Samson en Gert

Samson en Gert

Dit programma wordt aangeboden zoals het oorspronkelijk is gemaakt maar kan verouderde culturele opvattingen bevatten. - Gert heeft een pratende hond, Samson. Samen met hun vrienden belanden ze in allerlei doldwaze avonturen en situaties.

Afleveringen

29 afleveringen

Vandaag geeft Basiel, de broer van de burgemeester, een toespraak over zijn leven als matroos. Op het laatste moment krijgt Gert echter het bericht dat Basiel door een storm op zee niet op tijd aanwezig kan zijn. Wat nu?
Samson denkt dat de banaan en de sinaasappel die op de tafel liggen echt kunnen praten. Wat hij niet weet is dat het Gert is die vanuit de keuken met een microfoon de stemmen in spreekt.
De minister komt met zijn gezin een bezoek brengen aan het dorp en wil graag een clowns act zien. Maar niet de clowns act van de afgevaardigde van de minister, die in zijn vrije tijd clown Chocoboki speelt.

5. De Operatie

Gert past op een hele bijzondere ring van Marléne. Er bestaan er maar twee van en de andere heeft Van Leemhuyzen. Als hij de ring op tafel ziet liggen bij Samson en Gert denkt hij dat zij hem gestolen hebben.
Alberto beledigt Van Leemhuyzen door te zeggen dat hij met visbokalen op zijn neus loopt. De burgermeester doet er nog een schepje bovenop, en bij Samson en Gert krijgt hij ook niet al te veel steun.

7. Radio 101

Van Leemhuyzen heeft een liedje ingestudeerd, maar niemand vindt het mooi. Hij vindt het niet fijn dat zijn vrienden zijn muziek niet mooi vinden en daarom verzint hij een plannetje om hun een lesje te leren.
Omdat Gert, Alberto gefopt heeft met een bloem die water spuit, wil Alberto hem terug pakken. Maar dan valt de telefoon uit, en loopt alles in het honderd.
De burgermeester wil de afgevaardigde van de minister graag overtuigen om een zwembad te laten bouwen in het dorp. Hij wil daarvoor zelfs K3, waarvan de afgevaardigde een hele grote fan van is, uitnodigen.
Van Leemhuyzen is vandaag 10 jaar secretaris van de burgemeester en krijgt van hem een gouden pen cadeau. Maar... hij mag hem alleen gebruiken om belangrijke brieven te schrijven.
De minister is boos omdat er in het land te weinig getrouwd wordt. De afgevaardigde van de minister stelt voor om zelf te trouwen. Van Leemhuyzen zegt voor de grap dat hij met Frieda Kroket kan trouwen.
Op een dag komt Suzy solliciteren voor de functie van gemeentesecretaris. De burgemeester is op slag verliefd. Maar Suzy blijkt niet zo vriendelijk te zijn voor de vrienden van de burgemeester. Gert vreest het ergste.
Gert is een verhaal aan Samson aan het voorlezen als de burgemeester hen zegt dat hij alles beu is en wil vertrekken naar Honolulu, en dat hij Samson als nieuwe burgemeester wil benoemen.
Van Leemhuyzen wil bodyguard worden om de burgemeester te beschermen. Maar Gert lacht hem uit. Gert en Van Leemhuyzen besluiten om een weddenschap aan te gaan.
Samson en Gert passen op het lidgeld van de balletschool voor Marléne die even weg moet. En natuurlijk verliezen ze het. Dat denken ze toch. Vinden ze het nog terug?
Gert krijgt een brief dat iemand Samson wil ontvoeren. Gert raakt in paniek en wil Samson beschermen. Gert besluit Samson te verkleden en dan naar het frietkraam te gaan.
Gert heeft een computer die kan praten! Hij vraagt aan Van Leemhuyzen om er even op te passen. Ondertussen verstopt Alberto zich onder de tafel en doet de stem van de computer na.
Alberto's kapsalon bestaat 10 jaar. Gert organiseert een feestje en als cadeau koopt hij een walkman voor Alberto. Van Leemhuyzen verklapt dit en Alberto gaat kijken bij Gert.
Frieda wil graag een baby. Als Alberto er voor zorgt dat ze een baby heeft, krijgt hij de rest van zijn leven gratis frietjes.
De vrienden van Gert horen dat Jean-Louis-Michel en Marlèneke gaan trouwen. Ze willen niet dat Gert erachter komt.
De burgemeester past op Samson en ze gaan samen proeven doen met de burgemeester zijn nieuwe experimenteerdoos.
Van Leemhuyzen is helemaal in de ban van het boek "De Baron von Münchhausen". Hij besluit ontslag te nemen als gemeentesecretaris. Vanaf nu heet hij Baron Von Leemhausen.
De burgemeester en Van Leemhuyzen gaan de zolder van het gemeentehuis opruimen. Ze hadden wel wat hulp van hun vrienden verwacht. Maar die doen net of ze versteend zijn.
De burgemeester en Frieda maken ruzie omdat ze van elkaar vinden dat ze slechte verkopers zijn. Gert bedenkt een oplossing.
Barones Van Kiekensteen komt naar het kapsalon van Alberto omdat haar andere kapper op vakantie is. Alberto is in de wolken, maar hij denkt dat de barones zijn kapsalon niet modern genoeg zal vinden.
Alberto is droevig omdat hij geen klanten heeft, en geen klanten betekent geen geld om naar de kermis te gaan. Alberto leest dat er een luizenplaag is uitgebroken in een ander dorp en hij verzint een simpel plannetje.
De burgemeester organiseert een ballonwedstrijd. De winnaar krijgt een grote chocoladetaart. Alberto, Van leemhuyzen en Samson doen mee, maar geen van hen raakt echt ver.
De minister komt op bezoek en de burgemeester wil dat hij blijft eten, zodat ze kunnen praten over een nieuw zwembad in het dorp.
De burgemeester wil samen met de afgevaardigde van de minister het dorpsplein vernieuwen en daarom moet het frietkraam van Frieda Kroket verdwijnen!
De burgemeester en Van Leemhuyzen willen een kunstwerk maken en hebben daarvoor en oude fiets nodig. Ondertussen heeft Alberto een nieuwe mountainbike gekregen van zijn mama.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.