Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

82 afleveringen

Door de chemokuur verliest Arne zijn haar. Voor Merel en Arnes ouders komt dat aan als een schok. Karen ligt in het ziekenhuis. Dieter wordt naar de kliniek gebracht. Céline vindt dat Jean-Paul moet vermageren. Frank en Jean-Paul willen geld vrijmaken voor een extra chirurg, maar Elke vindt dat het geld moet besteed worden aan verpleging en ze wil daar het overige personeel over raadplegen.
Frank is niet te spreken over de ideeënbus die Elke op haar desk heeft gedeponeerd om meer verplegend personeel te eisen. Jean-Paul voelt zich hoegenaamd niet bedreigd. Hij heeft trouwens een andere zorg: zijn overgewicht. Het belachelijke voorstel van Arnes ouders heeft Merel wel doen inzien dat ze dringend aan haar eigen gezondheid moet denken.
In de haven probeert Maria tussen te komen in het gevecht tussen Kevin en Dieter. Een moedige zet met dramatische gevolgen. Karen maakt een zeer pijnlijk rouwproces door. Peter wil niets liever dan haar steunen, maar de afstand tussen hen is zeer groot. Zij heeft er zichzelf immers van overtuigd dat de dood van hun zoontje Peter helemaal niets doet.
Ziekenhuisdirecteur Jean-Paul Derdeyn heeft de ideeën van zijn personeel grondig bestudeerd en drie kwart ervan meteen gerealiseerd. De belangrijkste vraag heeft hij echter naast zich neergelegd en dit betekent dat er geen extra verplegers worden aangetrokken. Wat Elke betreft is het laatste woord hierover niet gezegd en ze pleit bij haar collega's voor harde actie.
Het zoontje van Peter en Karen wordt gecremeerd. Hij probeert zich sterk te houden, maar voor haar is het afscheid van Driesje hartverscheurend. Kevin weet precies hoe Karen zich voelt, want hij heeft enkele uren voordien afscheid moeten nemen van zijn geliefde Maria. De motorrit door Frankrijk doet de relatie van Merel en Arne goed en ze besluiten naar het zuiden te trekken.
Jean-Paul heeft moeten toegeven aan de witte woede en hij werft drie nieuwe verplegers aan: Chantal, Moesj en Jasper. Georges is blij dat de rust in het ziekenhuis is teruggekeerd, maar hij stelt zich toch vragen bij de aanwerving van Chantal omdat ze de vijftig voorbij is. Zowel Julia als Lotte proberen Kevin te helpen bij zijn rouwproces. Peter wil hetzelfde doen voor Karen.
Merel is in alle staten omdat haar vriend Arne dronken op zijn motor de nacht is ingereden. Ze vreest dat hij zich zal doodrijden en snapt niet dat Max niet veel kan ondernemen. Lotte is er zeker van dat Kevin alleen maar triestiger wordt in De Schorre en ze polst bij Jelle of hij bereid is om de agent terug in huis te nemen. Karen en Peter stevenen aan kruissnelheid op een breuk af.
Arne is aan zijn tweede chemokuur begonnen en dit keer heeft hij het ook mentaal zeer moeilijk. Zowel Veerle als Elke maken zich sterk dat hij zijn vechtlust zal terugvinden als Merel hem bezoekt, maar zij wil niets meer met Arne te maken hebben. Robin overhaalt Kevin om samen een glas te gaan drinken. Het avondje uit krijgt een staartje, waar vooral Veerle en Jelle het moeilijk mee hebben.
Kevin wil als eerbetoon aan Maria een Italiaanse avond organiseren. Jelle stelt zich vragen bij dit plan, maar op aanraden van Veerle belooft hij met de organisatie van het feest te zullen helpen. De ruzies tussen Karen en Peter volgen mekaar in een snel tempo op.
Arne is dolgelukkig omdat de tweede chemokuur de kankercellen heeft vernietigd en hij eindelijk het ziekenhuis mag verlaten. De vraag is waar hij naartoe zal gaan, want Merel heeft geen zin om met haar ex onder hetzelfde dak te wonen. Elke voelt zich niet meer op haar gemak in de buurt van Moesj en ze trekt zonder een woordje uitleg het aanbod in om te blijven logeren.
