Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

88 afleveringen

Drie maanden na de ontploffing van de boot zijn de wonden nog lang niet geheeld. Julia rouwt om haar kinderen Joke en Raf. Céline probeert de dood van haar zoontje Alexander te verwerken. Merel probeert Julia te overtuigen de Schorre te heropenen. Max en Kevin raken er niet uit welke piste te volgen in het onderzoek naar de ontploffing van de boot.
Merel heeft Julia kunnen overtuigen om De Schorre terug te openen. Max is gefrustreerd omdat inspecteur Olivier het onderzoek naar de aanslag op de boot in handen van Kevin heeft gegeven. Die is er zeker van dat Thibault de enige schuldige is en hij vraagt bij Celine de boekhouding op van het bewuste feest.
Merel is geschokt en teleurgesteld omdat Julia haar café verkocht heeft aan Peter, een voormalige salesmanager, en zijn tienerzoon Robin. Thibault voelt er veel voor om de golfclub te exploiteren en zoals altijd zoekt hij de nodige fondsen in zijn entourage. Celine boort het eerste artikel van Arne de grond in. In het ziekenhuis lopen de spanningen tussen Elke en dokter Veerle Gevaert nog op.
Peter Dehaene beseft dat hij De Schorre in zijn eentje nooit kan runnen en hij probeert Merel te overhalen voor hem te komen werken. Zowel Max als Nellie houden bij Elke een pleidooi om Veerle de kans te geven zich in te werken en haar bitsige opmerkingen te negeren. Voor Elke is dit teveel gevraagd en zeker wanneer de patiënten bij haar hun beklag doen over de dokter.
Zoë is gesignaleerd in een hotel in Oostende. Max staat net op het punt om naar daar te vertrekken wanneer Julia als een Spaanse furie het politiekantoor binnenstormt. Ze eist dat de agent Carlos met rust laat. Karen kan met de financiële hulp van Jean-Paul Derdeyn haar intrek nemen in de vroegere woning van Jan. Hij heeft immers besloten om bij zijn vriend Ivan in Rotterdam te blijven.
Robin windt er geen doekjes om dat hij er niet mee opgezet is dat Merel in De Schorre komt werken. Peter is gegeneerd en vertelt haar over de problemen van zijn zoon. Robin stort ondertussen zijn hart uit bij Julia. Nellie is geschokt wanneer Frank vertelt dat hij er weinig voor voelt om Veerles kandidatuur te steunen. Elke gaat nog een stap verder.
Jelle heeft eindelijk de knoop doorgehakt over de verhuis naar New York. Kevin en Max hebben Zoë gearresteerd. De ondervraging verloopt moeizaam omdat ze te diep in het glas heeft gekeken, maar ze is wel nog helder genoeg om met een alibi te schermen. Celine komt via Kevin te weten dat haar nieuwe huurder Karen een faillissement achter de rug heeft.
Jean-Paul helpt Karen haar spulletjes verhuizen naar de huurwoning. Ook Arne verandert binnenkort van woonst. Sinds het succesvolle kennismakingsetentje zien Max en Elke hem helemaal zitten als huisgenoot. Merel stelt wel nog één voorwaarde: Arne moet haar leren golfen. Lotte neemt het Kevin kwalijk dat hij aan Celine verraden heeft dat haar mama een faillissement heeft gehad.
Robin is er niet over te spreken dat zijn vader en Merel familiair met mekaar omgaan en hij verdenkt er de twee van een verhouding te hebben. Veerle Gevaert vindt het de grap van het jaar dat Frank haar kandidatuur weerhouden heeft om de openstaande functie in de kliniek in te vullen. Merel raadt Arne aan om met Peter over de overname van de golfclub te gaan praten.
Het sollicitatiegesprek van Veerle verloopt zeer stroef. Frank moet toegeven dat ze een goede dokter is, maar hij heeft een groot probleem met haar houding. Het valt Julia op dat Carlos bloednerveus is en overmatig transpireert hoewel het helemaal niet warm is. Hij gaat ook lopen wanneer Max in De Schorre opduikt.
Veerle krijgt te horen dat Frank haar concurrent wil voordragen als vervanger van Jan. Merel probeert Robin als een vriend te benaderen, maar krijgt het deksel op de neus. Kevin moet Thibault laten gaan. Jean-Paul belooft dat Kevin revanche zal kunnen nemen. Céline verneemt dat Arne achter de financiering van de golfclub zit.
