Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

88 afleveringen

Robin en Zapata worden door de brandweer van het reuzenrad geplukt. Lotte geeft een fuif om de nieuwe start van de surfclub te vieren en om Frank te bedanken, die het financieel mogelijk heeft gemaakt dat de zaak een toekomst heeft. Veerle komt ook een glas drinken, hoewel het voor haar nog zeer gevoelig ligt. Arne verlangt naar een intieme relatie met Moesj, maar zij lijkt niet gehaast.
Frank beseft zeer goed dat de surfclub in goede handen is bij Lotte en hij geeft haar een loonsverhoging. Daar moeten Robin en Leen van De Schorre de komende jaren niet op hopen. Peter heeft immers een fortuin over om het leegstaande café Anker te kopen, het pand waarop ook grote rivaal Jean-Paul Derdeyn zijn zinnen heeft gezet.
Moesj heeft een romantische verrassing voor Arne, maar toch verloopt de avond anders dan ze beiden hadden verwacht. Leen mag er niet aan denken dat Zapata abortus zal plegen en ze gaat naar het rebelse tienermeisje op zoek. Veerle neemt eindelijk afstand van Jelles spullen. Frank heeft de wijnkwestie met Lotte nog niet verteerd.
Veerle, Leen en Robin zijn Zapata nog steeds niet op het spoor gekomen. Ze is de afgelopen dagen in geen enkele kroeg gesignaleerd. Arne voelt de grond onder zijn voeten wegzakken wanneer Kevin onthult dat hij wel al met Moesj naar bed is geweest. Frank drukt steeds meer zijn stempel op het reilen en zeilen in de surfclub.
Arne en Moesj zijn klaar voor de volgende stap in hun relatie. Jasper verhuist zijn spulletjes naar de woning van Kevin en Veerle. Zapata is uitgeput teruggekeerd naar De Schorre, waar ze zich opsluit in het hotelgedeelte. Leen vreest dat het tienermeisje met een depressie kampt en ze vraagt Veerle om raad.
Zapata is overstuur wanneer haar vader haar opzoekt in De Schorre. Door deze heftige reactie gaat Leen twijfelen of ze er wel goed aan heeft gedaan om Ivo in te lichten. Jasper wil Veerle verrassen met een etentje, maar hij kan de recepten uit het kookboek niet ontcijferen. Moesj doet een zwangerschapstest.
Jean-Paul weet dat Leen een schitterende cafébazin is en hij wil dat ze in de Anker komt werken. Lotte wordt knettergek van Franks bemoeizucht en ze trapt het af in de surfclub. Moesj vertelt Arne dat ze een kind krijgen. Het zit Leen niet lekker dat Zapata een bedankbriefje heeft gestuurd. De tips van Kevin hebben Jasper nog geen stap dichter bij Veerle gebracht.
Arne is woedend omdat Moesj blijft volhouden dat ze zwanger van hem is en hij neemt tijdelijk zijn intrek in De Schorre. Max geeft hem de raad om niet te snel conclusies te trekken en zijn vruchtbaarheid nog eens te laten testen. Frank heeft het niet onder de markt nu hij er alleen voor staat in de surfclub.
Een jaloerse Jasper heeft Kevin een gebroken neus geslagen, maar Veerle en de vrienden van de agent krijgen een veel kleurrijker verhaal geserveerd. Arne volgt de raad van Max op en hij polst bij Veerle of hij ondanks zijn medische achtergrond toch vruchtbaar kan zijn.
De vaste stamgasten winden er geen doekjes om dat ze Leen in De Schorre zullen missen en ze geven haar een ontroerende afscheidskaart. Leen gaat hierdoor opnieuw twijfelen, maar Julia schudt enkele zware tegenargumenten uit haar mouw. Arne kan zich voor het hoofd slaan omdat hij het verknoeid heeft bij Moesj en hij durft niet meer te hopen dat het nog goed komt tussen hen
Jean-Paul wil niets liever dan met zijn twee dochters en kleindochter onder één dak wonen. Het is echter de vraag of Lotte en Céline deze toegeving zullen doen. Moesj krijgt het bezoek van Billy, een lesbische vriendin die het uitgemaakt heeft met haar lief en een tijdje in Wittekerke wil blijven. Arne is er niet helemaal gerust in.
