Jes

Jes

Nadat ze breekt met haar vriend, die een job krijgt aangeboden in Shanghai, kiest dertiger Jes voor een leven in Brussel. Daar begint haar zoektocht naar een nieuw leven en een nieuwe man.

Afleveringen

13 afleveringen

Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, staat op het punt naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert. Tijdens de voorbereidingen van de reis begint er een lastig gevoel te knagen. Wat gaat ze daar doen? Is dit echt wel wat ze wil? Hier haar vrienden achterlaten, maar voor wat?
Na een housewarmingparty ontwaakt Jes in haar nieuwe appartement. Tot haar verbazing ligt ze naast Luc in bed. Ze kan zich niet herinneren wat er gebeurd is, maar vreest het ergste. Ook Lucs geheugen is nogal troebel. Alsof dat niet genoeg is, blijkt de huur van het appartement veel te hoog te liggen voor Jes. Iets wat haar zus haar vergat te melden.
Michelle probeert Jes te koppelen aan Jan, de zoon van een goede vriendin. Jes ziet dit absoluut niet zitten. Tot haar kleren uit Shanghai terugkomen. Volledig vernietigd door Gert. Nu zint ze op wraak... en duikt ze met Jan in bed. Maar Jan heeft niet door dat Jes hem gebruikt en blijkt ondumpbaar. Sofia trekt zich de financiële problemen van de geëngageerde advocaat Luc aan.
Jes en Luc rijden een oud vrouwtje aan. Joseanne is wanhopig op zoek naar haar koningspoedel. De poedel die Jes niet zo lang geleden per ongeluk doodreed. Jes durft haar de waarheid niet te vertellen en belooft dat ze het hondje zal terugvinden. Om een nieuwe poedel te kunnen betalen, gaat ze op zoek naar een bron van inkomsten. Michelle, Sofia en John ontwaken na een nachtje stappen in de cel.
Jes krijgt bloemen en beeldt zich al een hele romance in met Felix. Maar de bloemen komen niet van Felix, maar van een geheime aanbidder. Het boeket is trouwens niet voor haar, maar voor de vorige bewoonster van haar appartement. Samen met John gaat Jes op zoek naar de verdwenen geliefde.
Jes vraagt, tegen haar zin, Felix om hulp als de zekering springt. Samen raken ze opgesloten in de kelder. Na een eerste kilte komen ze toch los. Jes ontdekt dat Felix midden in een vechtscheiding zit. En dan belandt zijn ex ook in de kelder. Arnaud gaat naar een uroloog voor zijn erectieproblemen.
Sofia verwerkte ongevraagd beelden van een naakte slapende Jes in haar video-installatie. Jes kan het haar niet vergeven. Sofia weigert zich te verontschuldigen en stapt op. Ze raakt wat op de dool. Komt ze tot inzicht dat haar koppigheid haar een vriendin kan kosten? Intussen groeien Felix en Jes naar elkaar toe.
Net nu de relatie tussen Jes en Felix eindelijk goed lijkt te komen, duikt Gert weer op. Zijn moeder is overleden en hij zoekt steun bij Jes. En Gert lijkt echt veranderd. Wanneer hij haar ten huwelijk vraagt, begint Jes te twijfelen. Intussen doet Felix ook enkele verwoede pogingen om Jes voor zich te winnen, maar Gert is hem steeds een stapje voor.
Luc en Michelle besluiten een punt te zetten achter hun affaire. Arnaud wil namelijk werken aan zijn huwelijk, tot de relatietherapeut alle schuld bij hem legt. Arnaud kapt met de therapie. En Michelle kapt met haar goed voornemen. Zij en Luc zien elkaar meer dan ooit tevoren. En het wordt moeilijker en moeilijker om dit voor de buitenwereld verborgen te houden.
Marcel stormt binnen bij Jes en Felix tijdens de daad. Felix schrikt zich een verschot en is enkele dagen aan zijn bed gekluisterd. Sofia helpt Felix uit de nood: zij zal zijn winkel uitbaten terwijl hij herstelt. Maar wanneer ze uit medelijden een dakloze binnen laat, krijgt ze een beter idee. Intussen probeert Jes Marcel uit te leggen wat zij en Felix in het bed aan het doen waren.
Jes verheugt zich op een weekendje weg met Felix, maar moet onverwacht met Arnaud naar Duitsland voor een immo-project. Het contrast kan niet groter zijn en Jes verveelt zich te pletter. De grootmoeder van John komt onverwacht op bezoek. Eén probleem: ze wil eindelijk zijn vriendin leren kennen.
Om te voorkomen dat Rosita het land wordt uitgezet, gaat Luc met haar trouwen. Hoewel hij het tegendeel beweert, krijgt hij ook gevoelens voor haar. Dik tegen de zin van Michelle. En dan wordt ze door Jes zelfs gedwongen om getuige te zijn. John weigert mee te stappen in het verhaal van Luc. Hij wil geen schijngetuige zijn voor een schijnhuwelijk.
Plots gaat het allemaal wat snel voor Jes. Felix vraagt haar bij hem in te trekken en voor ze heeft kunnen antwoorden, staan al haar spullen al bij hem. Wanneer een charmante immo-klant wel zeer doortastend op veroveringstocht gaat, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor zekerheid, of duikt ze weer in het avontuur?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.