Veerle redt een kind en maakt daarmee veel indruk op Nellie. Arne probeert Merel duidelijk te maken wat hij voelt voor haar. Max haalt Kevin van het onderzoek en geeft hem de opdracht verkeerscontroles uit te voeren. En Jelle en Lotte vinden troost bij elkaar.
Inspecteur Olivier heeft genoeg van Kevins geklungel en hij staat erop dat Max het onderzoek naar de ontploffing op de partyboot opnieuw zelf in handen neemt. Kevin is gekrenkt en laat dat duidelijk merken. Nellie zet Frank onder lichte druk om Veerle Gevaert bij de beheerraad van het ziekenhuis voor te dragen als opvolger van dokter Jan.
Merel is vastbesloten om Arne een lesje te leren sinds ze weet dat hij een weddenschap heeft afgesloten met Thibault. Jean-Paul Derdeyn wil Lotte aan een baantje helpen en hij contacteert Jelle. Ondertussen pijnigt Celine zich de hersenen hoe ze haar vader moet beschermen tegen de fortuinzoekster Karen.
Peter is in het café uitgegleden en hij is op zijn hoofd gevallen. Merel en Julia vrezen het ergste en bellen meteen een ambulance. Jean-Paul Derdeyn trakteert Kevin op champagne omdat hij Thibault terug heeft kunnen arresteren. Ondertussen probeert Thibault de onderzoeksrechter ervan te overtuigen dat hij geflikt is. Merel is er niet over te spreken dat haar broer Lotte heeft aangeworven.
Jelle verhuist zijn spulletjes naar de woning van Nellie. Merel is benieuwd hoe lang haar broer het in zijn eentje zal uithouden. Lotte heeft het gevoel dat ze Jelle al jaren kent, maar toch moet ze van haar moeder vernemen dat zijn zoontje Alexander omgekomen is in de ontploffing. Kevin heeft een vermoeden dat Jean-Paul Derdeyn meer weet over het dynamiet dat in Thibaults auto is gevonden.
Kevin is door het dolle heen omdat Jelle heeft voorgesteld om bij hem in te trekken. Arne en Merel hebben mekaar gevonden, maar ze willen hun romance voorlopig geheim houden. Ook Veerle heeft vlinders in de buik. Carlos wordt door zijn handlangers in mekaar geslagen en hij belandt hevig bloedend bij Julia.
Elke geniet er voor de volle honderd procent van om mama te zijn en ze geraakt maar niet uitgepraat over Bjorn. Julia vindt dat Kevin de stommiteit van zijn leven begaat door bij Jelle in te trekken. Jelle houdt niet voor Lotte geheim dat hij in het verleden van haar moeder aan het neuzen is om te achterhalen wie haar biologische vader is.
De aanslag op de partyboot is eindelijk opgelost en Max loopt op wolkjes. Zijn collega Kevin is niet zo gelukkig, want hij moet zich bij Thibault verontschuldigen. De agent maakt er wel werk van om zich daarna volop te concentreren op de housewarmingparty. Jelle is de spaghettiavond nog niet vergeten, maar laat zich toch overhalen om een feestje te organiseren.
Veerle toont aan Jelle dat ze ook gevoelig kan zijn. Max ontdekt nu pas dat Merel en Arne een koppel zijn en hij is er niet goed van. Elke kan wel ergere dingen bedenken. Lotte is er van overtuigd dat haar leven eindelijk terug in orde komt nu ze haar vader op het spoor is gekomen. Veerle krijgt nu toch haar aanstelling in de kliniek.
Max heeft er zich nog steeds niet mee verzoend dat Merel een relatie heeft met Arne. Ook Nellie en Frank weten niet wat gedacht wanneer Veerle aankondigt dat ze bij Jelle en Kevin intrekt. Elke wil weten welke plannen Fred met zijn zoontje Bjorn heeft en ze spreekt met de kerel af in De Schorre.
Elke is opgelucht sinds haar babbel met Fred, de biologische vader van Bjorn. Hij heeft haar verzekerd dat hij niet van plan is om zijn zoontje bij haar en Max weg te halen. Arne en Merel zijn zeker van hun gevoelens voor mekaar en ze hebben besloten om te trouwen. Hun entourage reageert zeer verdeeld.