Jean-Paul en Lotte verhuizen hun spullen naar de woning van Céline. Voor Karen is dit een slag in het gezicht. In De Schorre wordt het mislukte pianoconcert van Zapata druk besproken. Een bezorgde Leen wil met het tienermeisje gaan praten, maar ze komt niet verder dan de voordeur. Frank leert Julie cocktails shaken en komt daardoor beschonken op een vergadering in de kliniek.
Veerle kan er zich niet mee verzoenen dat Jasper afstand neemt na haar liefdesverklaring. Georges verwijt Frank dat hij zijn werk in het ziekenhuis verwaarloost omdat hij voortdurend in de surfclub aan de slag is. En dan nog zonder resultaat, want de zaak trekt hoe langer hoe minder volk. Kevin overweegt plastische chirurgie.
Zapata neemt Leen in vertrouwen over haar problemen. Arne ziet de lesbische Billy als een bedreiging voor zijn relatie en hij vraagt haar hoelang ze nog in Wittekerke gaat blijven. Moesj apprecieert deze zet van haar verloofde niet. Frank start een promotiecampagne om de surfclub nieuw leven in te blazen. Céline schept er plezier in om Lotte te vernederen op het golfterrein.
De cocktailcampagne in de surfclub is een megasucces. Julie kan het werk niet aan en ze verliest helemaal de pedalen wanneer de klanten buitenissige eisen stellen. Arne verwittigt Billy dat Moesj een miskraam heeft gehad, hoewel hij vreest dat de twee vrouwen terug een relatie zullen beginnen. Nellie is razend omdat Frank zijn plichten als chirurg verwaarloost.
Lotte krijgt twee jobaanbiedingen op één dag. Jean-Paul hoopt dat zijn dochter zijn nieuw café zal runnen en Frank vraagt haar om de surfclub terug open te houden. Billy bezoekt Moesj in het ziekenhuis, maar ze wordt wandelen gestuurd. Lut krijgt dezelfde behandeling wanneer ze Zapata in De Schorre komt smeken om terug naar huis te komen.
Jean-Paul engageert Jokke, een goeie vriend van Kevin, om zijn café open te houden. De nieuwkomer viert zijn succes in De Schorre, waar hij kennis maakt met de vaste stamgasten en met Leen. En tussen hen lijkt het wel te klikken. Jean-Paul wil een bedrijf kopen voor zijn dochters. Hij hoopt dat Celine en Lotte door dit gemeenschappelijk doel beter met elkaar zullen opschieten.
Moesj en Arne zijn door zijn ouders uitgenodigd voor een etentje. De verpleegster wil een stijlvolle indruk maken en ze trommelt Veerle op om nieuwe kleren te gaan kopen. Lotte polst bij Jasper of hij haar baan in de surfclub wil overnemen. Nu ze zakenvrouw wordt, heeft ze immers geen tijd meer om achter de bar te staan. Jean-Paul Derdeyn kondigt de opening van de Anker aan in Close.
Moesj is nog altijd onder de indruk van het etentje met de schatrijke ouders van haar vriend. Arne zelf is ondersteboven van het aanbod van zijn vader. Zapata hakt eindelijk de knoop door over het al dan niet aanklagen van haar vader. De samenwerking tussen Celine en Lotte loopt niet van een leien dakje. Zelfs de naam van hun bedrijf is een punt van discussie.
Peter vreest dat De Schorre de concurrentie van de Anker niet zal overleven en hij overweegt om meteen de deuren te sluiten. Karen, Leen, Julia en Robin willen echter nog niet opgeven en ze zoeken een stunt om het café weer op de kaart te zetten. De broer van Elke, Sven, gaat trouwen in Chili. Zij wil het huwelijk voor geen geld van de wereld missen.
Gene Thomas geeft vanavond zijn concert in De Schorre. Kevin en Julia kennen al zijn nummers uit het hoofd en willen allebei een duet zingen met de ster. Elke zal in haar eentje naar Chili reizen voor het huwelijk van haar broer. Het enige wat ze nu nog moet doen, is haar verlof regelen met Jean-Paul. Arne zoekt zijn vader op kantoor op om over de jobaanbieding te praten.