Elke en Max hebben de zolderkamer opgeknapt voor Arne, die gezond is verklaard en het ziekenhuis mag verlaten. Bij zijn thuiskomst schittert Merel door afwezigheid. Julia is alleen op pad gegaan met haar autootje en ze heeft zich klemgereden. De verleiding is groot om de wagen van de hand te doen. Na het Italiaanse feest ter ere van Maria is er in de surfclub ingebroken.
Arne gaat opnieuw werken in De Schorre en hij legt de ruzie met Merel bij. Elke vindt dit niet genoeg en ze doktert samen met Roos een plannetje uit om de romantiek tussen de twee terug te laten oplaaien. Kevin heeft zijn villa verkocht en voor het eerst in zijn leven zwemt hij in het geld. Hij wil dit fijne gevoel met zijn beste vriend Jelle delen door diens achterstallige facturen te betalen.
Arne en Merel hebben allebei een verwenweekend in Vichy cadeau gekregen. Zij weet dat dit een nieuwe zet is van koppelaarster Elke en ze pleit ervoor om onmiddellijk de puntjes op de i te zetten. Arne lijkt niet zo gehaast. Jean-Paul Derdeyn fluistert Kevin in het oor om zijn fortuin te investeren in de surfclub. Peter praat met Merel en Roos over zijn gevoelens voor Céline.
Chantal en Georges groeien steeds dichter naar elkaar toe en ze worden hand in hand wandelend op de dijk gespot. Julia vindt het ronduit schandalig dat de ex-burgemeester zo snel na de dood van zijn vrouw aanpapt met een ander. Max offert zich op om met Karen op dansles te gaan. Jelle voelt er niets voor om samen met Kevin de surfclub te gaan runnen, hoewel hij dan meteen uit de rode cijfers is.
Georges polst voorzichtig bij Chantal of ze klaar is voor de volgende stap in hun relatie. Julia vindt het verschrikkelijk dat Peter en Robin elkaar ontlopen en ze pleit er bij vader en zoon voor om hun ruzie bij te leggen. Na Merel maakt ook Roos kennis met François, de nieuwe vriend van Klaartje. Karen geniet met volle teugen van de dansles, die ze samen met Max volgt.
Georges heeft besloten om terug in zijn huis te gaan wonen en hij vraagt aan Chantal om bij hem in te trekken. Jelle heeft een benefietfuif georganiseerd omdat hij geld nodig heeft voor de nieuwe brandbeveiliging in de surfclub. Het tegenovergestelde probleem doet zich voor bij Women 2. Er moeten om boekhoudkundige redenen dringend onkosten worden gemaakt.
Jelle en Kevin kunnen nog altijd elkaars bloed drinken. En het ziet er niet naar uit dat de oorlog snel voorbij zal zijn, zeker niet sinds Kevin de drugsbrigade naar de surfclub heeft gestuurd. Georges heeft het zwaar te pakken voor Chantal en hij overweegt om zijn huis op haar naam te zetten. Max koopt bloemen voor de verjaardag van Karen. Roos maakt kennis met François.
Julia blijft van mening dat Chantal geen vrouw is voor Georges en ze vindt het haar plicht om de ex-burgemeester te waarschuwen. Karen en Max zijn door de danslessen dicht naar elkaar gegroeid en er hangt zelfs een erotische spanning in de lucht. Lotte leent de auto van Julia om een boodschap te doen, maar ze rijdt zich in de problemen.
Nellie en Frank zijn in shock omdat de nieuwe vriend van hun dochter Klaartje een vijftiger is. Veerle en Lotte organiseren een dropping om Jelle en Kevin te verplichten hun ruzie bij te leggen. Nu komt het erop aan om de kemphanen te overtuigen om mee te doen. Georges ziet er tegenop om zich aan zijn hart te laten opereren.
Zowel Julia, Peter als Céline zijn geschokt wanneer ze vernemen dat Jean-Paul en Karen samen de nacht hebben doorgebracht. Tijdens de nachtdienst is een patiënt van Veerle overleden. De arts wil weten wat er fout is gegaan en ze stelt een onderzoek in. Merel en Roos verschillen nog altijd van mening over de winstverdeling van Women 2.
