Wickie de Viking

Wickie de Viking

Hoog in het noorden, in een schattig dorpje in de bossen, woont het allerleukste vikingjongetje ter wereld: Wickie. Samen met zijn papa Halvar en zijn vriendjes beleeft hij de spannendste avonturen.

Afleveringen

20 afleveringen

De voorraad van Flake raakt langzaamaan op. Halvar ligt ziek op bed, dus hij kan de Vikingen niet aanvoeren. Ylva neemt zijn plaats in op de Drakkar. Als ze Sven tegenkomen weet Sven niet zo goed wat hij hier van moet vinden, maar besluit de Vikingen toch te dwarsbomen.
Magus, een mysterieuze ziener komt op bezoek in Flaken. Hij voorspelt voor alle Vikings een mooie toekomst. Plots begint iedereen in het dorp zich vreemd te gedragen. Wickie wil weten hoe de vork in de steel zit.
Als Vic en Ylvi op het strand spelen wordt Ylvi gevangen genomen door Pokka. Sven is niet heel blij met een Vikingmeisje aan boord, maar zet haar maar aan het werk. Helaas voor Sven weet Ylvi vaak roet in het eten te gooien, zodat de Vikingen de piraten in kunnen halen.
De Vikingen gaan op zoek naar een schat. De schat is van Gondrel, een legendarische dwerg. Om de schat te kunnen veroveren, moeten de Vikings heel wat hindernissen overbruggen. Zullen de stoere Vikings erin slagen de schat te bemachtigen?
Gilby krijgt de eer om voor één keer de kapitein van de drakkar te zijn! Al gauw blijkt dat hij niet echt geschikt is voor deze taak. Wickie wil hem graag helpen, maar Gilby is te trots en weigert de hulp van zijn vriend.
Tjure en Snorre worden achterna gezeten door een stier. Gelukkig worden ze gered door de eigenaar van de stier, Rodriguo. Niet veel later ontmoeten ze Gaudio. Hij beweert dat de stier van hem is. De Vikings nemen het op voor Rodriguo.
De Koning van Zweden is op jacht in het bos, als hij een heerlijke geur ruikt. Hij volgt zijn neus en komt terecht in Flaken. Hier proeft hij van de taart van Ylva. Zijn besluit staat vast: Ylva moet zijn persoonlijke chef-kok worden!
Halvar en zijn Vikings komen terug van een geslaagde expeditie. Halvar besluit de kortste weg naar huis te nemen langs een Deens kanaal. Hij weigert echter tol te betalen. Als de Vikings betrapt worden, dreigen ze hun buit te verliezen!
Als Halvar alle mannen uit het dorp mee uit jagen neemt, slaat Sven z'n slag en valt hij Flake aan. Hij wil alle vrouwen en kinderen meenemen en ergens verkopen.
Halvar vindt dat Wickie intussen oud genoeg is voor zijn overgangsritueel! Een ritueel dat elke ware Viking moet ondergaan. De voorbereidingen voor zijn proef lopen mis. Hierdoor komen Wickie en Halvar oog in oog te staan met échte gevaren!
Halvar moet zichzelf bewijzen als leider van Flaken. Daarom heeft Urobe een opdracht voor hem bedacht. Halvar moet zorgen dat er een meeuw landt op zijn helm. Maar om één of andere bizarre reden vliegt de meeuw enkel naar Gorm.
Wickie heeft de waterpokken. Om hem te genezen smeert Ylva hem in met een vieze, groene zalf. Plots ontvangt Wickie het vreselijke nieuws dat de drakkar gekaapt is door Vreselijke Sven. Ziek of niet, Wickie bedenkt meteen een plan.
De Vikings kunnen het niet laten om te lachen met twee Ierse mannen die een dansduel opvoeren. Fergus, de leider van Ierland, daagt Halvar uit voor een dansduel. Maar wanneer Halvar zelf moet dansen, loopt dat niet echt gesmeerd.
Ieder jaar moet het veld worden omgeploegd. Halvar heeft hier geen zin in, hij wil liever gaan plunderen op zee! Tot grote vreugde van Ylva heeft Wickie een grandioos idee om zijn vader en de andere Vikings toch aan het werk te krijgen.
Tjure's hamer komt door een blikseminslag vast te zitten in een steen. Zowel de inwoners van Flaken als van Schlaken denken dat de hamer een geschenk is van God Thor! De twee dorpsleiders strijden om de zogezegde heilige hamer.
Halvar en zijn Vikings ontdekken een mysterieuze grot waar Sven zijn buit bewaart. In de grot zijn niet alleen schatten te vinden, maar ook bevroren woorden. Dankzij een meesterlijk plan van Wickie, kunnen de Vikings hun buit heroveren.
Faxe heeft verschrikkelijke buikpijn. De Vikings gaan op zoek naar een remedie bij Eboru, de druïde. Wanneer ze op het eiland arriveren, ontdekken ze dat Eboru vervangen is door Elsenor. De Vikings lopen met hun ogen open in zijn valstrik.
De Vikingen zeilen huiswaarts zonder buit, Halvar betreurt dat. Urobe zegt: 'De tekenen zijn gunstig, 't geluk is aan onze kant.' Dan verschijnt er een boot van Brendall, een piraat. Hij ramt de drakkar. Halvar spreekt hem daar boos op aan, Brendall bespot de drakkar, Halvar zegt dat de drakkar hem kan verslaan.
Wickie bedenkt een gek plan om de piraten te misleiden en zo de schatten van de Vikings terug te stelen. Hiervoor verkleedt Tjure zich in een zingende zeemeermin.
Astrid en Godrick, de schoonzus en zwager van Tjure komen op bezoek om hun pasgeboren baby te laten zien.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.