Elke is helemaal de kluts kwijt wanneer Fred totaal onverwacht opduikt, gewapend met geschenken. Tot overmaat van ramp wil hij de dag met zijn zoontje Bjorn doorbrengen. Veerle ergert zich blauw aan Kevins slordigheid en ze stelt nieuwe huisregels op. Stiekem hoopt ze dat de agent zal verhuizen. Lotte zit er nog altijd mee dat ze haar vader niet kent.
Elke en Max zijn doodongerust omdat Bjorn en zijn vader nog altijd niet teruggekeerd zijn. Ook Robin had al uren thuis moeten zijn en zijn vader Peter maakt zich grote zorgen. De angst dat de tiener zich opnieuw in de drugs heeft gestort, zit er dik in. Veerle en Kevin lusten mekaars huid rauw, maar toch is geen van beiden van plan te verhuizen.
Klaartje keert totaal onverwacht terug naar Wittekerke. De bewoners van het kuststadje zijn volop bezig met de voorbereidingen van het gemaskerd bal in de surfclub. Zelfs Julia heeft besloten om haar opwachting te maken. Elke besluit om Fred, de biologische vader van Bjorn, aan een baan te helpen. Merel en Arne hebben de handen vol met de organisatie van hun verlovingsfeest.
Het gemaskerd bal in de surfclub is een schot in de roos. Ook Klaartje is van de partij en ze leeft zich uit op de dansvloer. Maar toch eindigt de avond voor haar in een drama. Elke slooft zich nog altijd uit om Fred aan een job te helpen. Ze ondervindt echter al snel dat de Wittekerkenaren niet bereid zijn om de ex-bajesklant een nieuwe kans te geven.
Veerle verzorgt en vangt Klaartje op na de verkrachting. De dokteres dringt aan om klacht neer te leggen bij de politie, maar ze belooft wel om niemand te vertellen wat er gebeurd is. Elke heeft een sollicitatiegesprek voor Fred kunnen versieren, maar hij blijkt zeer kieskeurig te zijn. Jean-Paul Derdeyn volgt de raad van zijn dochter op en doet zijn nieuwe project uit de doeken.
Max heeft ontdekt dat Fred in een gestolen wagen rondrijdt en hij is niet van plan om zijn hoofd in het zand te stoppen. De agent geeft Fred wel de kans om met Bjorn te praten voor ze naar het politiebureau gaan. Arne vertelt aan Merel dat hij geen rijbewijs heeft. Thibault dringt bij zijn boezemvriend aan om haar ook de reden te vertellen.
Kevin wil Klaartje uitnodigen om naar de film te gaan, maar Nellie stuurt dat plan volledig in de war wanneer ze Jelle confronteert met de verkrachting van haar dochter de avond van het gemaskerd bal. Daarna licht Nellie Frank in. Hij reageert al even emotioneel en hij neemt het vooral Veerle kwalijk dat ze hem niet op de hoogte heeft gebracht.
Karen is in alle staten omdat Robin zijn eigen ontvoering geënsceneerd heeft en zich al die tijd al in haar huis verstopt. Hoewel ze begrip kan opbrengen voor zijn motivatie, vindt ze het haar plicht om Peter in te lichten. Arne wil koste wat het kost vermijden dat zijn moeder en Merel mekaar ontmoeten en hij ziet maar één oplossing: vroeger op huwelijksreis vertrekken.
Peter is in alle staten omdat Karen hem weigert te vertellen waar Robin zich bevindt. De bezorgde vader doet zijn beklag bij Max. Nellie raadt Elke af om met Bjorns moeder te gaan praten, maar suggereert wel om een afspraak met de dienst pleegzorg te maken. Elke krijgt er goed én slecht nieuws. Arne en Merel vertrekken vandaag op huwelijksreis, maar zijn moeder Mathilde stuurt het plan in de war.
Merel kent eindelijk het grote drama van Arne. Ze neemt hem de timing van zijn bekentenis kwalijk en weet niet of hun relatie nog een toekomst heeft. Elke biedt haar boezemvriendin een schouder om op uit te huilen en Arne wordt opgevangen door Celine. Max kan niet verhinderen dat Julia haar stuk grond aan Jean-Paul Derdeyn verkoopt.
Bjorn mag van de jeugdrechter zelf beslissen bij wie hij gaat wonen. Elke en Max kunnen niets anders doen dan afwachten. Klaartje voelt zich bespied en achtervolgd. Dat ze geen spoken ziet blijkt enkele dagen later wanneer ze in de surfclub haar verkrachter herkent. Merel en Arne proberen de brokken te lijmen.
