NYPD Blue

NYPD Blue

Het reilen en zeilen op het kantoor van de recherche van het 15e district in Manhattan, New York, dat geleid wordt door Andy Sipowicz, een norse en introverte detective met een hart van goud.

Afleveringen

20 afleveringen

3. Yes, We Have No Cannolis

Een zekere Mel vertelt Simone dat Darryl Boland onschuldig is, ook al zit hij in de gevangenis voor diefstal. Simone gaat akkoord om het dossier opnieuw uit te pluizen en licht Sipowicz in over de zaak. Andy herinnert zich hoe zijn collega George Harper de zaak destijds om mysterieuze redenen links liet liggen.

4. Where's 'Swaldo

Sipowicz en Simone onderzoeken een bijzonder bloedige schietpartij. In een wagen langs de kant van de weg werden namelijk twee zwarte mannen dood aangetroffen. Een van hen is Kwasi, die Sipowicz zich herinnert als een man die niet verlegen zat om racistische uitspraken. De andere blijkt een zekere Prince te zijn, een drugsdealer.
Simone en Sipowicz ondervragen Lazlo Forsmann op de dienst Spoedgevallen, waar zijn vrouw enkele ogenblikken eerder werd binnengebracht. Lazlo vertelt de detectives dat twee blanke mannen zijn appartement binnenvielen. De boeven gaven zijn vrouw rake klappen en gingen met enkele waardevolle schilderijen aan de haal. Martinez wordt gevraagd een apart personeelsdossier te onderzoeken.
De detectives begeven zich naar de plaats waar ene Mike Kinnan is vermoord. De man was een voormalige brandweerman die als chauffeur voor zijn eigen limousineverhuurbedrijf werkt. Volgens ooggetuigen waren er twee daders waarvan één een cowboyhoed droeg. Simone en Sipowicz pluizen de zaak uit.
Simone en Sipowicz worden door Thelma Morris opgeroepen. De vrouw is in alle staten omdat Annette, haar geestesgestoorde dochter, door enkele tieners werd verkracht. Bobby ziet dat het meisje nog steeds in shocktoestand is en probeert haar zo goed mogelijk op te vangen. Annette legt een getuigenis af. Bobby en Andy slagen erin twee van de daders op te sporen.

8. Unembraceable You

Bobby Simone, Andy Sipowicz en Diane Russell zoeken de moordenaar van Willie Lopez. Peaches en Angela, twee travestieten die in de buurt tippelden, worden als mogelijke ooggetuigen opgepakt en ondervraagd. Na enig aandringen verklaren ze ene Arthur Cartwell te hebben gezien, een man die wegens kindermoord een lange straf moest uitzitten, maar vervroegd werd vrijgelaten.

9. Caulksmanship

Dianne Russell wordt in Jimmy Liery's bed wakker. Haar kleren liggen netjes opgevouwen op de stoel. Zij herinnert zich absoluut niets meer. Heeft Liery haar verdoofd? Verkracht? Veel tijd om te piekeren heeft ze niet, want ze moet samen met Martinez en Medavoy een moord onderzoeken die bij klaarlichte dag op een voetpad werd gepleegd. In de buurt blijft iedereen koppig zwijgen.

10. My Wild Irish Nose

Simone brengt de undercoveropdracht van Russell in gevaar door Liery te arresteren. De detectives ontdekken enkele drugsverslaafden die onder elkaar aan het bieden zijn om de bezittingen van een overleden man te verdelen, terwijl het lijk van de man zich temidden van hen bevindt. Een ooggetuige zet zijn leven op het spel om de verblijfplaats van een maffiabaas aan de politie te onthullen.
Jerry Silverton en Hyman Kozler stappen naar Simone en Sipowicz met een onrustwekkend verhaal. Beide diamantairs beweren dat ze aan Jerry's zus Alice juwelen met een totale waarde van 1,4 miljoen dollar hebben overgemaakt. Kort na de overdracht verdween Alice spoorloos. De mannen vermoeden dat Alices vriend verantwoordelijk is en vragen de detectives een onderzoek in te stellen.

12. Upstairs Downstairs

Sipowicz en Simone onderzoeken het doen en laten van een politieman die getuige was van een dubbele moord, maar mogelijk ook zelf bij de misdaad is betrokken. De zaak doet in het district alvast heel wat stof opwaaien. Ondertussen verdiepen Kirkendall en Medavoy zich in het dossier rond de moord op een model.

