De Bunker

De Bunker

Rampen en misdaden voorkomen, dat is dé opdracht van een gespecialiseerd team van de Belgische Staatsveiligheid. Deze Antwerpse cel opereert vanuit een geheim en ondergronds hoofdkwartier: De bunker.

Afleveringen

10 afleveringen

1. Black Bloc

Pierre Mertens is het hoofd van de Antwerpse cel van de Staatsveiligheid, de Belgische geheime dienst. Samen met zijn team, bestaande uit de ambitieuze Farah, IT-expert Rob en Cloe, de benjamin van 'De Bunker', gaat hij op zoek naar een aantal kilo verdwenen Semtex. Ze komen op het spoor van Kobe Daelmans, een jongeman die nog niets op zijn kerfstok lijkt te hebben.

2. VIP

Het team van Staatsveiligheid is diep onder de indruk na de afloop van hun vorige interventie. Veel tijd om erbij stil te staan is er jammer genoeg niet, want de Algerijnse minister van Defensie, Mourad Djebar, is toegekomen in Brussel voor de NAVO-top. Eind vorig jaar ontsnapte Djebar aan een aanslag die werd opgeëist door de rebellengroep MLA.
Het team krijgt geen vat op een Joodse criminele bende, ondanks de goede contacten tussen Farah en haar informant Samuel Bloch. Kunnen ze Bloch nog langer vertrouwen? Wanneer het team te horen krijgt dat een belangrijk sleutelfiguur uit de Joodse terreurgroep zeer binnenkort naar België komt, beseffen ze dat ze dringend een nieuwe informant moeten rekruteren.

4. Anonymous

Een hacker van het collectief Anonymous laat een boodschap achter op de computer van de minister van Justitie: Chris Rogiers, die in voorlopige hechtenis zit voor cyberaanvallen tegen verschillende overheidsdiensten, moet binnen de 24 uur worden vrijgelaten. Zoniet zal Anonymous een lijst met meer dan 1.000 vermeende pedofielen online zetten.
Wanneer de jonge Syriëstrijder Ruben De Bruyne terug thuiskomt, wordt hij door zijn familie in de armen gesloten. Het team besluit de jongen echter te observeren omdat ze vermoeden dat hij niet zomaar is teruggekomen. De beschuldigingen van Comité I over Pierre vallen het team zwaar. Rob wil niet lijdzaam afwachten en stelt Cloé en Farah voor een tegenonderzoek op te starten, enkel met hun drie.

6. Heimat

Iwein Van Werde, een vroegere spilfiguur van het extreemrechtse Blood & Honour, duikt na jaren terug op wanneer hij een zaal afhuurt voor een stijlvol privéfeest. Het team vertrouwt het zaakje niet en stuurt Cloé undercover om te observeren. Alles gaat goed, tot enkele onverwachte gasten opduiken. Rob en Farah voeren intussen een privéonderzoek naar Pierre, zonder medeweten van Alexander.
Het team doet onderzoek naar Peaceful Minds, een organisatie voor mindfulness, die volgens Rob een dekmantel is voor de sekte van Milner. Omdat hij echter geen concrete bewijzen vindt, moet Rob zijn infiltrante Sofie terugtrekken uit Peaceful Minds. Zij heeft echter plots nieuwe informatie en ze smeekt Rob om een laatste kans. Alexander confronteert intussen de rest van het team.

8. Quarantaine

Wanneer het team op het spoor wordt gebracht van professor Felix Tambuyser en zijn bizarre gedrag, wordt meteen gevreesd voor wetenschappelijke spionage. Een eerste onderzoek op de universiteit levert weinig op, maar één ding is zeker: Tambuyser doet moeite om iets te verbergen. De vraag is dan ook wat? Intussen wordt Farah geconfronteerd met het verleden.
Een onschuldige vechtpartij tussen twee jongetjes wordt door extremisten gebruikt om joden en moslims tegen mekaar op te zetten. Het team doet er alles aan om de situatie te ontzenuwen. Feldmann speelt haar joodse achtergrond uit, maar ook zij kan niet verhinderen dat het geweld verder escaleert. Farah vindt intussen een nieuw spoor naar Chaim Rosenthal.

10. De mol

Tijdens een inval in een van de schuiladressen van Chaim Rosenthal verliest Alexander Rob geen moment uit het oog. Toch slaagt Rob erin om de actie volledig te verknallen. Wanneer Farah polst naar de identiteit van de dubbelspion doet Alexander alsof zijn neus bloedt. Cloé zoekt intussen opnieuw contact met haar vader, wat niet van een leien dakje gaat.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.