Jelle en Kevin zijn nog altijd niet terug uit het fort, waar ze gedropt werden om hun ruzie bij te leggen. Julia pleit ervoor een zoekactie op het getouw te zetten, maar hun vrienden maken zich geen zorgen en brengen een gezellige avond door in De Schorre. Klaartjes vriend heeft een afspraak met Roos en Merel om de winstverdeling van Women2 onder de loep te nemen.
Max en Karen geven toe aan hun passionele gevoelens voor elkaar én worden betrapt. Sinds de dropping slijt Kevin terug zijn vrije uurtjes in de surfclub én geeft hij het ene rondje na het andere. Jelle vindt dat Kevin niet zo met zijn geld mag smijten en geeft hem de raad zijn fortuin in iets duurzaams te investeren. Voor één keer valt zijn raad niet in dovemansoren.
Jelle heeft van Veerle de ondankbare opdracht gekregen om Kevin te vertellen dat de panters, de discobal en de telefooncel uit de woonkamer moeten verdwijnen. Het verdacht overlijden van minstens drie patiënten ligt zwaar op de maag van Jean-Paul Derdeyn. De ziekenhuisdirecteur vermoedt dat de ondertussen ontslagen verpleegster Moesj zich schuldig heeft gemaakt aan drievoudige moord.
Merel heeft een beslissing genomen over haar toekomst bij Women 2. Max kampt met een gigantisch schuldgevoel omdat hij zijn hart verloren heeft aan Karen. Kevin vindt nog altijd dat geld moet rollen en hij toont zijn vrienden zijn nieuwste speeltje. Lotte is diep onder de indruk, tot grote jaloezie van Robin. Jelle vindt dat Kevin tegen zichzelf moet worden beschermd.
Peter beschuldigt zijn ex-vriendin Karen ervan dat ze Céline met opzet van de trap heeft geduwd. Karen is helemaal van streek door zijn woede-uitbarsting en ze zoekt troost bij Max. Chantal is er niet over te spreken dat Georges zijn hartoperatie voor onbepaalde tijd uitstelt en ze vraagt aan Julia om hem op andere gedachten te brengen.
Een woedende Frank is doelbewust tegen de wagen gereden van François, de veel oudere vriend van zijn dochter Klaartje. Voor haar is dit de spreekwoordelijke druppel en ze wil niets meer met haar vader te maken hebben. Elke is er nog altijd van overtuigd dat Max en Karen een verhouding hebben en ze polst bij Kevin of hij iets gemerkt heeft op het politiekantoor.
Julia ontmaskert Chantal als de moordenares van het ziekenhuis en ze houdt de verpleegster met een Maria-beeld in bedwang tot Max en Kevin aankomen. Georges vecht ondertussen voor zijn leven. François vertelt Nellie dat hij samen met Klaartje voor enkele weken naar Parijs gaat. Nellie is niet van plan om haar dochter tegen te houden, maar ze dringt wel bij haar aan om afscheid te nemen van Frank.
De Wittekerkenaren halen opgelucht adem, want Georges is uit de coma ontwaakt. Nu rest één van hen de zware opdracht om hem te vertellen dat zijn verloofde Chantal geprobeerd heeft hem te vermoorden. Met Chantals arrestatie is een einde gekomen aan de nachtmerrie van Moesj, want zij mag eindelijk de gevangenis verlaten. Peter trakteert haar op een feestje in zijn café.
Robin heeft Kevin uitgedaagd om met de jetski naar Engeland te varen. Lotte is als enige op de hoogte van de weddenschap. Ze maakt zich grote zorgen over hun veiligheid en alarmeert Max. Julia versiert De Schorre, ter ere van Georges' ontslag uit het ziekenhuis. Max krijgt een paniekaanval wanneer Elke hem uitnodigt voor een romantisch etentje in een restaurant.
Max heeft met zijn bekentenis de wereld van Elke doen instorten en ze huilt uit bij Arne. Ook Max heeft nood aan een babbel met Arne. Baby Laura heeft haar stoere halfbroer Robin helemaal vertederd en hij is nu toch bereid om haar peter te worden. Sinds het telefoontje van François maken Frank en Nellie zich grote zorgen over hun dochter en ze alarmeren Max.
