Alloo en de Liefde

Alloo en de Liefde

Luk Alloo verkent de wereld van de romantiek en ontmoet mensen met een opmerkelijk liefdesverhaal.

Afleveringen

8 afleveringen

Luk Alloo ontmoet mensen met een opmerkelijk liefdesverhaal. Zo spreekt hij onder anderen met mannen en vrouwen die al dan niet bewust alleen leven, relatieverslaafd of monogaam zijn of bij hun eerste lief zweren. Maar hij ontmoet ook mannen en vrouwen die niet trouw kunnen blijven, voor betaalde liefde kiezen of hun partner hebben leren kennen via een blind date.
Luk ontmoet Benoit, een jonge schrijver die met vier vrienden in een gemeenschapshuis woont. Na zijn laatste relatie wil hij nu single blijven. Hij wil geen beloftes meer maken aan vrouwen, want hij houdt niet van de verplichtingen. Martin is een kunstenaar. Zijn favoriet model is zijn vriendin Bianca. Al verschillen ze 30 jaar in leeftijd, toch zijn ze al vier jaar samen. Verder stapt Luk een frituur binnen, en sprokkelt hij bij de klanten naar hun eigen liefdesverhaal. Tussen de grote met mayonaise en de bitterballen polst hij naar liefde, vriendschap en seks.
Luk spreekt af met Martine (59). Zij was lange tijd maîtresse. Aan de relatie met de gehuwde Marcel houdt ze de beste herinneringen over. "Ik was 6 jaar lang zijn minnares, het was de mooiste relatie uit mijn leven. Ook al kwam ik steevast op de tweede plaats, we deelden steeds de mooiste momenten met elkaar." Luk praat ook met Veronique. Benny is haar eerste en tot op heden enige liefde. Ze was 15 toen ze hem leerde kennen en vanaf dan ging het snel. Op haar 16de werd ze zwanger. Het koppel is nog steeds gelukkig samen. Ook Bianca (42) en Werner (55) hebben een opmerkelijk liefdesverhaal. Ze waren 6 jaar samen, maar door heel hard werken en weinig tijd voor mekaar groeiden ze uiteen. Een half jaar geleden kwamen ze elkaar plots terug tegen en sloeg de vonk weer over.
De 45-jarige Veronica heeft een woelig liefdesleven achter de rug. Ze heeft 5 kinderen van 3 verschillende mannen en wil nog een kindje met haar huidige Cubaanse echtgenoot Roland. Die is 25 jaar, 2 maanden jonger dan haar oudste zoon. Luk ziet Bianca en Werner terug, een koppel op zoek naar wat hen bindt en dat is vreemd genoeg elkaar loslaten in de seksualiteit. Ze zijn nog steeds dolverliefd en nog steeds in een open relatie. Luk trekt mee naar een erotiekshop waar het stel regelmatig heen gaat. Elvis-fan Michel leerde na zijn scheiding zijn huidige vriendin Elisabete Santos in Memphis kennen, aan het graf van Elvis Presley in Graceland. Sindsdien doet hij er werkelijk alles aan om een permanente verblijfsvergunning voor haar te regelen in België.
Voor het eerst volgt Luk een koppel op hun trouwdag. Hij mag 's ochtends aanbellen bij Kristof, om samen zijn aanstaande bruid Tessy te gaan oppikken. Het koppel is 12 jaar samen. Kimberly en Edwin verschillen 30 jaar van leeftijd. Zij is er 30, hij 60. Samen hebben ze twee kindjes. Het getrouwde koppel heeft een bijzondere relatie: 'We hebben een open relatie en bezoeken soms swingersclubs'.
Dat de 54-jarige Hans een moeilijke relatie heeft, is een understatement. Hij heeft al 5,5 jaar een langeafstandsrelatie met een moslim, die bovendien ook nog eens een pak jonger is en elk moment in de gevangenis kan belanden. Dat op liefde geen leeftijd staat, bewijzen de 85-jarige Jeanne en de 86-jarige Marcel. Zij werden twee jaar geleden verliefd in het verzorgingstehuis waar ze beiden wonen, nadat Marcels kleindochter Jeanne vroeg om haar bompa af en toe wat gezelschap te houden. Steffi en Eddy zijn al 13 jaar verliefd en zoeken het seksueel genot buiten hun intieme relatie.
De 87-jarige Annie is 30 jaar getrouwd geweest met Jules. 17 jaar geleden stierf hij, maar Annie blijft hem eeuwig trouw. Sinds zijn dood veranderde ze niets aan hun interieur, zelfs zijn kleren hangen nog in de kast. Ook Erik en Viviane lijken voor elkaar gemaakt. Ze ontmoetten mekaar in 1962 op het kerstbal en meteen sloeg de vonk over. Het jonge koppel - Viviane was 17, Erik 19 - sprak na school stiekem af en elke dag schreef één van hen een brief. Viviane had het moeilijk met de lange periodes dat ze mekaar soms niet zagen en beëindigde de relatie. Na een leven met een andere man en ondertussen 50 jaar later, vond ze de brieven terug in de keuken. Hoe ze Erik terugvond, hoe hij reageerde, en wat er met de liefdesbrieven gebeurde, vertelt het koppel in Alloo en de Liefde. En dan is er nog het prachtige liefdesverhaal van de 29-jarige Esmeralda en haar verloofde Daniël, een Australiër. Zij leerden mekaar kennen op het cruiseschip waar ze beiden werken.
In de laatste aflevering van Alloo en de Liefde laat Luk Alloo een straffe madam aan het woord. De 52-jarige Inge uit Laakdal is een alleenstaande moeder van 2 kinderen die het huis uit zijn, 4 pleegkinderen met een beperking en ook 5 adoptiekinderen met een handicap. Momenteel zorgt ze dus voor 9 kinderen in huis. Ze was ervan overtuigd dat de liefde niet meer voor haar was weggelegd, maar toch kwam er een man in haar leven die haar immense familie er graag bij neemt. In Vanja's leven is géén plaats meer voor een man. Na een moeilijke relatie van 21 jaar, zette de 48-jarige vrouw er een punt achter. Haar liefde gaat nu volledig naar de katjes die ze opvangt. In Elsene klapt de 86-jarige priester Marc uit de biecht. Hoe staat hij tegenover het celibaat?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.