Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

44 afleveringen

Bjorn maakt voor schooltijd een ritje met de motor van een vriend, maar hij rijdt te snel en komt ten val. Hij wil niet dat Elke en Max dit te weten komen en verzint een smoes. Giovanni wil het imago van Jasper bijsturen en besluit de zanger vanaf nu te profileren als een vrouwenverslinder. Ze gaan samen op stap om deze nieuwe boost in zijn carrière te vieren.
Bjorn verzet hemel en aarde om naar een fuif te kunnen gaan met Sashli, maar het is tevergeefse moeite. Max vindt hem nog te jong en bovendien is het incident met de brommer nog niet vergeten. Het toeval wil dat Bjorns vader opniew opduikt in Wittekerke en hij geeft zijn zoon tips om toch zijn zin te krijgen. Jasper wil Veerle meenemen naar de Nacht Van Exclusief.
Bjorn wil dat Sashli haar plan trekt tijdens de fuif en hij laat haar zelfs alleen naar huis fietsen. Max en Elke zijn razend wanneer ze dit ontdekken en ze geven hun pleegzoon huisarrest. Fred vindt dat zijn zoon te streng wordt opgevoed en hij neemt Bjorn mee naar de surfclub. Op de Nacht Van Exclusief wordt Veerle genegeerd.
Kathleen heeft aan Jean-Paul gevraagd om haar te vergezellen naar een diner met een groepje Japanse zakenlui en te laten uitschijnen dat hij haar man is. Jean-Paul wil geen slecht figuur slaan en hij vraagt aan Frank om hem in te wijden in de Japanse cultuur. Veerle is razend voor de commentaren op haar aanwezigheid op de Nacht Van Exclusief.
Het etentje met de Japanse zakenlui was een succes over de hele lijn, maar Kathleen is wel de dure verlovingsring kwijt die Jean-Paul bij de juwelier had geleend. Hoewel hun avondje uit dus zeer duur was, willen ze er toch allebei een vervolg aan breien.
Jean-Paul Derdeyn is uit zijn lood geslagen na de pikante seks met Kathleen en hij twijfelt hoe het verder moet met hun relatie. Voor de femme fatale is het wel al een uitgemaakte zaak dat ze samen een toekomst hebben. De steamers hebben het vandaag op Sashli gemunt. Voor Bjorn gaat dit te ver. Hij verdedigt Sashli en neemt het op tegen Gunther, de leider van de bende.
Kyra vertelt aan Moesj dat zij en Kevin zonder voorbehoedsmiddel hebben gevrijd omdat ze een baby willen. Hij vertelt de verpleegster een heel ander verhaal, maar gaat toch nadenken over het vaderschap. Veerle apprecieert het niet dat Jasper zijn manager als een slaafje behandelt en ze raadt haar vriend aan om een beslissing te nemen over zijn samenwerking met Giovanni.
Jean-Paul is in de ogen van Lotte van zijn voetstuk gevallen sinds ze weet dat hij een SM-relatie heeft met Kathleen, haar beste vriendin. Lotte voelt zich door het duo bedrogen en ze neemt haar moeder en Arne in vertrouwen over de seksspelletjes van het duo. Kyra zit in zak en as omdat ze ongesteld is, hoewel ze met Kevin op het meest vruchtbare moment heeft gevrijd.
Kyra is misselijk opgestaan en voor haar is dit het bewijs dat ze zwanger is. Ze wil bij Kevin intrekken, maar dan moet Evy wel naar de woning van Max en Elke verhuizen. De wereld van Jasper en Veerle stort in wanneer blijkt dat er klacht tegen hem is neergelegd voor aanranding en verkrachting van de vijftienjarige Charline.
Kyra heeft besloten om Evy's kamer in het huis van Veerle te verbouwen tot kinderkamer, maar de politievrouw is niet van plan om meteen te verhuizen. Evy heeft ook haar twijfels bij de zwangerschap, zeker wanneer ze hoort dat Kyra nog niet naar de gynaecoloog is geweest. In de surfclub wordt een bijeenkomst georganiseerd om Veerle en Jasper te steunen.
Jasper komt voorlopig vrij. Hij wil dat de waarheid snel naar boven komt en hij zoekt zijn slachtoffer, de minderjarige Charline, thuis op. Veerle reist ondertussen naar Zwitserland, waar ze in het ziekenhuis van Bazel aan de slag kan. Nellie en Evy confronteren Kyra met haar leugen. Laura wordt stilaan te oud om bij haar mama Céline in de gevangenis te blijven.