De weddenschap van Kevin en Robin om met de jetski naar Engeland over te steken is dramatisch geëindigd: alleen de politieman is teruggekeerd. Hij wordt uitgeput en verzwakt in het ziekenhuis opgenomen en heeft geen idee wat er met Robin is gebeurd. Peter is helemaal over zijn toeren en durft niet op een goede afloop te hopen.
Celine en Peter laten hun dochtertje Laura dopen in het kerkje van Wittekerke. Robin heeft de zeilers uitgenodigd die hem op de Noordzee hebben opgepikt. Lotte vindt dit een fantastisch plan, tot ze in de surfclub met eigen ogen ziet dat de redders in kwestie drie knappe meiden zijn. Het ziekenhuis slorpt alle tijd en energie op van Jean-Paul Derdeyn.
Max is erg ongerust omdat Elke vannacht niet naar huis is gekomen. Terwijl hij een zoekactie start, komt zij thuis en biecht Arne haar stommiteit op. De geheimdoenerij in huis werkt Merel ondertussen danig op de zenuwen. Robin lokt zijn vrienden naar De Schorre met een happy hour en trendy muziek. Ook Céline heeft grootse plannen met het café.
Lotte verheugt er zich op om gerante van de golfclub te worden. Maar voor het zover is, moet François zijn rol als stroman met verve vertolken en de aandelen van Celine kopen. Karen is op de hoogte van het plan en ze vindt het maar niets. Peter is teleurgesteld omdat Robins vrienden ondanks het happy hour schitteren door afwezigheid.
Sinds het bezoek van de vertegenwoordiger van de verzekeringsmaatschappij heeft Kevin het gevoel dat hij een kat in een zak heeft gekocht. Hij wil weten waar hij aan toe is en gaat de confrontatie met Jean-Paul aan. Elke biecht Arne op dat Thierry haar constant belt en volgt. Jean-Paul heeft samen met Celine en Arne een lunchafspraak met François.
Kevin kampeert in De Schorre om verzekeringspolissen aan zijn vrienden te slijten. Hij kan zich als makelaar helemaal bewijzen wanneer Lotte betrokken raakt in een licht ongeval met blikschade. Elke heeft Thierry gezegd dat hun avontuurtje een vergissing was, maar toch weet ze dat hij haar niet gerust zal laten. Arne vindt dat er voor haar maar één ding opzit: alles opbiechten aan Max.
Max blijft er van overtuigd dat Elke en Arne een verhouding hebben, hoewel de twee al met handen en voeten hebben uitgelegd dat de zoen op de dijk een afleidingsmanoeuvre was. Arne heeft er geen probleem mee dat Lotte gerante wordt van de golfclub en hij vindt deze carrièrewending zelfs een artikel in Close waard.
Max logeert nog altijd in De Schorre en hij windt er bij Georges, Julia, Cyriel en Merel geen doekjes om dat zijn echtgenote een verhouding heeft met Arne. Kevin is in zijn nopjes omdat hij voor een klein fortuin de nieuwe scanner van het ziekenhuis mag verzekeren en hij besluit zich te specialiseren in polissen voor grote bedrijven.
François leert Lotte golfen en hij geniet van elke minuut. Kevin heeft zwaar geblunderd als verzekeringsmakelaar, met als gevolg dat hij zijn hele fortuin moet spenderen aan een nieuwe scanner voor het ziekenhuis. Jelle vertelt Nellie dat hij haar huis niet wil kopen omdat hij een tweede lening niet aankan. Veerle is woedend omdat hij op eigen houtje heeft gehandeld en ze trekt haar conclusies.
Elke vertelt Björn dat zij en Max grote ruzie hebben en uit elkaar gaan. Lotte is in alle staten omdat in Close een negatief artikel is verschenen over de golfclub. Dit is duidelijk een vuile streek van Celine, en nog lang niet de laatste. Peter vertelt Karen dat hij terug in het appartement boven De Schorre wil intrekken.
Max is geïntrigeerd door de anonieme getuigenis dat Jean-Paul dronken was toen hij tegen de auto van François is gereden. De agent besluit alle betrokkenen opnieuw te ondervragen. Georges wil dat Lydia tijdens een vergadering waarnemend burgemeester Rik confronteert met de hem ten laste gelegde feiten. Jelle leert Robin cocktails shaken en die hebben veel succes bij Cyriel én Julia.
