, beweert dat zijn dorp vervloekt is! Zijn zoon, Qi, wil echter bewijzen dat geesten niet bestaan.
Als de Vikingen door Deense wateren varen, worden ze tegengehouden door een zee patrouille. Op dat moment zit Wickie aan het roer. Omdat hij geen stuurbrevet heeft kan de Drakkar in beslag genomen worden, tenzij hij alsnog een stuurexamen doet.
Het Balder festival is aangebroken. De Vikings voeren een toneel op van een Noorse mythe. Het verhaal gaat over Balders ondergang door de boosaardige Loki. Iedereen is razend enthousiast. Wickie, Halvar en Gilby leven zich in in hun rol.
Halford komt op bezoek in Flaken. De broer van Halvar heeft de reputatie van een angstaanjagende Viking te zijn, maar hij is flink veranderd. Hij is nu een brave bakker geworden. Flaken wordt aangevallen door Ivar en paniek breekt los.
De Vikings zijn onderweg naar hun schip door een Arabische woestijn. Op hun weg komen ze een prinses tegen. Zij is op de vlucht voor haar strenge gouvernante. Wickie besluit om haar te helpen en gaat met haar mee...
Tijdens een gevecht tussen Halvar en Sven botsen hun hoofden tegen elkaar. Niet veel later denkt Halvar dat hij een echte piraat is. Wickie maakt zich ernstig zorgen over zijn vader. Hij en Sven zijn gewisseld van persoonlijkheid!
Wickie is de zoon van de leider van de Vikingen en woont in het dorp Flake. Daar beleeft hij allerlei spannende avonturen. Zo wordt hij gevangengenomen door hun grote vijand: Hagar de Verschrikkelijke, bedenkt hij een plan om Sven van zijn kiespijn af te helpen, bouwt een vlot om met zijn vrienden te gaan varen en nog véél meer!
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.