Bex & Blanche

Bex & Blanche

De eigenzinnige privédetective Ronnie Bex weet mijn zijn onorthodoxe methodes - en de steun van zijn betweterige moeder Blanche - zo goed als elk misdrijf op te lossen.

Afleveringen

15 afleveringen

Een Chinees meisje vraagt Ronnie Bex om een videocassette uit een hotelkamer te ontvreemden. Ter plaatse stoot de privédetective op het lijk van een man. Het wordt er niet beter op wanneer blijkt dat de video over een commissaris van de zedenpolitie gaat. De Chinese maffia blijkt bovendien ook heel geïnteresseerd in de videotape.
De rijke weduwe van een ex-koloniaal vraagt Bex de dochter van haar vroegere huishoudster in Zaïre op te sporen. De jonge vrouw zou sinds de dood van haar moeder in België verblijven. De speurtocht loont de moeite want weduwe Cardon wil haar hele fortuin aan het meisje overmaken. Bex schakelt Dolf in, die blijkbaar goed zijn weg kent in het nachtleven en die Elisabeth inderdaad op het spoor komt.
Een knappe vrouw van veertig vraagt Bex haar zoon Stefan op te sporen en hem een brief te overhandigen. Zelf is ze niet bij machte hem te benaderen. De zoektocht brengt Bex in het milieu van de handelaars in tweedehandswagens. Stefan stemt er mee in om met Bex mee te gaan, hoewel een vriend het een gevaarlijke toestand vindt. Zo ontdekt Bex dat het niet om moeder en zoon gaat, maar om minnaars.
Ronnie Bex is in alle staten, want hij verwacht een controle van de belastingen. Natuurlijk is hij niet met zijn papieren in orde. Volgens Dolf zou het allemaal anders zijn als Bex op een serieuze manier zou werken. Een zaak afhandelen, netjes een factuur maken en dergelijke meer.
Dolf kent een Russisch meisje, Ninotchka, dat tegen betaling een schijnhuwelijk wil sluiten. Samen zoeken ze Jaakske te overhalen, maar Ronnie wordt zelf zo verliefd op Ninotchka dat hij in de plaats van Jaak naar het stadhuis trekt. De volgende dag zijn zowel Ninotchka als het geld verdwenen. Ten einde raad gaat Bex haar vriendin Minka, die getuige was bij het huwelijk, opzoeken.
Bex aanvaardt een schijnbaar makkelijke klus: een vrouw vraagt hem een muziekkoffer op de luchthaven op te halen en ongezien voorbij de douane te brengen. Eens buiten blijken evenwel nog anderen interesse te hebben voor de koffer en vlucht de vrouw zonder een spoor na te laten. Het lukt Bex om, met de hulp van Dolf, de koffer onbeschadigd naar zijn kantoor te brengen.
De deurwaarder slaat Bex' inboedel aan wegens niet betaalde rekeningen. Dolf brengt zoals gewoonlijk de oplossing: twee Sikhs hebben er een kostbaar kunstwerk voor over als Bex een vriend kan helpen die beschuldigd wordt van moord. De zaak werd door de politie geklasseerd als een afrekening onder illegale arbeiders, maar dat nemen beide mannen niet.
Met de hulp van Blanche kan Bex aan de slag als bewaker bij een containerbedrijf in de haven. Hij vormt samen met Raf één van de patrouilles die moeten verhinderen dat verstekelingen in de containers kruipen. Reeds bij zijn eerste opdracht is Bex getuige van een ongeval.
Een oude schoolvriendin van Blanche is nu de directrice van een elitaire privéschool. Toch wordt er ook in haar instituut drugs verhandeld. Ze roept de hulp in van Bex om het probleem op te lossen en de dealers te ontmaskeren. De detective gaat undercover als hulpje in de keuken, waar hij het meteen aan de stok krijgt met de hoofdkok. Deze is ontzettend brutaal.
Bex vergezelt Jaakske naar de dierenarts. Terug thuis vindt Bex een videocassette in zijn jaszak met daarop het verslag van een paardenrace, waarbij een paard ten val komt en ter plaatse wordt afgemaakt. Wanneer hij aanbelt op het adres, vermeld op de tape, staat hij oog in oog met de assistente van de dierenarts.
Bex zit voor de zoveelste keer in geldnood. Hij heeft Dolf zelfs een ongedekte cheque gegeven. Omdat Blanche erop staat dat hij dit meteen regelt, gaat Bex naar de bank. Daar is net een overval gebeurd en de directeur heeft zin noch tijd om over Bex' kaskrediet na te denken. Een vrouwelijke bediende wil hem wel helpen en geeft hem haar adres.
Mevrouw Wouters, een rijke weduwe, verzoekt Bex haar verdwenen dochter Doris op te sporen. Tijdens een veiling, waar een waardevolle tekening wordt aangeboden die tot het erfdeel van de vrouw behoorde, vindt de detective haar huidige adres. Ter plaatse blijkt een sekte gevestigd te zijn.
Maude Maubet is het slachtoffer geweest van een aanslag op... haar neus. Voor de vrouw is dit een ramp. Als verantwoordelijke voor de parfumerieafdeling van het parfum- en modehuis Maubet, is haar neus een 'werkinstrument'. Bex moet uitzoeken wie van haar medewerkers de schuldige is. De detective gaat in het bedrijf aan de slag en ontdekt zeer snel dat er een enorme rivaliteit heerst.
Aannemer Borremans verdenkt zijn werkneemster Linda Bruyneels ervan belangrijke papieren door te spelen aan de concurrentie en vraagt Bex haar te schaduwen.
Ronnie Bex krijgt van het Ministerie van Binnenlandse Zaken drie maanden de tijd om een diploma te halen, zo niet moet hij zijn detectivebureau sluiten. Blanche wil het levenswerk van haar overleden echtgenoot niet verloren zien gaan en overtuigt Ronnie om opnieuw naar school te gaan. Ronny schrijft zich in bij T & S, een erkend privé-instituut geleid door Taaimans en Smits.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.