Julia heeft een kater overgehouden aan haar cocktailavontuur van gisteren. Jelle zoekt zijn echtgenote Ilse in Namen op en vertelt haar dat hij werk wil maken van de echtscheiding. Peter is bereid de partijleden van GVW te laten beslissen wie burgemeester wordt: hij of Lydia. Céline heeft er geen probleem mee dat Peter zijn dochter bezoekt, maar dan wel op haar voorwaarden.
Karen en Lotte verhuizen hun meubelen naar het huurhuis, dat eigendom is van de Derdeyns. Céline is razend omdat haar vader dit geregeld heeft, maar Jean-Paul heeft ook een eitje te pellen met zijn oudste dochter. Eentje over een anoniem telefoontje naar de politie. Klaartje heeft een punt gezet achter haar relatie met François, maar haar vriendschap met Lotte wil ze wel nog een kans geven.
Frank is teleurgesteld omdat Klaartje besloten heeft om voor een tijdje uit Wittekerke weg te gaan. Lydia staat niet meer zo weigerachtig tegenover Célines voorstel om samen haar verkiezingscampagne uit te werken als blijkt dat er informatie is die Peter in diskrediet kan brengen binnen de partij. Lotte vraagt aan Jelle of ze terug in de surfclub mag komen werken.
Max schrikt zich een ongeluk wanneer hij na zijn werk Bjorn in De Schorre aantreft. Ondertussen zit Elke thuis in zak en as. Lotte windt er geen doekjes om dat ze het er moeilijk mee heeft dat haar moeder en Jean-Paul een koppel zijn. En dan weet ze nog niet alles. Georges toont Peter de flyer met bezwarende informatie over zijn verleden die Lydia heeft verspreid.
Lydia en Céline hebben met hun haatcampagne hun doel bereikt, want Peter overweegt om zijn kandidatuur in te trekken. Jean-Paul en Karen hebben een totaal verschillende smaak en dat is duidelijk aan hun meubelen te zien. Elke, Merel en Arne nemen een poetsvrouw in dienst. Kevin krijgt van inspecteur Olivier een fiets om op patrouille te gaan.
Jelle kan niet meer kiezen tussen Ilse en Veerle. Frank heeft sympathie voor de nog steeds wettige echtgenote van zijn zoon en hij stimuleert Ilse om actie te ondernemen. Veerle krijgt net hetzelfde advies van Nellie. Elke is verrast te horen dat haar buitenlandse poetsvrouw een universitair diploma heeft en ze wil het verhaal van Djilla kennen.
Elke heeft alle hoop opgegeven dat het ooit nog goedkomt tussen haar en Max. Karen woont graag samen met Jean-Paul en ze kan haar geluk wel van de daken schreeuwen. Het eerste wolkje verschijnt echter wanneer ze ontdekt dat hij babysit op zijn kleindochter Laura. Céline vraagt aan Robin om tegen zijn vader te getuigen tijdens het proces voor het bezoekrecht.
Arne moet voor Close naar de meeting en de persconferentie van de cyclo-naturisten. Omdat alleen journalisten met een fiets welkom zijn, leent hij voor een paar uur de politiefiets van Kevin. De agent belandt hierdoor in een zeer lastig parket. Elke en Max hebben voor het eerst sinds lang een normaal gesprek, maar een verzoening is nog niet in zicht.
Elke probeert voor Fazel, de echtgenoot van Djilla, een stageplaats te versieren in het ziekenhuis. Jelle heeft eindelijk een keuze gemaakt tussen Veerle en Ilse, maar hij krijgt het niet gezegd. Peter wil zijn kandidatuur om burgemeester te worden, intrekken. Georges heeft begrip voor zijn moeilijke privé-situatie maar vindt toch dat hij moet doorgaan. Veerle geeft haar ontslag in het ziekenhuis.
Peter is de ruzies met Robin kotsbeu en hij heeft beslist om De Schorre aan zijn tienerzoon te schenken. Het nieuws slaat in als een bom bij Julia, Merel en de vaste klanten. Ze zijn stuk voor stuk overstuur en voelen zich overgeleverd aan Celine. Volgens Jean-Paul Derdeyn is Wittekerke niet klaar voor een buitenlandse dokter en hij weigert bijgevolg Fazel als stagiair.