Elke en Merel willen Arne helpen om zijn trauma te verwerken en ze proberen dat via een hypnosessie. Karen en Peter zijn dolverliefd, maar de wereld mag het nog niet weten. Zij is vooral bang voor de reactie van haar dochter Lotte. Max en Kevin ondervragen de verkrachter van Klaartje, maar hij lost niets.
Max twijfelt om in de bewakingsfirma van Georges te stappen. Hij ziet er tegenop om zelfstandige te worden en bovendien weet hij niet of hij dat risico wel mag nemen ten opzichte van Bjorn. Jean-Paul heeft ook al over Securcop gehoord en vindt het een belachelijke onderneming. Celine ziet wel toekomst in het project.
De praatgroep die Elke en Merel voor Arne hebben georganiseerd, loopt uit op een sisser. Jean-Paul krijgt steeds meer aanwijzingen dat Karen en Peter iets met mekaar hebben en dat heeft een weerslag op zijn humeur. Klaartje is terug bij haar ouders ingetrokken. Frank is blij maar vraagt zich toch af wat er fout is gegaan.
Celine is enthousiast over het artikel dat Arne over Sans Soucis heeft geschreven. De andere Wittekerkenaren zijn echter in alle staten. De journalist vindt hun reactie overdreven, tot hij het gepubliceerde stuk onder de loep neemt. Peter stelt Karen voor om bij hem in te trekken. Jean-Paul Derdeyn gaat nog een stap verder en doet haar een aanzoek.
Peter verneemt via een anoniem telefoontje dat er al een landmeter aan het werk is in 't Klein Moeraske. Arne vertelt Thibault dat hij bereid is om de sanering van de golfclub te betalen, maar alleen op voorwaarde dat de aandelen correct verdeeld worden. Deze zet is de journalist ingefluisterd door Celine, die hem tegenwoordig zakelijk advies geeft.
Lotte weet nu eindelijk wie haar vader is, maar ze loopt niet op wolkjes. Klaartje is zichzelf niet sinds ze terug thuis woont. Nellie maakt zich grote zorgen en is vastbesloten te achterhalen wat er aan de hand is. Na lang aandringen komt de aap uit de mouw: Klaartje is verliefd op haar broer.
Jelle biecht aan Veerle op dat hij verliefd is geworden op zijn halfzus Klaartje. Dat nieuws komt hard aan. Peter krijgt in zijn café een oude vriend van Robin over de vloer. Fré heeft de afgelopen maanden in Australië rondgereisd, waardoor hij nu blut is en hoopt om gratis in De Schorre te mogen logeren.
Jean-Paul en Lotte leren mekaar beter kennen tijdens een winkeluitstapje. Fré steekt een handje toe in De Schorre, maar hij is geen natuurtalent. Zelfs Peter moet dat toegeven en hij probeert voor de tiener een baantje te versieren in de bewakingsfirma van Georges. Frank vindt de romance van Klaartje en Jelle echt niet kunnen en hij pakt zijn zoon hard aan.
Arne zorgt voor een cameraploeg om de bezetting van 't Klein Moeraske in het nieuws te brengen. Merel vindt dit een fantastische zet, maar ze vindt het spijtig dat ze hem zo weinig ziet. Ze wil hier verandering in brengen en organiseert een romantisch etentje. Celine heeft er zich nog niet mee verzoend dat Lotte haar halfzus is. Is haar jaloezie de reden van haar maag- en slaapproblemen?
Elke zit ermee dat er ingebroken is in de containerhaven en dan nog wel tijdens haar eerste nacht als bewakingsagente. Jean-Paul gaat de confrontatie aan met de bezetters van 't Klein Moeraske, maar zijn argumenten worden weggelachen. De zakenman zet daarop Max onder druk om de manifestanten te verdrijven. Nellie neemt Georges in vertrouwen over de nacht dat haar dochter Klaartje verwekt werd.
Georges, Elke en Max verdenken Fré ervan dat hij iets te maken heeft met de inbraken in de containerhaven en ze trekken zijn doen en laten na. Inspecteur Olivier en Max geven het startsein voor de ontruiming van 't Klein Moeraske. Merel heeft met Arne te doen omdat hij omwille van Celine zijn ontslag heeft gegeven en ze zet de hoofdredactrice op haar plaats.