Arne heeft besloten om in de firma van zijn vader te gaan werken en hij vertelt Celine dat ze moet uitkijken naar een andere journalist. Max vraagt aan Frank en Nellie om bij Jean-Paul een goed woordje te doen voor Elke, zodat ze alsnog voor een maand naar Chili kan. Mathilde wil meer weten over Moesj en ze gaat een koffie drinken met de verpleegster.
Lotte voelt zich steeds meer geïsoleerd bij Derdeyn & Dochters en ze neemt een drastische beslissing. Elke vertrekt met een gerust hart naar Chili, want haar nichtje Kyra zal goed voor Bjorn en Max zorgen. Nellie vindt op haar desk in het ziekenhuis een erotisch getinte brief. De moeder van Arne wil van Moesj weten hoe ze haar professionele toekomst ziet.
Kyra houdt haar belofte aan Elke en ze neemt Max op sleeptouw... naar de sauna. Arne vertelt aan zijn vader en aan Moesj dat hij zich bedacht heeft en niet in het bedrijf stapt. Moesj krijgt het hele verhaal te horen en snapt niet waarom Arne zwicht voor de tranen van Kathleen. Leen voelt er door de bemoeizucht van Julia almaar meer voor om op het voorstel van Jokke in te gaan.
Moesj maakt een afspraak met Kathleen om over haar rol in Arnes beslissing te praten. Mathilde vindt het verschrikkelijk dat haar zoon nu toch niet in het familiebedrijf stapt en zij hoopt van Moesj de reden te vernemen. Max verrast Kyra met een bezoek aan de schietstand. Peter wil een feest geven voor Leen omdat ze voor De Schorre heeft gekozen.
Het heeft gebrand in de keuken van De Schorre. Er zijn geen gewonden en de schade valt mee, maar toch zit Julia in zak en as. Lotte en Robin zijn terug goeie vrienden en ze betrekt hem bij haar activiteiten in het petroleumbedrijf, dat ze samen met haar halfzus Celine runt. Kevin wil graag een avondje gaan stappen met Kyra, maar hij voelt zich onzeker.
De bonte avond in De Schorre eindigt met een brand. De vlammen bereiken in geen tijd het appartement van Peter. Als bij wonder vallen er geen doden, maar feit is dat de cafébaas, Karen, Leen, Robin, Georges en Julia geen dak meer boven het hoofd hebben. Kyra wil Max verrassen met stoofvlees, maar ze moet tot haar scha en schande bekennen dat ze geen keukenprinses is.
Het zit Arne hoog dat zijn vader partij kiest voor Kathleen en hij polst bij Céline of hij opnieuw bij Close aan de slag kan. Moesj geeft niet zo snel op en ze besluit met Arnes vader te gaan praten. Lotte en Robin geven eindelijk aan elkaar toe dat ze terug verliefd zijn. Ook Kyra voelt massa's vlinders in de buik en ze onderneemt actie.
Peter vindt het onverantwoord dat Julia en Georges in het hotelgedeelte van De Schorre intrekken en hij pleit bij Max om het pand onbewoonbaar te verklaren. Céline is niet blij wanneer ze hoort dat Lotte de nacht heeft doorgebracht met Robin. Ook Kyra is niet haar vrolijke zelve.
Max heeft het er moeilijk mee dat Kyra bij Kevin is blijven slapen. Céline heeft een groot probleem met de relatie van Lotte en Robin. Zij willen hun liefde vieren en geven een feestje op de redactie van Close. Celine wordt uiteraard in het ongewisse gelaten. Kathleen zet Johan onder druk om zijn echtgenote in te lichten over hun verhouding.
Céline en Jean-Paul vinden het niet kunnen dat Lotte zonder hun toelating een fuif heeft georganiseerd op de redactie van Close. Lotte krijgt een uitbrander om u tegen te zeggen. Maar het zijn vooral de uitspraken over Robin die bij haar in het verkeerde keelgat schieten. Mathilde past zich goed aan aan haar nieuwe en veel minder luxueuze leefomstandigheden bij Arne en Moesj.
Peter en Karen hebben er geen probleem mee dat Robin en Lotte gaan samenwonen, maar Jean-Paul wil niet dat zijn jongste dochter haar thuis verlaat. Leen komt niet in aanmerking voor stempelgeld en ze ziet zich verplicht om in de Anker te gaan werken.