Arne achterhaalt de echte plannen die de Derdeyns met De Schorre en Robin hebben. De journalist waarschuwt onmiddellijk de tiener, maar hij legt de argumenten naast zich neer. Jean-Paul is razend voor de petitie om Fazel een stageplaats te geven en hij dreigt met ontslagen. Gelukkig springt Jasper in de bres voor Elke, Moesj en de andere collega's.
Veerle en Jelle zijn opnieuw een koppel en ze bouwen een feestje met hun vrienden. Ook Peter geeft een drink en dat voor meer dan één reden. Hij is blij verrast wanneer Karen op zijn uitnodiging ingaat, tot hij ziet dat ze in het gezelschap van haar vriend Jean-Paul is gekomen. Max maakt eindelijk kennis met Sashli, het vriendinnetje van Björn.
Jean-Paul Derdeyn is het beu dat Moesj om de haverklap te laat komt en hij wil dat ze naar Wittekerke verhuist. Merel helpt de verpleegster in haar zoektocht naar een leuke woning. Karen krijgt steeds meer klachten over jongeren die mensen op straat lastigvallen en dingen vernielen. Ze wil deze probleemgastjes van de straat houden door een jeugdhuis te openen.
Bjorn en Sashli zijn uit de brand gered en voor onderzoek in het ziekenhuis opgenomen. Elke is over haar toeren en ze vreest dat Bjorn met vuur heeft gespeeld. Het onderzoek van de brandweer wijst evenwel uit dat er kwaad opzet in het spel is. Ziekenhuisdirecteur Jean-Paul Derdeyn legt meteen een verband tussen de brand en de dreigbrief en hij besluit de oorzaak weg te nemen.
Jelle en Veerle hebben zich nauwelijks verzoend met het dubbelhuwelijk of het volgende probleem dient zich aan: de huwelijksreis. Frank, Nellie en Veerle kunnen immers niet alle drie tegelijkertijd gemist worden in het ziekenhuis, wat betekent dat een van de twee koppels zijn reis moet uitstellen. Kevin is helemaal in de ban van Moesj én van de pyjamaparty die ze in De Schorre geeft.
Max heeft sterke vermoedens dat Thierry de brandbom in het huis van Fazel en Djilla heeft gegooid, maar het adres van de kerel is niet te vinden. Het lijkt wel of Thierry niet bestaat. Veerle en Jelle willen tijdens hun huwelijksfeest vooral ambiance terwijl Nellie en Frank zweren bij elegantie en romantiek. De organisatie van het dubbel trouwfeest verloopt dan ook niet van een leien dakje.
Elke en Max hebben een fantastische verrassing voor hun pleegzoon Bjorn. Veerle wil graag samen met haar verloofde haar bruidsjurk te gaan kopen, maar Jelle houdt vast aan de traditie. Moesj offert zich met veel plezier op om Veerle te vergezellen. Peter wil meer dan enkele gestolen momenten met Karen en hij stelt voor om een weekend naar Orval te gaan.
Veerle en Jelle gaan naar een appartement met uitzicht op de jachthaven kijken. Het koppel weet binnen de minuut dat dit hun liefdesnestje wordt. Peter is in de wolken omdat Karen met hem meegaat op weekend naar de Ardennen. Hij heeft er echter geen rekening mee gehouden dat Frank en Nellie, en Veerle en Jelle zaterdag trouwen.
Karen en Peter genieten van elkaar en van de liefde in de Ardennen. Ze denken geen seconde aan Wittekerke, waar de inwoners zich klaarmaken voor het huwelijk van Nellie en Frank en dat van Veerle en Jelle. De dubbele trouwpartij verloopt vlekkeloos en ook het feest in de surfclub is een succes over de hele lijn.
Max is terug uit Kreta en hij heeft tante Leen meegebracht. Het uitbundige karakter van de jonge weduwe valt niet in de smaak van Julia, maar des te meer van de andere Wittekerkenaren. Jelle is nog maar één dag getrouwd en hij heeft zich al ontpopt tot een echte huisman. Veerle weet niet wat ze er moet van denken, maar ze weet wel met zekerheid dat ze nog niet meteen aan kinderen wil beginnen.
