Dertigers

Dertigers

Vlaamse realistische VRT-fictiereeks over een vriendengroep van zes dertigers.

Afleveringen

24 afleveringen

Zes dertigers leerden elkaar kennen tijdens hun studentenjaren in Antwerpen en bleven na hun studies in of rond de stad hangen, elk zoekende naar hun eigen weg, een job en een partner.
Nora weet niet wat ze op Pieter zijn vraag moet antwoorden en hoe ze haar geheim voor Jeroen moet verborgen houden. Ze zoekt steun bij Alex. Tinne maakt zich zorgen over Bart zijn relatie met de babysit.
Voor Nora wordt het steeds moeilijker om te zwijgen. Zeker wanneer Jeroen voorstelt om Pieter als peter te vragen voor hun kindje. De nieuwe buren van Alex en Elias lijken toch niet zo leuk als gehoopt.
Babs merkt dat de dood van Robin een impact heeft gehad op Pieter en zijn familie. Het schuldgevoel van Nora tegenover Jeroen en Robin wordt steeds groter. Ze kan niet langer zwijgen. Alex begrijpt niets meer van de relatie van zijn bovenburen.
Nora is nu 3 maanden zwanger en probeert zich aan haar afspraak met Pieter te houden. Pieter en Babs groeien steeds dichter naar elkaar toe, maar Babs ontdekt dat Pieter toch iets voor haar geheim houdt.
Alex heeft zijn vrienden uitgenodigd voor hun maandelijkse etentje. Nora heeft het nog altijd moeilijk om Pieter te zien. De bovenburen van Alex zorgen voor spanning tussen Tinne en Bart.
Saartje heeft een blind date, maar haar dag loopt helaas niet zoals gepland. Alex en Elias maken zich zorgen over Kim, hun bovenbuurvrouw. Jeroen probeert orde te scheppen in de financiële chaos van Pieter.
Vandaag is een moeilijke dag voor de vriendengroep. Robins droom, de platenwinkel, gaat onherroepelijk dicht. Daardoor voelt het alsof de zes vrienden terug een beetje afscheid van Robin moeten nemen.
Vandaag komen de vrienden samen bij Tinne en Bart om hun jaarlijkse weekend naar de Ardennen voor te bereiden. Helaas zet Pieter zijn financiële situatie een domper op de feestvreugde.
Bart moet een belangrijke vergadering leiden in Amsterdam en doet erg zijn best om indruk te maken op een vrouwelijke klant. Tinne en Jeroen gaan een verlovingsring kopen voor Nora.
Nora en Joeroen komen het geslacht van hun kindje te weten. Babs begrijpt niet waarom Pieter nu opeens wel mee wil naar de Ardennen. Saartje merkt dat haar mama steeds meer achteruit gaat en laat haar met een bang hartje het weekend achter.
De hele groep vertrekt naar de Ardennen voor hun jaarlijkse weekendje. Iedereen is in vakantiestemming, behalve Tinne. Die bijt hard op haar tanden om Bart niet openlijk te confronteren met zijn bedrog. Ook Pieter krijgt het steeds moeilijker.
De vrienden hebben hun eerste nacht Ardennen achter de rug. Aan de ontbijttafel wordt er druk gespeculeerd over enkele verdachte geluiden uit een van de slaapkamers... Iedereen pleit onschuldig, tot er plots een onverwachte gast verschijnt.
Nadat het tot een confrontatie is gekomen tussen Tinne en Saartje, beslist Saartje om samen met Kobe haar koffers te pakken. Net wanneer ze naar huis willen vertrekken, zien ze Jeroen in alle staten de chalet binnenlopen.
Na de pijnlijke gebeurtenissen in de Ardennen wil ook Tinne niet langer zwijgen. Ze confronteert Bart met de foto die ze in zijn gsm heeft gevonden. Alex maakt zich overdreven druk in de zoveelste burenruzie, wat voor ergernis zorgt bij Elias.
De vriendengroep likt haar wonden. Bart probeert Tinne nog steeds te overtuigen van zijn onschuld, maar haar vertrouwen blijkt ver zoek. Saar en Pieter hebben elkaar niet meer gezien na het weekend, maar proberen de brokken te lijmen.
Jeroen zet Nora voor een belangrijke keuze. Elias vergezelt Alex naar de psycholoog, waar ze enkele belangrijke afspraken maken. Tijdens een namiddagje shoppen moet Tinne vaststellen dat de spanning tussen haar en Bart ook hun kinderen treft.
Alex probeert de oefening van de psycholoog zoveel mogelijk voor zich uit te schuiven. Hij richt zijn aandacht liever op de verjaardag van Pieter, het perfecte moment om iedereen weer samen te krijgen.
Louise blijft duidelijk worstelen met de moeilijke thuissituatie. Saartje helpt Pieter onverwacht aan een nieuwe job. Alex ziet opnieuw een kans om de oefening van de psycholoog te ontlopen, Elias heeft er duidelijk genoeg van.
Saartje verrast haar mama met een gepersonaliseerd cadeau, maar dat geeft niet de verhoopte reactie. Alex beseft dat hij zijn relatie met Elias te hard op het spel zet en probeert open kaart te spelen.
Nadat de mama van Saartje is verdwenen gaan Pieter, Alex en Elias een hele nacht op zoek. Saartje stelt Pieter diep teleur. Bart wordt op zijn werk geconfronteerd met een oude bekende. Tinne krijgt verontrustend nieuws van de school van Louise.
Saartje moet het zowel bij haar mama als bij Pieter goedmaken. Bij Tinne en Bart lijken de brokken niet meer te lijmen. Nora voelt zich een vreemde in haar eigen huis nu Jeroen terug is. Alex wil Nora helpen, maar dat stuit op verzet van Elias.
Vrienden en familie verzamelen voor de jaarlijkse herdenking van Robins dood. Ondanks een voorbereide speech beslist Pieter toch te improviseren, en dat maakt veel emoties los bij de vrienden. Maar dan komen oude geheimen aan het licht.
Pieter kampt met een enorm schuldgevoel, alleen Saartje lijkt hem te kunnen troosten. Onder lichte dwang van Elias vertelt Alex aan Nora wat hij weet over Robin. En de waarheid komt hard aan.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.