Lotte is er niet over te spreken dat Kathleen bij haar vader intrekt en ze weigert haar bureau met de indringster te delen. Frank gaat op zoek naar een nieuwe uitbater voor de surfclub. Peter heeft het zich nog geen moment beklaagd dat hij zijn dochtertje Laura in huis heeft genomen.
Jasper wil zijn naam zuiveren en achtervolgt zijn ex-manager Giovanni naar de hoerenbuurt. Daar ziet hij de man Charline oppikken. Voor de zanger is dit hét bewijs dat de twee onder één hoedje spelen en hij alarmeert de politie. Arne stoort zich mateloos aan Kathleen, maar hij is wel bereid zakelijk met haar om te gaan om de sfeer op kantoor leefbaar te houden.
Peter wordt nog altijd in een kunstmatige coma gehouden om een nieuwe beroerte te voorkomen. Over de reeds aangerichte schade kunnen de artsen zich nog niet uitspreken. De onzekerheid vreet aan Karen en dan moet ze ook nog voor Peters dochtertje Laura zorgen én haar examen voorbereiden. Hoewel ze nauwelijks heeft kunnen studeren, legt ze toch de proef af.
Jokke en Leen hebben de dansmicrobe stevig te pakken en ze oefenen zelfs in het café. Hun dansplezier werkt aanstekelijk en Nellie en Frank beslissen om ook de cursus te volgen. Kathleen en Jean-Paul vertellen Lotte dat ze gaan trouwen. Het nieuws slaat in als een bom.
Jean-Paul is dolverliefd op Kathleen en wil liever vandaag nog dan morgen met haar trouwen. Om een grote rel met Lotte te vermijden, besluit hij wel een huwelijkscontract te laten opstellen. De danscursus zorgt hoe langer hoe meer voor spanningen tussen Jokke en Leen.
Peter is woedend omdat Karen zijn dochtertje in een kinderpensionaat heeft ondergebracht en hij wil haar niet meer zien. Karen kampt met een huizenhoog schuldgevoel. Leen en Jokke zijn nerveus voor hun overgangsproef op de dansschool en dat is te zien aan hun prestatie. Gelukkig zorgen Nellie en Frank ervoor dat de avond toch nog goed eindigt.
Er mag één koppel van de dansschool deelnemen aan de tango-biënnale in Parijs. Een competitie moet uitmaken welk duo zijn koffers mag pakken. Jokke en Leen willen allebei winnen en proberen mekaar te saboteren. Kathleen wil het roer van Derdeyn & Dochters overnemen, maar Lotte zet haar stiefmoeder op haar plaats.
Leen en Jokke blijven mekaar de duvel aandoen om te verhinderen dat de andere de dansschool mag vertegenwoordigen op de biënnale in Parijs. Zelfs politieman Jens wordt ingeschakeld. Peter mag het ziekenhuis verlaten en Elke brengt hem naar huis. Hij is aangenaam verrast zijn dochtertje Laura bij Karen te zien.
Jean-Paul is met een hartaanval op de intensive care-afdeling opgenomen. Kathleen geeft Lotte de schuld en wil niet dat ze haar vader bezoekt. Een verstandelijk beperkt koppeltje meldt zich aan de ziekenhuisbalie van Elke. Els en Jelle willen een vroedvrouw spreken omdat ze een kindje willen kopen.
Elke trekt tijdens haar vrije dag op met Jelle en Els, het verstandelijk beperkt koppeltje. Na hun bezoek aan het politiekantoor gaan ze iets drinken in café Anker en de dag wordt afgesloten met spaghetti. Elke is hoogst verontwaardigd wanneer ze verneemt dat Els zonder inspraak gesteriliseerd is, maar Nellie houdt er een andere mening op na.
Jens en Evy zijn samen in bed beland, maar zij had zich haar nacht met de agent totaal anders voorgesteld. Jean-Paul stelt Elke verantwoordelijk voor de scène die Jelle, de verstandelijk beperkte jongen, in de consultatiekamer van Nellie heeft gemaakt. Het maakt weinig indruk op de balieverpleegster, want ze houdt een pleidooi om de sterilisatie van Jelles vriendin ongedaan te maken.