Karen kampt met een huizenhoog schuldgevoel omdat ze Jean-Paul bedriegt met Peter en ze lucht haar hart bij Max. Ook Merel bevindt zich op een emotionele roetsjbaan en dat sinds het weekendje Brugge met Moesj. Jelle wil terug als verpleger aan de slag gaan en hij stelt Lotte voor om gerante van de surfclub te worden.
Elke overhaalt Julia om haar wagen uit te lenen, zodat ze met tante Leen enkele uitstappen kan doen voor die terugkeert naar Kreta. Merel voelt zich ellendig omdat ze Moesj gekwetst heeft met haar afwijzing. De verpleegster heeft inderdaad een zware opdoffer gekregen, die ze in de armen van Kevin probeert te verwerken.
Jean-Paul Derdeyn is woedend wanneer hij Peter in zijn huis aantreft. De discussie loopt uit de hand en Karen deelt in de klappen. Omdat Jelle zo nodig terug als verpleger wil werken, zal of Moesj of Jasper ontslagen worden. Wie van de twee zijn C4 krijgt, hangt af van hun evaluatie.
Jean-Paul Derdeyn zet de dokters onder druk om Jasper een positieve evaluatie te geven, zodat de verpleger zijn job in het ziekenhuis kan behouden. Elke heeft geen zin om Leen nog jaren onderdak te geven, maar de tante van Max weet het probleem zeer handig te omzeilen. Meer zelfs, ze organiseert op kosten van Max en Elke een uitbundig Grieks feest.
Leen heeft na het Griekse feest een man opgescharreld voor de nacht. Voor Elke en Max is dit de spreekwoordelijke druppel, maar hun uitbrander wil niet doordringen. Het artsenteam maakt na lang discussiëren een keuze tussen verpleegkundigen Moesj en Jasper. Jean-Paul wil met zekerheid weten of Karen hem bedriegt.
De schrik slaat Céline, Georges en Arne om het hart wanneer ze vernemen dat Thibault uit het gerechtsgebouw van Brugge is ontsnapt. De federale politie wil geen actie ondernemen, maar dit betekent niet dat Max en Kevin bij de pakken blijven zitten. Het doen en laten van Karen wordt minutieus gevolgd door de privé-detective, die door Jean-Paul is ingehuurd.
Jelle en Veerle bevinden zich bij de juwelier wanneer twee gemaskerde en gewapende kerels de zaak binnenstormen. De overvallers zijn bloednerveus en bijgevolg tot alles in staat. Lotte heeft er een groot probleem mee dat Karen en Peter terug een relatie hebben en ze besluit de volledige waarheid aan het licht te brengen, met alle gevolgen van dien.
Jelle is samen met de overvallers verongelukt. Frank, Merel en Veerle zijn overstuur en troosteloos, net zoals zijn vrienden. Lotte zoekt steun bij haar vader, maar Jean-Paul is nu vooral geïnteresseerd in whisky om het bedrog van Karen te verwerken. Peter maakt zich zorgen omdat Karen niet reageert op zijn boodschappen en hij besluit haar op te zoeken.
Céline is totaal van de kaart door Jelles dood. Haar vader denkt vooral aan het geld dat Jelle hem nog moest. Julia voelt zich overbodig sinds Leen het voor het zeggen heeft in De Schorre en ze verkondigt tegen Peter en de vaste stamgasten dat ze gaat verhuizen. De ontnuchtering is groot wanneer iedereen haar groot gelijk geeft.
De Wittekerkenaren begeleiden Jelle naar zijn laatste rustplaats. Zelfs Ilse en Roos komen afscheid nemen. Alleen Sneyers is er niet en daar heeft Max het zeer moeilijk mee. Tijdens de begrafenisplechtigheid stort Veerle helemaal in. Jasper ontfermt zich over haar, maar zij wil alleen zijn met haar verdriet. Onmiddellijk na de dienst verhuist Julia haar spulletjes naar haar nieuwe appartementje.
Leen weet dat Julia wegkwijnt van de eenzaamheid in haar appartementje en vraagt haar om terug te komen naar De Schorre. Jean-Paul Derdeyn wil een overnamebod doen op de surfclub, maar hij stuit op weerwerk van Merel. Roos en Klaartje keren terug naar Amsterdam. Robin krijgt het bezoek van zijn excentrieke vriendin Zapata.
