Anoniem

Anoniem

Geschiedenisleraar Jurre en officier van justitie Sarah strijden elk op hun eigen manier tegen de criminele wereld. Hoewel ze al jaren getrouwd zijn, verbergen ze hun dubbelleven voor elkaar. Terwijl de geheimen binnen het gezin zich opstapelen, wordt de situatie steeds gevaarlijker.

Afleveringen

10 afleveringen

Het leven van geschiedenisdocent Jurre Jansen bevindt zich in een sleur. Zijn echtgenote en officier van justitie Sarah slaapt meer op kantoor dan thuis en zijn puberkinderen negeren hem. Als Jurre op hun vaste vrijdag-frietavond een meisje uit een penibele situatie redt, besluit hij dit thuis te verzwijgen.
Na een bedreiging door Stef Cabo heeft Saar de nacht op kantoor doorgebracht. Samen met haar collega Eva zoekt ze Stefs broer Chris op in de gevangenis. Jurre realiseert zich hoe groot de drugshandel op zijn school is. Hij bezoekt Mia in het ziekenhuis en zoekt naar een oplossing om haar drugsschuld in te lossen. Maar hij blijkt niet de enige met dit idee.
Jurre weet veel meer van zijn kinderen dan zij prijsgeven en hij maakt zich zorgen. Hij vraagt aan zijn goede vriend Moek om hem vechttechnieken te leren en begint samen met een enthousiaste Boet aan zelfverdediging in de garage. Saar ontvangt van een anonieme afzender een USB-stick met een aanbod wat het Cabo-proces mogelijk kan bepalen.
Als Ella niet weg kan blijven van de drugsbende, zit er voor Jurre niets anders op dan deze man voor man uit te schakelen. De anonieme held lijkt niet te stoppen, waardoor Stef de druk op Jack opvoert. Jack gaat over tot onomkeerbaar geweld om het Cabo-proces te vertragen. Saar vraagt zich ondertussen af waar haar gezin 's avonds uithangt en dan met name haar man. Heeft hij een affaire?
Jurre gaat op een hockeyclub anoniem de confrontatie aan met de voortvluchtige Jack, waardoor Stefs plezierige avond abrupt wordt onderbroken. Terwijl Boet steeds meer voor zichzelf durft op te komen, houdt hij ook zijn vader nauwlettend in de gaten. Ella gebruikt voor het eerst drugs en ontdekt een nieuwe kant van zichzelf.
De jarige Saar is vastbesloten haar gezin te beschermen en vraagt haar vader om een bijzondere gunst. Jurre ligt in het ziekenhuis en moet zijn wonden verklaren aan de politie. Mia, die door omstandigheden bij het gezin Jansen logeert, wordt door Stef ingeschakeld om de rat te vinden in hun nest. Boet raakt geïnspireerd door een online filmpje om zijn pestkop terug te pakken.
Saar denkt terug aan haar heftige jeugd en beleeft een pijnlijke confrontatie in de verhoorkamer met Chris Cabo. De worstelingen met haar geweten veranderen in een nachtmerrie en Saar twijfelt hoe eerlijk zij tegen Jurre zal zijn over de video-opname met Tom. Ella schrikt van een actie van Mia, die grote gevolgen heeft. Jurre kijkt in het restaurant uit naar zijn date met Saar.
Sylvia van Loon durf haar verhaal in het lopende onderzoek naar Van Zetten niet helemaal te vertellen. Jurre ziet schokkende beelden en voelt zich, ondanks zijn anonieme heldendaden, verslagen. Bij de uitvaart van een dierbare collega lopen de emoties bij Saar hoog op als Tom en Van Zetten het verhaal verdraaien in haar nadeel. Ella gaat op zoek naar de weggelopen Mia.
Stef en Chris Cabo hebben een nachtelijk overleg in de gevangenis nadat er een lijk bungelend aan een Rotterdamse brug is aangetroffen. Jurre heeft flashbacks naar zijn jeugd. Anton, de vader van Saar, komt zijn geld halen bij de familie Jansen. Dit schiet bij Jurre in het verkeerde keelgat. Saar probeert Van Zetten te overtuigen om Tom niet het Cabo-proces toe te wijzen.
In de spannende ontknoping wordt duidelijk wie de touwtjes in handen heeft en wie de echte helden zijn. Moek introduceert het gezin bij zijn anonieme gezelschap. Stef neemt Boet serieus. Saar en Jurre betrekken Tom in hun plan. Om het op te lossen, lokken ze Stef en Boet naar een bijzondere locatie. De familie Jansen staat er niet alleen voor, anoniem of niet.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.