Elke verzamelt meubelen voor het OCMW-huisje dat de gemeente ter beschikking stelt voor Jelle en Els. Dit is een doorn in het oog van Jean-Paul. Hij is er niet over te spreken dat het verstandelijk beperkte koppeltje voorrang krijgt op de lijst én in zijn straat komt wonen. Max is eveneens kort van stof. Hij heeft er een probleem mee dat Jens veel te laat én met een kater naar het werk komt
In café Anker wordt de grote droom van Els en Jelle gerealiseerd. De verstandelijk beperkte jongeren worden door burgemeester Peter in de echt verbonden en krijgen een mooi feest aangeboden. Jean-Paul is echter razend en hij windt er bij Elke, die de motor achter de hele actie is, geen doekjes om dat haar job op de helling staat
Lotte wordt door haar vader naar de receptie van de Kamer van Koophandel gestuurd. Het is een saaie bedoening, tot Lotte er haar achternicht Alexandra terugziet. De jonge rijke vrouw komt in Wittekerke trouwen en geraakt niet uitgepraat over haar verloofde, Bert. Hij is de perfecte man en heeft slechts één minpuntje: hij hangt elke dag met zijn zus Brit aan de lijn.
Kyra heeft op de pier een afspraakje met ET, de klant op wie ze verliefd is geworden. Ze is in alle staten wanneer Jens opdaagt en Sanne is over haar toeren als ze hoort dat ET een politieman is. Ze wil niets meer met Kyra te maken hebben en licht hun baas Bernard in. Alexandra, een achternicht van Lotte, en Bert worden door de burgemeester van Wittekerke in de echt verbonden.
Frank ziet in café Anker een vriend van op het college terug. Alain is lid van een wielerclub en hij overhaalt Frank om eens mee te rijden. Nellie koopt haar man meteen een koersfiets en uitrusting. De eerste rit valt echter flink tegen. De huwelijksreis van Alexandra en Bert eindigt in Frankrijk in een drama.
Bert logeert bij Lotte en Jasper, zolang zijn zus Brit in Zuid-Afrika verblijft. Karen wil de begrafenis van Alexandra regelen en vindt het vreemd dat Bert een crematie zonder dienst eist. Karen vindt trouwens dat Bert zich niet gedraagt als een man die net zijn vrouw heeft verloren. Kathleen is van mening dat Jokke meer in zijn mars heeft dan het knechtje van Leen zijn.
Jean-Paul is razend omdat Leen zonder zijn toelating de Stampers sponsort. De Wittekerkenaren nemen afscheid van Alexandra tijdens een zeer korte plechtigheid. Meteen na de crematie wil Bert gaan incasseren bij de notaris. Lotte zoekt hier niets achter, maar Karen vindt dit echt niet kunnen. Leen doet bij Arne haar beklag over Kathleen en hij reikt meteen een oplossing aan.
Jean-Paul is er niet over te spreken dat zijn echtgenote met Jokke heeft gezoend, maar toch is het de vraag of hij kwaad genoeg is om café Anker te verkopen. Lotte neemt het Jasper kwalijk dat hij Bert gevraagd heeft om op termijn een ander onderkomen te zoeken. Karen vertrouwt Bert voor geen haar en ze gelooft zelfs niet dat zijn echtgenote Alexandra verongelukt is.
Frank volgt het trainingsschema van Roger De Vlaeminck op de voet. En met succes. Hij maakt grote vorderingen en wordt door Roger tot kopman gepromoveerd. Terwijl Jean-Paul met Leen onderhandelt over de verkoopprijs van café Anker, verneemt Kathleen ondertussen van Jokke dat Arne hun geldschieter is.
Het motorjacht van Bert, de Alexandra, wordt gedoopt. Hij neemt Lotte en haar vrienden mee op zee voor een feestje. Karen kan er niet bij dat Bert zo snel na de begrafenis van zijn vrouw al een party organiseert en voor haar is dit het bewijs dat hij Alexandra nooit graag heeft gezien. Feit is wel dat Lotte almaar meer in de ban van Bert geraakt.
Leen heeft haar koffers gepakt en heeft café Anker verlaten. Jokke wil zijn vrouw terugwinnen, maar heeft er het raden naar waar ze verblijft. Voor hem is het nu wel een uitgemaakte zaak dat hij geen gerant wil worden en hij broedt op een plan om dit de Derdeyns duidelijk te maken. Frank heeft aan zijn ploegmaats opgebiecht dat hij doping heeft gebruikt.