Peter heeft het er zeer moeilijk mee dat Jean-Paul zich over zijn verzekeringsdossier buigt, ook al geeft hij de garantie dat hij de maatschappij kan overtuigen uit te betalen. Mathilde heeft het er nog altijd moeilijk mee dat ze haar leven helemaal opnieuw moet beginnen. Het ergste vindt ze dat Johans minnares met de erfenis van Arne gaat lopen.
Céline laat duidelijk merken dat ze het niet ziet zitten om met Robin onder hetzelfde dak te wonen. Max bekent aan Karen dat hij het zwaar te pakken heeft voor Kyra en hij hoopt dat zijn vrouw snel naar huis terugkeert. Georges vangt Mathilde goed op en raadt haar aan om zo snel mogelijk te scheiden zodat ze een nieuw leven kan beginnen.
Lotte vertrouwt het niet dat Céline een job heeft aangeboden aan Robin. Veerle verklapt aan Jasper en Kevin dat Nellie en Frank sterilisatie overwegen. Max heeft de grootste moeite om niet toe te geven aan zijn gevoelens voor Kyra. Groen & Veilig Wittekerke organiseert noodgedwongen zijn vergaderingen in café Anker.
De vader van Arne, Johan, is op de parking van zijn bedrijf doodgereden. Max leidt het onderzoek en heeft de moeilijke opdracht om Arne het tragische nieuws te vertellen. Robin wil het voorstel van Céline aanvaarden en als vertegenwoordiger aan de slag gaan in het brandstoffendepot. Zijn vader en zijn vriendin zijn niet blij met zijn beslissing.
Max en Kevin gaan op zoek naar Bjorn, die niet is komen opdagen op school. Céline wil Robin echt laten meedraaien in het bedrijf en ze neemt hem mee op zakenreis naar Keulen. Hij is enthousiast, zijn vriendinnetje Lotte veel minder. Frank is bloednerveus voor zijn sterilisatie, hoewel hij als chirurg weet dat het kleine ingreep is.
Lotte neemt voor het eerst sinds lang haar moeder in vertrouwen over haar zorgen. Moesj mag er niet aan denken dat Arne veroordeeld wordt voor een moord die hij niet heeft gepleegd en ze roept de hulp in van Kathleen om hem vrij te krijgen. Lotte en Robin nemen een zeer grote beslissing, die bij Céline en Jean-Paul niet echt in goede aarde valt.
Kathleen heeft Arne nog verder aan de galg gepraat. Zijn moeder is de enige die hem uit deze nachtmerrie kan redden, maar Mathilde ligt na een zelfmoordpoging in het ziekenhuis. Céline is niet welkom op het verlovingsfeest van Lotte en Robin. Meer zelfs, ze moet met haar dochtertje Laura de avond elders doorbrengen. Voor haar is dit slikken.
Robin en Lotte moeten nog duizend dingen regelen voor hun huwelijk, maar toch stuurt Céline hem op zakenreis naar Rotterdam. De trip krijgt een staartje. Leen zet Jean-Paul onder druk: hij moet ervoor zorgen dat Peter zo snel mogelijk zijn geld krijgt van de verzekering. Bjorn gaat auto's wassen omdat hij een nieuwe brommer voor Kyra wil kopen.
Robin is nog slechts een schim van zichzelf sinds hij op zakenreis naar Rotterdam is geweest. Jasper is de enige die weet wat er ginder is gebeurd. Julia ergert zich blauw aan de rommel die Cyriel in zijn eigen huis maakt en ze telt de dagen af tot De Schorre kan worden heropgebouwd.
Robin is op van de zenuwen omdat Lotte maar niet komt opdagen in het gemeentehuis. Zijn wereld stort echter in wanneer de bruid er eindelijk is en hem in het bijzijn van hun familie en vrienden confronteert met zijn verlovingsring. Max is in de zevende hemel met de terugkeer van zijn vrouw, hoewel Elke duidelijk veranderd is door de ervaringen op reis.
Jasper is ervan overtuigd dat Robin niet bewust een slippertje heeft gemaakt, maar het slachtoffer is geworden van de manipulaties van Céline. Hij overhaalt Lotte om samen de antwoorden te gaan zoeken in Rotterdam. Max weet niet wat hij hoort wanneer Elke vertelt dat ze het materialisme heeft afgezworen en een eigen woning niet meer belangrijk vindt.
