Lolly's Weetjesschap

Lolly's Weetjesschap

Lolly Lolbroek en haar papa Lex zijn niet vies zijn van een experimentje. Aan de hand van kleine proefjes maken zij 'weetjesschap' duidelijk aan kinderen en delen ze allerlei leuke weetjes.

Afleveringen

8 afleveringen

1. Slapen

Lolly en haar papa Lex onderzoeken waarom je slaapt, snurkt en hoe je droomt. Lex blijkt bovendien een echte snurkkampioen!
Lolly en haar papa Lex onderzoeken hoe mensen, dieren en planten eten en drinken. In het Lollige Weetjesschapsboek ontdekt nieuwsgierige wijsneus Lolly eindelijk waarom bananen krom zijn.

3. Geluid

Lolly en Lex onderzoeken wat geluid nu precies is. Dankzij een cool experiment 'zien' ze zelfs het geluid. In het Lollige Weetjesschapsboek ontdekt Lolly of je een glas kapot kan zingen.

4. Water

Lolly en haar papa Lex onderzoeken hoe belangrijk water is en hoe het komt dat het regent. In het Lollige Weetjesschapsboek ontdekt Lolly waarom ze rimpeltjes krijgt als ze te lang in bad zit.

5. Dieren

Lolly en haar papa Lex onderzoeken waarom flamingo's ondersteboven eten, waarom vleermuizen ondersteboven slapen en hoe vogels vliegen.

6. Lichaam

Lolly en haar papa Lex onderzoeken waarom je haar soms recht komt te staan en waarom je na het sporten best stretcht. In het Lollige Weetjesschapsboek ontdekt Lolly of je jezelf kan kietelen.

7. Kleur

Lolly en Lex ontdekken wat kleuren eigenlijk zijn en hoe ze ontstaan. In het Lollige Weetjesschapsboek ontdekt Lolly waarom haar lippen soms blauw zijn en waarom een kameleon van kleur verandert.

8. Heelal

Lolly en Lex onderzoeken waarom de maan soms schijnt en wat vallende sterren eigenlijk zijn. In het Lollige Weetjesschapsboek ontdekt Lolly ook of er een toilet is in de ruimte en hoe groot de zon is.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.