Voor de politie van Wittekerke is de ontvoering van Laura een absolute prioriteit. Arne zou het onderzoek in een stroomversnelling kunnen brengen, maar hij krijgt het niet over zijn hart om zijn boezemvriend Thibault te verraden. Jean-Paul neemt via Close revanche op zijn ex-vriendin Karen. Kevin stelt Veerle voor om terug bij hem in te trekken en dat om meer dan één reden.
Er komt eindelijk schot in het onderzoek naar de ontvoering van Laura, het dochtertje van Céline en Peter. Julia wil Robins excentrieke vriendin Zapata zo snel mogelijk weg uit Wittekerke en ze vindt een bondgenoot in Kevin. Karen en Peter organiseren een persconferentie om weerwerk te bieden aan het vernietigende artikel over het jeugdhuis dat in 'Close' is verschenen.
De politie van Wittekerke heeft nog altijd het raden naar de schuilplaats van Thibault. Peter vraagt Jean-Paul op de man af of hij iets te maken heeft met de drugs die in het jeugdhuis zijn gevonden. Voor Karen maakt dit niets uit. Zij kan de spanningen niet meer aan en besluit ontslag te nemen als jeugdcoördinator.
Merel heeft zich nog niet verzoend met de zinloze dood van haar broer, maar ze prijst zich gelukkig dat ze altijd bij Elke terecht kan. Ook Frank wordt in deze periode van rouw volop gesteund. Veerle wil haar verdriet in haar eentje verwerken, maar dat lukt niet goed. Zo reageert ze zeer bitter wanneer ze verneemt dat Jasper de plaats van Jelle in het ziekenhuis overneemt.
De stoppen zijn bij Thibault volledig doorgeslagen en de gijzeling dreigt in een drama te zullen eindigen. Zapata en haar punker-vrienden komen in De Schorre hun roes uitslapen. Robin ziet hier geen graten in, in tegenstelling tot Julia. Voor één keer vindt zij een bondgenote in Leen. Peter heeft nog een rekening te vereffenen met Jean-Paul.
Peter heeft tijdens zijn persconferentie Jean-Paul Derdeyn openlijk de oorlog verklaard en hij zal pas rusten als zijn aartsrivaal opstapt als directeur van het ziekenhuis. Lotte wil Merel helpen om de surfclub nieuw leven in te blazen en ze polst bij Robin of hij bereid is om gratis surfles te geven.
Leen maakt zich zorgen over Zapata en gaat midden in de nacht het tienermeisje op het strand zoeken. Kevin verklapt aan Jean-Paul dat Lotte haar autoverzekering niet kan betalen omdat ze tegenwoordig gratis in de surfclub werkt. Voor Jean-Paul is dit het bewijs dat Merel de schuldenberg niet kan aflossen en hij gaat tot de actie over. Arne trakteert Moesj op een fantastische namiddag in de duinen.
Zapata klaagt over maagpijn. Omdat ze koppig weigert een dokter te raadplegen, stapt Leen zelf met de symptomen naar dokter Veerle. Merel slaagt er niet in om de surfclub uit de rode cijfers te halen, maar toch wil ze de zaak niet aan Jean-Paul Derdeyn verkopen. Frank heeft hier alle begrip voor. Céline is bereid om Peter terug bezoekrecht te geven.
Merel heeft de surfclub aan Frank verkocht en ze kan dus met een gerust hart naar Amsterdam verhuizen. Lotte is opgelucht en blij dat de financiële problemen achter de rug zijn en ze wil een fuif geven om de nieuwe start van de surfclub te vieren. Leen blijft zich zorgen maken over Zapata's gezondheid en ze overhaalt Nellie om het meisje in De Schorre op te zoeken.
Merel heeft de surfclub aan Frank verkocht en ze kan dus met een gerust hart naar Amsterdam verhuizen. Lotte is opgelucht en blij dat de financiële problemen achter de rug zijn en ze wil een fuif geven om de nieuwe start van de surfclub te vieren. Leen blijft zich zorgen maken over Zapata's gezondheid en ze overhaalt Nellie om het meisje in De Schorre op te zoeken.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.