13. Tom and Geri

Geri Taylor is aangedaan door de onverwachte dood van haar goede vriend Tom Konigsberg, die zich opgehangen heeft. Ze vraagt Sipowicz de zaak te onderzoeken, maar omdat hij het niet zo goed met haar kan vinden, vertrouwt Fancy het dossier aan Russell en Kirkendall toe. De twee detectives ontdekken dat Tom een bijzonder pervers seksleven had.

14. A Remington Original

Simone en Sipowicz krijgen de opdracht een moord op een autokerkhof te onderzoeken. In de koffer van een wagen werd het lichaam van een blonde vrouw gevonden. De eigenaar van het bedrijf, ene meneer Kehoe, geeft hen de nummerplaat door van een wagen die hij de avond voordien heeft opgemerkt. Deze aanwijzing brengt de detectives op een doodlopend spoor.
Arthur Fancy is woedend. Omdat het achterlicht van zijn auto stuk is, wordt hij door twee blanke agenten aan een vernederende controle onderworpen. Hij wil het hier niet bij laten en eist dat beide mannen zich verontschuldigen. De confrontatie ontaardt in racistisch gekibbel. Simone en Sipowicz moeten de daders vinden van een overval op een bar, waarbij de eigenaar lichtgewond raakte.

16. What a Dump!

In een steegje, tussen een hoop rommel, vindt een vuilnisophaler het lijk van een blanke vrouw. Het slachtoffer werd gewurgd en mishandeld. Sipowicz en Simone leiden het onderzoek. Veel aanwijzingen hebben ze niet, tot een man opduikt die zijn echtgenote als vermist opgaf. Greg Medavoy is bijzonder prikkelbaar vandaag.

17. Wrenching Experience

Rechercheurs Simone en Sipowicz worden met het onderzoek naar de moord op een gerenommeerd zakenman belast. Gelukkig weten ze een getuige te strikken die hen op het goede spoor zet. Martinez en Medavoy krijgen een dossier in handen over een roofoverval in een garage. De diefstal is uit de hand gelopen en kostte het leven aan de garagehouder.

18. I Love Lucy

Twee travestieten stappen het NYPD-bureau binnen en willen een klacht indienen. Een van hen werd door een man mishandeld en zoekt nu bescherming bij het korps. Bobby en Andy onderzoeken het hele voorval. Detective Kirkendall gaat op zoek naar een oude kennis wanneer blijkt dat deze bij een reeks kleine diefstallen is betrokken.

19. Bad Rap

Een zwarte rapper werd het slachtoffer van een ochtendlijke schietpartij. Simone en Sipowicz worden uit bed gebeld om de zaak te onderzoeken. Het humeur van Andy staat daardoor op onweer, zeker wanneer blijkt dat de jonge rapper niet wil meewerken. Een collega beschuldigt luitenant Fancy ervan hem ongewild in een drugsdelict te hebben betrokken. Arthur onderzoekt de hele zaak liever zelf.

20. Emission Impossible

Een groep Ecuadorianen werd in een discotheek vermoord. Bobby, Andy en James onderzoeken het mysterieuze drama. Er komt pas schot in de zaak, als er een barman opduikt die alles uit de doeken wil doen. Bobby belemmert het hele onderzoek, omdat hij zich tegelijkertijd met een privézaak wil bezighouden. Greg komt eindelijk zijn belofte na en is bereid als spermadonor op te treden.

21. Is Paris Burning?

Een autobus wordt gekaapt, terwijl de buschauffeur een sanitaire stop houdt. De ondervraging van enkele getuigen levert een vage beschrijving van de misdadiger op. Vince Gotelli, een NYPD-agent die de laatste tijd veel gezondheidsproblemen heeft, lijkt verdacht goed aan deze omschrijving te beantwoorden.
Bobby's undercoveronderzoek brengt hem in moeilijkheden. Ofwel praat hij en is al zijn werk voor niets geweest ofwel blijft hij zwijgen en riskeert hij een schorsing. Ondertussen werken Sipowicz en Russell samen. Zij onderzoeken de moord op een jonge vrouw en krijgen hulp uit onverwachte en dus verdachte hoek.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.