Grond

Grond

Twee drerries stampen een business uit de grond. Vlaamse topfictie door regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans.

Afleveringen

8 afleveringen

1. Piloot

Ismaël 'Smile' Boulasmoum en zijn beste vriend JB willen snel rijk worden, maar ze geraken nergens. Smile krijgt onverwacht 50% van het repatriëringsbedrijf van zijn vader, maar wil niet in zijn voetsporen treden.
Smile wil bewijzen dat zijn idee waardevol is. Maar de zoektocht naar klanten blijkt moeilijker dan verwacht. De Marokkaanse gemeenschap blijkt niet onverdeeld enthousiast.
Net wanneer Smile de moed aan het opgeven is, krijgt hij een belangrijke klant. Dit kan wel eens de gedroomde promostunt zijn voor Assurances Omar. Maar dan moet de aarde hier wel op tijd geraken.
Smile en JB blijken niet de enigen die op de hoogte zijn van de fraude bij de begrafenis van voetballer El Fassi. Om de ene put te vullen, moeten ze er een andere delven.
Een uitbreiding van de zaak dringt zich op, maar op de financiële steun van vader kunnen ze niet rekenen. Smile moet wel érg creatief zijn om toch een lening los te krijgen bij de bank.
Vader Omar komt vroeger terug dan verwacht. De druk op Smile om een goede indruk te maken is groot. Maar het ene probleem haalt het andere in. Het komt tot een onzachte confrontatie tussen Smile en Omar.
Voor Smile met Alizée kan vertrekken wil hij eerst de brokken lijmen die hij heeft gemaakt. Zijn acties leiden tot een onverwachte wending, die hem voor een aartsmoeilijk dilemma stelt.

8. Nejma

Het succes op de Diwan Awards, de goedkeuring van de gemeenschap en het nieuws dat vader Omar gaat hertrouwen maken Smile duidelijk dat Assurances Omar even moet wachten: hij heeft eerst iets recht te zetten...
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.