De actievoerders worden door de politie hardhandig uit 't Klein Moeraske gezet en naar het politiebureau afgevoerd. Jean-Paul Derdeyn lacht in zijn vuistje en doet enkele krasse uitspraken op de regionale televisie. Sinds haar babbel met Nellie heeft Veerle er terug hoop op dat ze Jelle zal kunnen terugwinnen en ze start een niet zo subtiel charme-offensief.
Karen en Peter leggen eindelijk hun meningsverschil bij en maken werk van haar verhuis naar De Schorre. Jelle houdt zielsveel van Klaartje, maar gelukkig is hij niet en hij besluit een punt te zetten achter de romance. Thibault vertelt aan Arne dat Jean-Paul Derdeyn via zijn advocaat een bod heeft gedaan op de golfclub.
Karen, Julia en Lotte organiseren in De Schorre een feestje voor Robins terugkeer uit Mexico. Merel beseft dat ze niet eeuwig om Arne kan treuren en ze neemt haar leven opnieuw in handen. Elke zet een val op voor de dieven van de containerhaven. Max is onder de indruk en beseft nu dat zijn echtgenote een goeie beslissing heeft genomen door bij SecurCop aan de slag te gaan.
Robin heeft een groot probleem met de nieuwe relatie van zijn vader en de tiener logeert voorlopig bij Kevin. Klaartje is in het ziekenhuis opgenomen nadat ze werd aangereden. Volgens de vrachtwagenchauffeur heeft ze zich voor zijn camion geworpen. Frank kan niet geloven dat zijn dochter tot zoiets in staat is.
Max vermoedt dat de uitgebrande wagen van Jean-Paul Derdeyn iets te maken heeft met het anonieme telefoontje dat Peter een tijdje geleden kreeg over het saboteren van de werken in 't Klein Moeraske. De agent vindt het ook bizar dat Jean-Paul zijn klacht ondertussen heeft ingetrokken. Inspecteur Olivier is het met Max eens en wil dat de zakenman opnieuw ondervraagd wordt.
Celine wil de NV Thalassa in de val lokken door te laten uitschijnen dat ze bereid is de Sans Soucis-gronden te verkopen. Jean-Paul vindt dit plan veel te gevaarlijk, maar Celine is berucht om haar koppigheid en ze vraagt aan Max en Olivier om haar te helpen. Nellie vertelt aan Jelle waarom ze momenteel bij hem, Veerle, Kevin en Robin logeert.
Lotte moet haar praktisch rijexamen afleggen. Kevin rijdt tijdens de diensturen met Robin naar de luchthaven om zijn moeder Roos af te halen. De NV Thalassa heeft Celine nog altijd niet gecontacteerd en dat terwijl ze heeft laten weten Sans Soucis te willen verkopen. Frank gaat akkoord dat Nellie de waarheid vertelt aan Klaartje, die nog altijd in het ziekenhuis ligt.
Merel meent het als basketbalcoach en ze heeft een aparte conditietraining in de duinen op het programma gezet. Julia vindt de aanpak maar niets en pleit voor een andere trainer. Roos ziet het niet zitten om zich eeuwig in de woning van Jelle te verstoppen en ze besluit met haar ex-man Peter te gaan praten. Hij schrikt zich een ongeluk wanneer ze in De Schorre opduikt.
De Ballerina's worden tijdens hun eerste oefenwedstrijd afgemaakt door de tegenstander uit Knokke. Coach Julia laat het hoofd niet zakken en ze pleit voor een nog strengere aanpak. Zelfs de voeding van de basketbalspeelsters wil ze aanpassen. Jelle beseft dat Nellie zeer moedig is geweest door de waarheid over Klaartjes papa te onthullen en hij verontschuldigt zich bij haar.
Julia geeft veel te zware trainingen, waardoor de Ballerina's stuk voor stuk dreigen af te haken. Merel toont zich de reddende engel en komt met een nieuwe coach op de proppen. Roos is van plan om op het voorstel van Jean-Paul in te gaan en zijn huis te huren. Robin vindt dit een schitterend plan en hij besluit bij zijn moeder in te trekken.
Frank mist Nellie en hij vraagt haar om terug naar huis te komen, zodat ze kunnen doorgaan met hun leven. Voor Nellie kan dat niet, zolang Klaartje haar niet vergeven heeft. Celine is nog steeds niet opgedoken, waardoor het nieuwe nummer van Close zonder haar goedkeuring is gepubliceerd. Jelle wil van Klaartje weten of ze hem nog graag ziet.
