Renovate Don't Relocate

Renovate Don't Relocate

Het is beter om te renoveren dan te verhuizen... met die slagzin in het achterhoofd helpt Sarah Beeny koppels en gezinnen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in hun woning.

Afleveringen

20 afleveringen

Sarah gaat langs bij Laura, die nog maar recent weduwe is geworden en wier huis al twintig jaar geen opknapbeurt heeft gehad. De voorste kamer van het huis is door de jaren heen een opslagruimte geworden en de gedateerde woonkamer wordt enkel nog bezocht door Maurice de kat. Laura leeft vooral in haar keuken en nodigt al heel lang geen familie en vrienden meer uit.
Will en Suzanne kochten een groot huis in Hampshire, om er hun twee zonen Henry en Ethan in groot te brengen, maar ondanks alle ruimte lijkt de woning nu toch niet zo geschikt te zijn voor hun gezin. De keuken bevindt zich vlak naast de voordeur en is te klein om ook dienst te doen als eetruimte en de eetkamer wordt enkel gebruikt voor de was.
Financieel directeur Mark en Christin vormen een nieuw samengesteld gezin en wonen samen met de tienerzonen van Mark in een vrijstaande victoriaanse woning in Kingston upon Thames. De indeling van het huis werd al jaren niet meer aangepakt, de keuken is veel te klein en verouderd en de eetkamer is doorheen de jaren een soort opslagruimte geworden.
Garagist Keith en stewardess Nicola kochten een vrijstaande woning op het platteland van Buckinghamshire om er hun dochter in groot te brengen. De indeling van het oude huis voldoet echter niet aan de verlangens van een modern gezin.
David en Jodie kochten een woning waarin ook de ouders van David hun intrek namen. Sinds de komst van hun zoon Seb, worstelt het gezin met een optimale indeling van de bovenverdieping en het gebrek aan privacy.
De pasgetrouwde Sonia en Nathan kochten een starterswoning met twee slaapkamers in Croydon, Zuid-Londen. Het was de bedoeling om het huis om te bouwen, maar toen de omvang van de klus duidelijk werd, sloegen ze in paniek.
Leerkrachte Fran en hr-manager Ian wonen al heel lang in hun woning in Croydon, Zuid-Londen. Nu de kinderen het huis uit zijn, willen ze de benedenverdieping vernieuwen zodat deze beter aansluit bij de nieuwe fase in hun leven.
Sarah en haar man Alan namen na hun pensioen hun intrek in een groot huis in Exmoor National Park dat gedeeltelijk dateert uit de 15e eeuw. Het was hun bedoeling om het pand een upgrade te geven zodat er in de weekends en tijdens vakantieperiodes vrienden en familie konden komen logeren, maar die plannen vielen in het water.
De alleenstaande Alison kocht twintig jaar geleden haar droomwoning in East Sussex. Ze zit krap bij kas en wil daarom een kamer van de bovenverdieping verhuren, maar die is dringend toe aan een make-over.
Martine, geboren en getogen in Camden, kocht haar woning 25 jaar geleden. Ooit was ze een fiere en sociale dame, maar een sterfgeval en een ziekte deden haar ontsporen en zo ook haar huis. Een ondoordachte renovatiepoging leidde ertoe dat de woonkamer onleefbaar werd en Martine nu vooral in haar keuken leeft.
Met de erfenis van haar moeder kochten Jo en haar man Julian een groot klushuis dat ze zelf wilden renoveren. Van die klus kwam echter maar weinig in huis. De onderverdeling van de benedenvloer slaat nergens op, de keuken stamt nog uit een ander tijdperk en in de serre is het in de zomer snikheet en in de winter ijskoud.
Catherine en Steve kochten hun huis met vier slaapkamers in Brockworth nabij Gloucester als pasgetrouwd koppel. De komst van tweeling Thomas en Hannah zette hun leven op z'n kop en van renoveren kwam nog maar weinig in huis. De woonkamer werd overspoeld met babyspullen en de leefkeuken veranderde in één grote luiertafel.
Paul en Netty kochten in Weston-Super-Mare een appartement waar ze hun pensioen in wilden doorbrengen. Paul ging vlijtig aan de slag met de renovatie, maar toenemende problemen door een chronische ziekte zorgden ervoor dat het project stilviel.
Na een wereldreis vestigden Lara en Andy zich in Bristol. Ze kochten er een bungalow uit de jaren 1950 die volgens hen eindeloze mogelijkheden bood in het kader van een renovatie. Maar al gauw doken er ook problemen op.
Mel en Marc wonen in een halfopen bebouwing uit de jaren 1930 in Epsom. Marc kookt graag en het koppel wil graag meer etentjes organiseren, maar hun huidige keuken en indeling van de benedenverdieping laat dit allesbehalve toe.
Meer dan twintig jaar geleden kocht Michael, beter bekend als Miki, een bungalow met vier slaapkamers in Upper Norwood in het zuiden van Londen. Hij bouwde zelf een aanbouw met de bedoeling om er grote familiebijeenkomsten te organiseren, maar bij het starten met de nutsvoorzieningen begon Miki zich af te vragen of de beschikbare ruimte wel optimaal gebruikt wordt.
Amanda en Mark verhuisden om professionele redenen samen met hun kinderen naar Petersfield in Hampshire. Aan het huis dat ze kochten moest nog gewerkt worden, maar die klus bleek groter dan gedacht. De veranda is een geïmproviseerd kantoor geworden, de keuken is geïsoleerd van de rest van de benedenverdieping en Amanda en Mark beschikken niet over een ruimte waar ze tot rust kunnen komen.
Nicola en Stephen verkochten hun tweeslaapkamerappartement in Londen en verhuisden naar een halfopen bebouwing met drie slaapkamers in Surrey. Twee kinderen later voelt het huis veel te krap aan en vormt het gebrek aan opbergruimte een bron van ergernis.
Sarah gaat opnieuw langs bij Glen en Cassie uit Bow, die reeds in seizoen 1 hulp kregen van Sarah en haar team, maar nu opnieuw wat hulp kunnen gebruiken. Hun tuin moet een veilige speelplek worden voor hun twee kinderen. En ook Jo uit Maidstone kan opnieuw wat hulp van Sarah gebruiken. Deze keer voor de tuin en een badkamer op het gelijkvloers.
Laura en Phil uit Blandford in Dorset dachten dat ze het perfecte huis hadden gekocht om hun twee zonen Charlie en Sonny in groot te brengen. Ze wisten dat er nog werk moest gebeuren aan het huis, maar toen de omvang van de klus doordrong, sloeg de paniek toe.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.