Anoniem

Anoniem

Geschiedenisleraar Jurre en officier van justitie Sarah strijden elk op hun eigen manier tegen de criminele wereld. Hoewel ze al jaren getrouwd zijn, verbergen ze hun dubbelleven voor elkaar. Terwijl de geheimen binnen het gezin zich opstapelen, wordt de situatie steeds gevaarlijker.

Afleveringen

10 afleveringen

Het leven van geschiedenisleraar Jurre Jansen zit in een sleur. Zijn echtgenote en officier van justitie Sarah slaapt meer op kantoor dan thuis en zijn puberkinderen negeren hem. Wanneer Jurre op hun vaste frietavond een meisje uit een penibele situatie redt, besluit hij dit thuis te verzwijgen.
Na een bedreiging door Stef Cabo heeft Saar de nacht op kantoor doorgebracht. Samen met haar collega Eva zoekt ze Stefs broer Chris op in de gevangenis. Jurre realiseert zich hoe groot de drugshandel op zijn school is. Hij bezoekt Mia in het ziekenhuis en zoekt naar een oplossing om haar drugsschuld af te lossen. Maar hij blijkt niet de enige met dit idee.
Jurre weet veel meer van zijn kinderen dan zij prijsgeven en hij maakt zich zorgen. Hij vraagt aan zijn goede vriend Moek om hem vechttechnieken te leren. Saar ontvangt van een anonieme afzender een USB-stick. Toms gevoelens nemen de overhand, met grote gevolgen voor zijn carrière. In opdracht van Jack gaat een zenuwachtige Ella voor het eerst de straat op. Jurre probeert zijn gezin anoniem te beschermen, maar in hoeverre is dit realistisch?
Omdat Ella niet weg kan blijven van de drugsbende, zit er voor Jurre niets anders op dan de dealers een voor een uit te schakelen. De anonieme held lijkt niet te stoppen, waardoor Stef de druk op Jack opvoert. Jack gaat over tot geweld om het Cabo-proces te vertragen. Saar voelt zich verantwoordelijk voor een drama en zoekt steun bij Tom. Mia wordt ontslagen uit het ziekenhuis.
Jurre gaat op een hockeyclub anoniem de confrontatie aan met de voortvluchtige Jack, waardoor Stefs plezierige avond abrupt wordt onderbroken. Terwijl Boet steeds meer voor zichzelf durft op te komen, houdt hij ook zijn vader in de gaten. Ella gebruikt voor het eerst drugs en ontdekt een nieuwe kant van zichzelf. Stef neemt de dagelijkse leiding over de drugsdealers en lokt Jurre in de val.
De jarige Saar is vastbesloten haar gezin te beschermen en vraagt haar vader om een bijzondere gunst. Jurre ligt in het ziekenhuis en moet zijn wonden verklaren aan de politie. Mia, die door omstandigheden bij het gezin Jansen logeert, wordt door Stef ingeschakeld om de rat te vinden in hun nest. Boet raakt geïnspireerd door een onlinefilmpje om zijn pestkop terug te pakken.
Saar denkt terug aan haar heftige jeugd en beleeft een pijnlijke confrontatie met Chris Cabo in de verhoorkamer. Ze worstelt met haar geweten en twijfelt hoe eerlijk ze tegen Jurre zal zijn over de video-opname met Tom. Ella schrikt van een actie van Mia, die grote gevolgen heeft. Jurre kijkt in het restaurant uit naar zijn date met Saar.
Sylvia van Loon durft haar verhaal in het onderzoek naar Van Zetten niet helemaal te vertellen. Jurre ziet schokkende beelden en voelt zich, ondanks zijn anonieme heldendaden, verslagen. Bij de uitvaart van een dierbare collega lopen de emoties bij Saar hoog op omdat Tom en Van Zetten de feiten volledig verdraaien. Ella gaat op zoek naar de weggelopen Mia.
Nadat er een lijk werd aangetroffen aan een Rotterdamse brug, voeren Stef en Chris Cabo een nachtelijk overleg in de gevangenis. Jurre heeft flashbacks over zijn jeugd. Anton, de vader van Saar, komt zijn geld halen bij de familie Jansen. Dit schiet bij Jurre in het verkeerde keelgat. Saar probeert Van Zetten te overtuigen om Tom niet het Cabo-proces toe te wijzen.
Moek introduceert het gezin bij zijn anonieme gezelschap. Stef neemt Boet serieus. Saar en Jurre betrekken Tom bij hun plan. Om het op te lossen, lokken ze Stef en Boet naar een bijzondere locatie.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.