Jean-Paul weet nu met zekerheid dat zijn dochter Celine ontvoerd is en hij besluit de politie te alarmeren. Advocaat Vermeulen vindt het beter om af te wachten, vooral omdat hij vermoedt dat Celine in de handen van Vasilakis is gevallen. Jean-Paul wil geen enkel risico nemen en hij besluit Sans Soucis te verkopen. Klaartje en Jelle hebben een punt gezet achter hun relatie.
Celine heeft haar ontvoerder, advocaat Vermeulen, doodgeschoten. Jean-Paul wil open kaart spelen met de politie, maar Thibault overtuigt hem dat Max en Olivier nooit zullen geloven dat het wettelijke zelfverdediging was. Kevins dag kan niet meer stuk wanneer Merel hem voorstelt om samen naar de film te gaan.
Sinds hun bioscoopavondje is Kevin ervan overtuigd dat Merel een flinke boon voor hem heeft. Hij onderneemt een poging om haar voor zich te winnen, maar het succes blijft uit. Zelfs zijn geschenk maakt geen indruk. Klaartje wil haar biologische vader beter leren kennen en zijn schilderijen zijn haar enige aanknopingspunt.
De kalender van De Ballerina's wordt tijdens een persconferentie in De Schorre voorgesteld. De Wittekerkenaren zijn zeer nieuwsgierig naar het resultaat en zakken massaal naar het café af. Ook Kevin is van de partij en hij begaat de stommiteit om de dames te plagen met hun conditie. Voor hij het goed en wel beseft wordt hij samen met de andere macho's van het kuststadje uitgedaagd voor een match.
De kalender van De Ballerina's is een succes, maar de dames zijn nog niet uit de kosten en dus wordt er naar sponsors gezocht. Nellie en Frank leven op voet van oorlog sinds zij hem betrapt heeft met Veerle. Hij kampt met een schuldgevoel, maar vindt toch dat er verzachtende omstandigheden zijn. Jean-Paul heeft een videocassette in zijn bezit, waarmee Thibault gechanteerd kan worden.
Nellie kan Frank niet meer in haar buurt verdragen sinds ze hem heeft betrapt met Veerle en ze verhuist naar een studio. Klaartje begrijpt niets van deze nieuwe breuk tussen haar ouders, maar ze wordt voor een uitleg doorverwezen naar haar vader. De graafwerken van Sans Souci moeten weer worden stilgelegd
De Wittekerkenaren zakken massaal af naar de sporthal voor de basketbalwedstrijd van de waarheid: de Ballerina's tegen de mannen van het kuststadje. Hoewel de dames in veel betere conditie zijn, slagen ze er niet in om punten te pakken. Allemaal zijn ze met hun gedachten bij Goldie, hun mentor en coach die in geen velden te bespeuren is.
De werken van Sans Souci dreigen alweer vertraging op te lopen. Dit keer zijn de arbeiders op een muur gestoten. Merel heeft geregeld dat enkele ontwerpen van Roos verkocht worden in een boetiek in Knokke. Als de verkoop meevalt, houdt niets de dames tegen om Women2 uit te bouwen. Klaartje zit er nog altijd mee dat uitgerekend Derdeyn een doek van haar vader heeft hangen.
Robin dringt de woning van Jean-Paul Derdeyn binnen en steelt de Tavernier. Merel polst bij Peter of hij wil investeren in Woman2, het bedrijfje dat ze samen met Roos heeft opgestart. Hij gelooft in het project, net zoals Celine. Zij geeft Arne de tip om een interview in Close te publiceren. Burgemeester Angele heeft eigenhandig de werken van Sans Souci stilgelegd.
Nellie brengt de Tavernier, die Robin gestolen had, terug naar Jean-Paul Derdeyn. Merel apprecieert het niet dat Celine en Arne hun liefdesfeest in de surfclub geven. Arne komt Roos en Merel interviewen over Women2. Hij is verrast te vernemen dat zijn ex-verloofde het brein achter het project is. Peter vertelt aan zijn ex-vrouw Roos dat Karen wil trouwen.
Kevin heeft met de politiejeep een vriend helpen verhuizen. Het plan is slecht afgelopen, want de wagen is gestolen. Merel geeft aan haar broer Jelle toe dat het pijn doet dat Arne een relatie heeft met Celine, maar toch wil ze niet gezegd hebben dat ze hem nog graag ziet. Ze is dan ook vastbesloten om naar het liefdesfeest van de twee in de surfclub te gaan.