Jasper krijgt in de surfclub het bezoek van Sandra, een ex-liefje dat hij in jaren niet heeft gezien. De jonge vrouw heeft schokkend nieuws voor hem. Lotte gaat akkoord om Derdeyn & Dochters te leiden, maar ze stelt wel een voorwaarde. Elke is door haar reis een totaal ander mens geworden, zowel innerlijk als uiterlijk. En dat baart Max zorgen.
De Wittekerkenaren zijn aangeslagen door de dood van Robin. Lotte verklaart aan Max dat de wagen die haar grote liefde heeft gedood, bewust naar hen toe kwam gereden. Georges verhuist naar zijn eigen woning. Elkes reiscompagnon Lucas komt logeren en hij blijkt er vreemde gewoontes op na te houden. Sandra zet Mathias af bij Jasper thuis, compleet met rugzakje en zonder verdere uitleg.
Nellie slaagt er niet in Julia te laten stoppen met de kaartersclub. Jasper is over zijn toeren omdat Sandra nog steeds niets van zich heeft laten horen en hij reageert zijn frustratie af op de kleine Mathias. Gelukkig gaat Kevin wel relax met het jongetje om en leert hem zelfs schaken. Max apprecieert het niet dat Lucas zich bemoeit met zijn manier van opvoeden.
Tijdens de begrafenis van Robin zweert Lotte dat ze de moordenaar zal vinden. Jasper vertelt nu pas aan Veerle dat Sandra op reis is, wat betekent dat ze nog enkele weken met Mathias opgezadeld zitten. Max pakt Frank aan over de drank die met winst wordt verkocht tijdens de kaartavonden van Julia.
Jasper wil maar niet aanvaarden dat Mathias zijn zoontje is en hij bezorgt Veerle de nodige staaltjes voor een DNA-test. Zij gebruikt haar energie op een positieve manier en zorgt ervoor dat het jongetje in Wittekerke naar school kan.Frank en Nellie halen opgelucht adem wanneer blijkt dat Julia haar intrek kan nemen in de flat boven café Anker.
Leen vindt het niet fijn dat Julia boven café Anker komt wonen én een handje mag toesteken achter de toog. Ook Jasper is kort van stof en dat heeft alles te maken met het resultaat van de DNA-test. Lotte blijft ervan overtuigd dat de chauffeur die Robin heeft doodgereden het eigenlijk op haar had gemunt en ze vraagt aan Arne om de zaak te onderzoeken.
Sinds het etentje met Marc heeft Nellie het gevoel dat ze als huisarts alleen met luxeproblemen en futiliteiten bezig is. De goesting is zeer groot om haar studies chirurgie weer op te nemen. Lotte heeft door de dood van Robin en de miskraam haar emoties niet meer onder controle.
Deed Kyra de levensfilosofie van Lucas tot gisteren af als zweverig gedoe, vandaag lijkt ze helemaal in de ban van hem. De plotse ommezwaai ontgaat Elke niet. Jasper kan nauwelijks geloven dat zijn zoontje hoogbegaafd is, maar de resultaten van de testen liegen niet.
Elke vermoedt dat Kyra verliefd is op Lucas en ze waarschuwt haar nichtje dat hij geen traditionele relatie wil. Nellie begint aan haar stage als chirurg met Frank als haar begeleider. Ze toont zich een gedreven en voorbeeldige leerlinge. Elke is gefrustreerd omdat haar seksleven met Max nauwelijks iets voorstelt en ze vraagt raad aan Lucas.
Nellie heeft zich de overstap naar de OK nog geen moment beklaagd, hoewel Frank als haar stagebegeleider op zijn strepen staat. Elke polst bij Lucas of hij een boontje heeft voor Kyra. Sinds de mislukte interventie gelooft Max niet meer dat Lotte achtervolgd wordt en hij raadt Karen aan om psychologische hulp voor haar dochter te zoeken.
Max is het beu dat Lucas het leven in huis naar zijn hand zet. Kyra houdt er een tegengestelde mening op na, maar zij is dan ook stapelverliefd op de avonturier. Ook Elke blijft haar soulmate verdedigen. Nellie kan Frank overtuigen dat haar kijkstage lang genoeg heeft geduurd en ze mag haar eerste appendix verwijderen.
