Altijd Prijs

Altijd Prijs

Een disfunctioneel arbeidersgezin wint het groot lot en probeert dat te verzwijgen voor de buitenwereld. Alleen is het omgaan met die plotse rijkdom niet evident.

Afleveringen

10 afleveringen

De familie Desmet speelt al jaren op de lotto. Rudy is er vast van overtuigd dat hij een systeem heeft gevonden dat de lottotrekking voorspelt, maar zijn systemen hebben tot nu toe altijd gefaald. Wanneer zoon Jasper van Rudy de opdracht krijgt om het lottoformulier binnen te brengen, raakt hij de nummers kwijt en speelt dan maar een quick pick. Net met die quick pick hebben ze zes juiste cijfers.
Wanneer de zes miljoen op de rekening is gestort, dringt de realiteit pas echt door bij de Desmets. De getalletjes op het uittreksel doen hen duizelen. Rudy vreest dat zijn geld niet veilig is bij de bank en wil een kluis. Sandra vindt dat een absurd idee. Wat moeten de buren niet denken? Zij wil liever een wereldreis. Het conflict escaleert en psycholoog Carl mag zijn eerste sessie geven.
Rudy laat stiekem zijn oude wagen opvoeren. Zo heeft hij heimelijk toch een nieuwe sportwagen. Al bij een eerste testrit wordt hij echter geflitst aan 210 kilometer per uur. Sandra is eerst heel boos, maar wanneer blijkt dat hij door zijn overtreding zijn job zou kunnen verliezen en dus de hele tijd thuis zou rondhangen, wil ze hem helpen. Ze vragen Carl om assistentie.
Om de vijfde verjaardag van het kapsalon van haar zus Evi te vieren, koopt Sandra een haute-couturejurk. Rudy kan er niet om lachen wanneer hij de prijs hoort. Op het feestje wil Evi graag weten waar haar zus die jurk gekocht heeft, want ze wil graag dezelfde kopen. Na een leugentje over de herkomst van het kledingstuk, brengt Sandra zichzelf in de problemen.
Evi's ex-vriend en voormalig bokser Tommy komt uit de gevangenis en eist het geld terug dat hij aan Evi uitleende voor haar kapsalon. Evi moet op enkele dagen tijd 9.000 euro, inclusief rente, zien bijeen te krijgen. Wanneer Sandra hoort dat haar zus in de problemen zit, wil ze graag helpen. Rudy vreest echter dat er te veel vragen zullen komen over de herkomst van het geld.
Sandra gaat een weekendje naar een kuuroord zonder Rudy. Wanneer buurvrouw Martine dit hoort, verdenkt ze Rudy ervan een maîtresse te hebben. Sandra gelooft er niets van en wil zonder zorgen op weekend vertrekken. Martine wil haar gelijk krijgen en gaat uit de kleren om Rudy te verleiden. Net dan komt Sandra binnen en ze gelooft haar eigen ogen niet.
Wanneer Sandra ontdekt dat Evi de nacht met Carl heeft doorgebracht, is ze in de wolken. Rudy is minder enthousiast, zeker wanneer Carl hem vraagt om Evi te vertellen dat ze de Lotto hebben gewonnen. Nu ze een relatie hebben, wil Carl liever geen leugens meer.
Rudy en Sandra zijn een avondje alleen thuis en beslissen een spelletje Monopoly te spelen met echt geld. Wanneer Jasper onverwacht thuiskomt, kunnen ze het geld nog net op tijd in de kluis stoppen. Eén bundeltje valt echter onder de kast en verdwijnt later per ongeluk in de stofzuiger van Reinhilde.
De inflatie en de eurocrisis doen Rudy panikeren. Hun geld wordt alsmaar minder waard als het op de bank blijft staan. Rudy vraagt advies aan zijn bankdirecteur, maar die ziet in hem het ideale slachtoffer en probeert hem onveilige beleggingen aan te smeren. Wanneer Sandra de twijfelachtige voorstellen aan Reinhilde voorlegt, heeft zij meteen door dat het om rommelkredieten gaat.
Wanneer Jasper op een ochtend met zijn vriendin aan de ontbijttafel verschijnt, is het even schrikken. Blijkbaar heeft hij al maanden een relatie met Julie. Sandra wil vooral niet conservatief overkomen en probeert krampachtig jong te doen. Ze dringt zich op bij Julie en vraagt Rudy waarom zij niet meer samen gaan dansen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.