Georges heeft groot nieuws voor Frank. De vier ziekenhuizen van de regio Oostkust smelten samen en Frank staat bovenaan de lijst als overkoepelend directeur. De steun van Georges heeft hij alvast én ook die van Jean-Paul Derdeyn. Veerle vindt de fusie goed nieuws en hoopt stilletjes Franks plaats in te kunnen nemen als lokaal directeur.
Tijdens het verlovingsfeest is het tot Arne doorgedrongen dat hij gebruikt wordt door Celine en hij zet een punt achter hun romance. Robin en Lotte proberen een nieuw danscafé in Oostende uit. Het avondje uit is gezellig, maar eindigt in een knokpartij. Celine polst bij Peter wat hij ziet in haar plan om de archeologische site in eigen beheer te restaureren en open te stellen voor het publiek.
Peter heeft Karen tot in haar diepste porie gekwetst door haar huwelijksaanzoek af te wijzen. Hij beseft dit en heeft nood aan een goed gesprek met een rationeel iemand. Hij klopt aan bij Celine, met wie hij op dezelfde golflengte zit. Tot grote ergernis van Julia gaat Arne in De Schorre aan de slag. Veerle beklaagt zich bij Celine over het beleid van Frank.
Peter en Karen moeten er allebei van bekomen dat ze een baby krijgen. Merel wil het assortiment van Women2 uitbreiden met handgeweven Afghaanse tapijten, maar dan moet ze wel snel honderdduizend euro verzamelen. Ze vraagt Peter om extra te investeren. Kevin is bloednerveus voor zijn eerste paardrijles, vooral omdat Lotte zijn instructrice is.
Frank is er niet over te spreken dat Veerle zich kandidaat heeft gesteld als overkoepelend directeur van de ziekenhuizen van de Oostkust. Ook Elke vindt dat Veerle te ver is gegaan en laat dat duidelijk merken. Arne wil investeren in Women2 en hij vraagt zijn moeder om het geld voor te schieten. Zij twijfelt, tot Arne de naam Merel laat vallen.
Thibault is vastbesloten om Céline voor eens en altijd uit te schakelen. Hij wacht geduldig op het geschikte moment om toe te slaan. Robin komt romantisch uit de hoek en geeft Lotte een halsketting. Kevin wil niet achterblijven en gaat ook op zoek naar een origineel geschenk.
Terwijl Céline en Angèle op de bouwwerf de toekomst van Sans Soucis bespreken, worden ze onder vuur genomen door Thibault. De burgemeester raakt hierbij zwaargewond en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Céline heeft meer geluk en komt er vanaf met een schouderwonde.
Lotte maakt eindelijk een keuze tussen Robin en Kevin. Na de passionele uren realiseert ze zich echter dat ze een stommiteit heeft begaan. In de streekkrant is een artikel verschenen over Julia's aandeel in het succesverhaal van Women2. Ze is gevleid door de aandacht, tot wildvreemde fortuinjagers haar opzoeken in De Schorre.
Lotte en Robin hebben mekaar eindelijk gevonden, en Merel en Arne stevenen op een verzoening af. De grote struikelblok dreigt echter Célines zwangerschap te worden. Merel neemt Arne niets kwalijk, maar ze windt er evenmin doekjes om dat ze het moeilijk heeft met het feit dat hij papa wordt. Angèle ligt nog altijd in een diepe coma en er is geen enkele kans dat ze ooit nog beter wordt.
De Wittekerkenaren nemen afscheid van hun burgemeester. Ook Jean-Paul Derdeyn is op de afspraak. Tijdens de begrafenis probeert Georges zich sterk te houden, maar het is voor iedereen duidelijk dat hij een gebroken man is. Max vindt het niet kunnen dat Elke in opdracht van Frank klachten verzamelt van patiënten die ontevreden zijn over Veerle en hij voorspelt dat er problemen van gaan komen.
Tijdens de koffietafel zijn de emoties Georges teveel geworden en is hij ingestort. Gelukkig mag hij na één nachtje ziekenhuis terugkeren naar huis. Veerle heeft zeer slecht nieuws voor Arne: het bloedonderzoek heeft uitgewezen dat hij kanker heeft. Kevin krijgt op het politiebureau het bezoek van Valère, zijn grootnonkel van wiens bestaan hij niet eens afwist.