Jean-Paul kan op het nippertje de moordpoging op Lotte verijdelen. Kevin concentreert zich op de huurmoordenaar en arresteert de kerel na een wilde achtervolging op de terreinen van Derdeyn & Dochters. Elke reageert zeer emotioneel wanneer Max vertelt dat hij niet langer met Lucas onder één dak wil leven.
Jasper en Sandra zijn helemaal over hun toeren omdat Mathias terug weggelopen is en ze slingeren elkaar harde verwijten naar het hoofd. De politie organiseert ondertussen een zoekactie en alle Wittekerkenaren helpen mee. Nu Céline achter de tralies zit, kan Lotte eindelijk met haar rouwproces beginnen.
Kevin ziet het niet zitten om de nieuwe stagiair mee op ronde te nemen. Hij verandert echter van mening wanneer hij de knappe Evy ontmoet. Meteen is hij er van overtuigd dat het iets kan worden tussen hen, maar er daagt concurrentie op in het politiebureau.
Jasper is niet van plan om via de rechtbank zijn vaderschap op te eisen, maar hij wil wel Mathias blijven zien en hij probeert een regeling te treffen met Sandra. Stagiaire Evy kan het steeds beter vinden met aspirant-hoofdinspecteur Tom. Kevin is stikjaloers en hij doet zijn beklag bij Max en bij Veerle.
Op het politiekantoor lopen de spanningen op tussen Tom en Kevin na het vertrek van stagiaire Evy. De bom barst echter wanneer de aspirant-hoofdinspecteur door de schuld van Kevin te laat komt voor een examen. Nellie is van slag door de zoen van Marc en ze vertelt hem dat ze een andere stagebegeleider wil zoeken.
Marc wil dat Nellie met hem in Afghanistan gaat werken. Zij kan de knoop maar niet doorhakken, hoewel ze stapelverliefd is geworden op de chirurg. Veerle weet hoe de vork aan de steel zit en ze pakt Marc hard aan. Lotte is blij dat Arne toch voor 'Close' blijft werken. Moesj had gehoopt dat haar vriend het bedrijf van zijn vader zou gaan leiden, maar aanvaardt zijn beslissing.
Nellie praat met haar dochter Klaartje over haar verhouding met Marc en over zijn voorstel om samen in Afghanistan te gaan werken en leven. Tom vertelt aan zijn oom, hoofdinspecteur Olivier, dat Kevin geld gekregen heeft van de man van de takeldienst. De bewuste omslag wordt gevonden in de jaszak van Kevin.
Tijdens het afscheidsfeestje van Marc heeft Nellie de grootste moeite om haar emoties onder controle te houden. Kevin spreekt met Evy in de surfclub af om van gedachten te wisselen over de connectie van Tom met de takeldienst van Populier. Moesj is terug uit Nederland, waar ze een cursus hygiëne heeft gevolgd in de strijd tegen de ziekenhuisbacterie MRSA.
Moesj bindt in het ziekenhuis de strijd aan tegen de bacteriën en dat doet ze zeer grondig. Met als motto 'observeren, constateren en remediëren' stelt ze richtlijnen op om de hygiëne te verbeteren. Haar aanpak schiet bij de artsen echter in het verkeerde keelgat. Jokke is totaal berooid teruggekeerd naar Wittekerke.
Arne is het beu dat Jean-Paul de inhoud en de lay-out van Close blijft bepalen, en dat terwijl hij de hoofdredacteur is. Hij wil zijn eigen koers varen en hij vraagt Lotte om het blad aan hem te verkopen. Leen weet niet wat ze moet denken wanneer Jokke hun avondje uit op het laatste moment afzegt en ze probeert meer over zijn verleden te weten te komen via Kevin.
Julia heeft de ruzie tussen Leen en Jean-Paul Derdeyn afgeluisterd en ze is tot de conclusie gekomen dat hij De Schorre in brand heeft gestoken. Hoewel Leen haar bezweert dat ze het bij het verkeerde eind heeft, stapt Julia toch naar de politie. Ze is trouwens niet de enige die Max een bezoekje brengt met informatie over de cafébrand.
Frank heeft er een groot probleem mee dat Moesj een operatie wil bijwonen. Hij wil geen toeristen in zijn operatiezaal en bovendien wil hij niet geëvalueerd worden door een verpleegster. De discussie escaleert en Jean-Paul Derdeyn moet de knoop doorhakken. Ook op de redactie van Close maakt Jean-Paul duidelijk dat hij het voor het zeggen heeft.