De Wittekerkenaren bezetten nog altijd café Anker en zijn vastbesloten dit vol te houden tot Leen terug gerante van de zaak is. Arne besteedt in Close veel aandacht aan de actie. Kathleen is razend en wil klacht neerleggen tegen Leen, maar wordt afgescheept door agenten Max en Jens. Jean-Paul vreest ondertussen voor zijn reputatie en besluit orde op zaken te stellen.
Jens is er zeker van dat Kyra de vrouw van zijn leven is en wil met haar trouwen. Om te bewijzen dat hij het meent, gaat hij op zoek naar een geschenk voor haar. Ook de band van Lotte met Bert wordt almaar hechter. Jasper vraagt zich af wat hij verkeerd heeft gedaan en hij stort zijn hart uit bij Karen. Ook zij heeft het niet begrepen op Bert en verdenkt hem ervan Alexandra te hebben vermoord.
De wereld van Elke is in elkaar gestort sinds ze weet dat ze drager is van het hiv-virus. Ze ziet er zwaar tegenop om Max het slechte nieuws te vertellen, maar beseft dat hij recht heeft op de waarheid én zich ook moet laten testen. Hoewel Bert een blanco strafblad heeft, blijft Karen ervan overtuigd dat de kerel een moordenaar is en ze verwaarloost haar job om bewijzen tegen hem te verzamelen.
Brit heeft Karen gedrogeerd en buiten westen geslagen. De afbetaling van het huis wordt een zware dobber voor Jens en hij zoekt naar manieren om rond te komen. Wanneer blijkt dat hij niet op een loonsverhoging moet rekenen, zit er voor de agent niets anders op dan bij te klussen in café Anker en de huur voor Jasper en Evy te verhogen.
Karen is verongelukt. Jean-Paul wil niets liever dan Lotte troosten, maar zij wil het verdriet om haar moeder alleen verwerken. Jasper is er zeker van dat Karen's dood geen toeval is en hij probeert Peter te overtuigen om een autopsie aan te vragen. Zelfs tijdens de begrafenis en de koffietafel laat Jasper zijn mening duidelijk horen.
Kyra heeft er spijt van dat ze Jens zo hard heeft aangepakt over zijn geldverkwisting en ze verwent hem met een champagneontbijt. Ze heeft niet het flauwste vermoeden dat hij nog geen minuut daarvoor in het bed van zijn collega Evy lag. Max weet wel hoe de vork aan de steel zit en hij roept zijn collega op het matje. Elke voelt zich sterk genoeg om haar werk in het ziekenhuis te hervatten.
Kyra wil een 'Lord of the Rings'-huwelijk en ze heeft besloten dat Jens een kilt moet aantrekken op hun trouwdag. Zijn enthousiasme is ver te zoeken, vooral omdat hij beseft dat het tijd wordt dat hij open kaart met haar speelt en zijn gevoelens voor Evy opbiecht. Lotte waarschuwt Jasper dat ze klacht zal indienen als hij haar en Bert blijft achtervolgen.
Kyra ontdekt het lijk van Jasper in de surfclub. Inspecteur Olivier vermoedt dat het om roofmoord gaat omdat de kassa leeg is, maar het onderzoek neemt een andere wending wanneer Jens het moordwapen herkent. Jens wentelt zich in zelfmedelijden omdat Evy hem gedumpt heeft voor een dokter.
Elke ziet Max terug op de begrafenis van Jasper, maar ze wil hem voorlopig niet spreken. Bert is nog altijd de hoofdverdachte in het moordonderzoek en blijft opgesloten. Lotte blijft ervan overtuigd dat haar vriend geflikt is en ze wil met hem trouwen in de gevangenis. Een krachtiger signaal kan ze niet geven. Max is verontwaardigd en woest wanneer hij in Close leest dat Elke ontslagen is.
Evy is tot de conclusie gekomen dat ze niets meer te zoeken heeft in Wittekerke en ze verplicht Max haar overplaatsing te regelen. Zowel Chris als Jens denken dat zij de reden van haar vertrek zijn en kampen met een schuldgevoel. Met als doel haar liefde te bewijzen, trouwt Lotte met Bert in de gevangenis.
Arne heeft het er zeer moeilijk mee dat Moesj hem gedumpt heeft en hij doorzoekt de kamer van zijn liefdesrivaal Chris. Een fotoalbum brengt diens geheim aan het licht, waardoor Arne alleen maar woester wordt en aan Jean-Paul vertelt dat de nieuwe dokter een transseksueel is.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.