Nonkel Valère heeft Kevin beloofd dat hij een villa krijgt op zijn huwelijksdag. De agent gelooft er niets van, maar gaat toch met Jelle een kijkje nemen op het opgegeven adres in Knokke. Arne verzwijgt voor Merel dat hij naar het ziekenhuis moet voor een biopsie. In de nieuwe Close wordt Frank beschuldigd van aanranding.
Merel heeft er het raden naar waarom Arne hun relatie voor bekeken houdt. Feit is dat ze deze pijn nooit meer wil voelen en ze besluit alle mannen af te zweren. Nonkel Valère geeft Kevin een rondleiding in de prachtige villa in Knokke. De agent wordt op zijn trouwdag de eigenaar van het stulpje en hij begint een verwoede zoektocht naar een bruid.
Merel en Arne zijn terug een koppel en zullen samen de kanker bestrijden. Frank kan het niet verkroppen dat Jean-Paul Derdeyn benoemd is tot directeur van de fusiekliniek. Peter heeft een zwaar gesprek met zijn zoon over het feit dat Lotte gestopt is met de pil. Kevin leert de weerbarstige Maria beter kennen en voelt er veel voor om met haar in het huwelijksbootje te stappen.
Maria is nu toch bereid om met Kevin te trouwen, maar wel op haar voorwaarden. Sinds Robin de dag in de crèche heeft doorgebracht, voelt hij er zich niet meer klaar voor om papa te worden. Frank gaat eten met Eric, een oud-studiegenoot die het gemaakt heeft en hem een lucratieve job aanbiedt. Céline houdt koortsachtig de identiteit van de vader van haar kind geheim.
Merel dringt bij Arne aan om een afspraak te maken voor de chemokuur. Hij ziet dit echter niet zitten en wil een tweede opinie van voedingsspecialist Marc Persoons. Frank voelt er veel voor om op het voorstel van zijn oud-studiegenoot Eric in te gaan en een carrière als teledokter uit te bouwen. Nellie vertrouwt Eric niet en ze hoopt dat Frank het voorstel van Jean-Paul zal aannemen.
Nonkel Valère heeft zichzelf uitgenodigd voor een etentje. Kevin wil koste wat het kost geheimhouden dat hij een verstandshuwelijk met Maria aangaat en hij verplicht zijn huisgenoten Veerle en Jelle om het spel mee te spelen. Karen heeft het grote geheim van Peter en Céline achterhaald en ze heeft haar koffers gepakt.
Arne is helemaal in de ban van natuurdokter Marc Persoons en wil op zijn aangeven enkele maanden naar Indië reizen. Dit doet voor Merel de deur dicht en ten einde raad contacteert ze Arnes moeder. Frank vraagt aan Julia en Elke om in zijn programma te getuigen over Skin Dy, de gezichtscrème die hij als teledokter aan de man moet brengen.
Frank is bloednerveus voor zijn eerste opnamedag. Op de steun van Nellie kan hij niet echt rekenen, want het is geen geheim dat zij niet bepaald enthousiast is over zijn nieuwe carrière. En dat verbetert er niet op wanneer ze Franks sexy stempedagoge Isabelle ontmoet. Arne krijgt van zijn ex-vriendin Céline de bevestiging dat ze zwanger is van Peter.
Julia heeft haar twijfels over de oprechtheid van Maria's gevoelens voor Kevin sinds ze gisteren het gesprek opving tussen Maria en haar neef Dieter. Julia vindt dat Kevin dit moet weten, maar hij beschouwt haar bezorgdheid als bemoeizucht. Elke en Julia hebben opnames voor de reclamespot van Skindy en die lopen niet echt van een leien dakje.
Karen neemt opnieuw haar intrek in het appartement boven De Schorre. Peter houdt zich aan de afspraak en huurt elders een kamer. Frank geniet van zijn succes als gezicht van Skindy. Elke heeft spijt van haar getuigenis in de reclamespot en daar hebben de allergische vlekken in haar gezicht alles mee te maken.
In het laatste nummer van Close is een erg negatief artikel verschenen over de gezichtscrème die Frank via televerkoop aan de man brengt. Elke is in alle staten omdat ze in het stuk geciteerd wordt en Frank zelf is ervan overtuigd dat hij zijn geloofwaardigheid helemaal kwijt is. Nellie ziet de toekomst niet zo negatief in.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.