Moesj bevindt zich in een mindere periode. Zij en Arne begrijpen elkaar niet meer en in het ziekenhuis worden haar inspanningen om de hygiëne te verbeteren niet geapprecieerd. Feit is dat directeur Jean-Paul niet langer van plan is om haar aanbevelingen uit te voeren. Lotte maakt Arne overduidelijk dat ze verliefd op hem is.
Leen heeft ontdekt dat Jokkes zogenaamde ex-celmaat Joeri een handlanger is van Jean-Paul Derdeyn. Ze voelt zich schuldig omdat ze Jokke niet op zijn woord heeft geloofd, met als gevolg dat hij volledige bekentenissen heeft afgelegd, en ze helpt hem aan een advocaat. En dat is nog maar het eerste deel van haar actieplan.
Jean-Paul krijgt het benauwd wanneer hij verneemt dat Jokke en Leen gaan trouwen. Hij weet dat zijn dossier hierdoor alleen maar riskanter wordt en hij zet zijn advocaat onder druk om actie te ondernemen. Elke en Kevin doen ondertussen een omhaling bij alle vrienden en bekenden voor het huwelijksgeschenk, maar het mooiste cadeau komt zonder twijfel van Peter.
Nellie is bekaf omdat er na haar consultaties in het ziekenhuis thuis nog een hoop poetswerk wacht. Ze is dan ook opgelucht wanneer Djila bereid is om te komen kuisen. Frank is meteen onder de indruk van Djila's charme en hij zorgt ervoor dat ze ook aan de slag kan in het ziekenhuis.
Jean-Paul en Frank zijn niet te spreken over het interview van Moesj in Close. De verpleegster neemt geen blad voor de mond en onthult dat een patiente getroffen werd door de ziekenhuisbacterie MRSA. Georges stelt voor om Moesj op het matje te roepen, maar Jean-Paul en Frank zien ontslag als enige optie.
Djilla wil niet meer bij Frank en Nellie gaan poetsen omdat hij haar op haar voorhoofd heeft gezoend. Frank houdt het op een 'cultureel misverstand', maar Djilla's echtgenoot Fazel ziet dat helemaal anders. Nellie heeft de indruk dat Moesj door Frank en Jean-Paul gebruikt is om hun eigen vel te redden en ze raadt Moesj aan om haar ontslag aan te vechten.
Kevin is tweede geworden tijdens de 'Idool'-wedstrijd in de surfclub. Zodra de agent de teleurstelling heeft verwerkt, stelt hij Jasper voor om vanaf nu samen op te treden en als duo hun kans te wagen tijdens een talentenjacht in Middelkerke. Fazel is ontzettend blij met het bezoek van zijn jongere broer Ibrahim. De twee hebben elkaar immers al meer dan tien jaar niet gezien.
Georges is in een coma gevallen. Moesj stelt dokter Frank verantwoordelijk en ze windt er geen doekjes om dat alle patienten door zijn koppigheid en hautaine houding in levensgevaar zijn. Fazel krijgt geen aanstelling in het ziekenhuis van Wittekerke en hij wil met zijn gezin terugkeren naar Iran. Djila ziet de verhuis vooral voor hun dochter Sashli niet zitten.
Sashli en Bjorn worden nog altijd vermist. Child Focus heeft affiches verspreid, er worden opsporingsberichten op de televisie uitgezonden en de politie zoekt actief naar de kinderen. Jean-Paul Derdeyn stelt de vernieuwde kinderafdeling voor aan de pers. Het irriteert hem dat Arne weinig interesse toont voor het project.
Bjorn en Sashli zijn met de reddingssloep terug kunnen ontsnappen. De Seaking-helikopter kan de kinderen lokaliseren op de open zee, maar Sashli is volledig onderkoeld en buiten bewustzijn. Georges en Julia verklaren Cyriel voor gek omdat hij zijn huisje op lijfrente heeft verkocht aan Jean-Paul.
Arne maakt zich sterk dat de vervuiling van Cyriels grond afkomstig is van Derdeyn & Dochters. De journalist is bereid om het artikel te schrappen op voorwaarde dat Derdeyn de sanering betaalt. Etienne houdt bij zijn vriendin Sylvie een nieuw pleidooi om haar man te verlaten. Kevin en Jasper duiken de studio in voor de opname van hun demo.
Arne woont als nieuw lid de vergadering bij van Groen & Veilig Wittekerke. Hij zet meteen het brandstoffendepot van Derdeyn & Dochters op de agenda en hij pleit er voor om het vervuilend bedrijf een krachtig signaal te geven. Voor Peter en Georges gaat verzegeling echter te ver.
Lotte begrijpt niet dat Jasper zijn zangcarriere nu al opgeeft en ze probeert hem op andere gedachten te brengen. Ondertussen gaat Kevin met Etienne praten en verneemt hij dat Jasper niet de waarheid heeft verteld. Michiel wil met zijn broer Jokke en met Leen een vennootschap oprichten, zodat de staat niet met zijn erfenis gaat lopen.
Kevin legt de ruzie met Jasper bij en ronselt half Wittekerke om mee te gaan naar Jaspers optreden in Gistel. Als dank haalt de zanger Kevin een laatste keer op het podium. Julia haalt haar spaarboekje leeg om in de beleggingsformule van Michiel te stappen. Leen laat zich door haar schoonbroer overhalen om een parachutesprong te maken en daar is Jokke niet gelukkig mee.
Leen kan zich geen houding geven in de buurt van Michiel sinds hij haar zijn liefde heeft verklaard. Het bodemonderzoek heeft uitgewezen dat D&D niets te maken heeft met de vervuiling, maar toch vindt Jean-Paul het verontrustend dat twee van zijn werknemers een kindje hebben met kanker. Etienne is Julia zeer dankbaar omdat ze haar neus in het huwelijk van Sylvie heeft gestopt.
Veerle is er honderd procent zeker van dat Michiel geen kanker heeft. Leen begrijpt niet dat haar schoonbroer over zoiets liegt en ze gaat de confrontatie met hem aan. Michiel onthult de echte reden van zijn komst naar Wittekerke en smeekt haar om tegen Jokke te zwijgen. Tegen Veerle spreekt Michiel veel dreigender taal.
Kyra is zonder Lucas teruggekeerd naar Wittekerke en ze installeert zich in haar oude kamer in het huis van Elke en Max. Hij wil haar niet constant zien en gaat op zoek naar een baantje voor Kyra. Jasper krijgt in de surfclub een zekere Giovanni over de vloer.
Giovanni is onder de indruk van Jaspers unplugged concert in de surfclub. Hij wil met de zanger in zee gaan, maar dan moet Jasper bereid zijn hem onvoorwaardelijk te volgen. Leen vindt dat Kyra niet geschikt is als dienster. Arne vindt het verdacht dat alle kankerpatientjes kinderen zijn van werknemers van D&D en dat de getroffen gezinnen allemaal in het petrolkwartier wonen.
Kevin heeft het zwaar te pakken voor Kyra. Voor haar betekent een avondje liefde echter niet dat ze elkaars bezit zijn. Ze wil dat ze elkaar vrijheid geven, ook op seksueel vlak. Jean-Paul onderschept de laboverslagen van het verontreinigde water. Moesj slaat in paniek wanneer ze dit ontdekt en ze alarmeert Arne.
Jasper is het aan het maken als zanger. Hij heeft een televisie-interview te pakken en mag de videoclip van zijn single voorstellen. Frank gunt Jasper zijn succes, maar vindt het niet kunnen dat de surfclub wordt verwaarloosd.
Kyra heeft het er moeilijk mee dat Kevin samen met Evy op cursus is gestuurd en ze kan het niet laten om hem te bellen en te sms-en. Peter is er zeker van dat Derdeyn & Dochters de gezondheid van de Wittekerkenaren in gevaar brengt en tot grote wanhoop van Karen neemt hij deel aan de demonstraties in het petrolkwartier.
Zowel Jokke als Arne krijgt een intrigerend telefoontje. Elke weet dat Kyra het zeer moeilijk heeft sinds de breuk met Kevin en ze probeert haar nichtje op te beuren. Het is echter een maat voor niets. Giovanni is in alle staten omdat er een foto van Jasper en zijn zoontje Mathias is gepubliceerd in een weekblad en hij eist dat de zanger in de pers ontkent dat hij al vader is.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.