Samson en Gert

Samson en Gert

Dit programma wordt aangeboden zoals het oorspronkelijk is gemaakt maar kan verouderde culturele opvattingen bevatten. - Gert heeft een pratende hond, Samson. Samen met hun vrienden belanden ze in allerlei doldwaze avonturen en situaties.

Afleveringen

19 afleveringen

Er moet bespaard worden in het Gemeentehuis op elektriciteit, dus mag de lift niet meer worden gebruikt. Maar juist nu moeten er 20 dozen papier van de kelder naar boven gebracht worden.

2. De Overval

De juwelier in het dorp is al voor de 2de keer overvallen. De burgemeester gaat op onderzoek uit met 2 inspecteurs en vinden in de kelder van Gert en Samson iets dat Gert in de problemen kan brengen.

3. De Plumeau

Van Leemhuyzen komt erachter dat de bijnaam van de minister van de afgevaardigde 'plumeau' is en dat doet al snel de ronde in het dorp.
De burgemeester wil pronken met een foto waar hij samen met Chantal en Katrijn van Spring op staat.
De burgemeester organiseert een wedstrijd. De deelnemers moeten een modelvliegtuigje kleven. Samson en Gert doen mee en ook Alberto en Van Leemhuyzen.
Er is vandaag een medisch onderzoek in het dorp, maar Van Leemhuyzen is de dokter vergeten te vragen. Dus besluiten Van Leemhuyzen en de burgemeester zich te verkleden als dokter en verpleegster.
De burgemeester vermomt zichzelf zodat hij iedereen in de gaten kan houden. Er is namelijk een nieuwe wet: er komt een verbod op sluikstorten. Hij heeft zich zo goed vermomt dat niemand hem herkent.
Op het gemeentehuis wordt er een tentoonstelling geopend over Egyptische kunstschatten. Als Gert een bezoekje komt brengen, maakt hij de burgemeester en Van Leemhuyzen bang over de vloek van de farao.

9. Katrijntje

Van Leemhuyzen weent omdat hij en de burgemeester ruzie hebben over Katrijntje. Zij mag niet op het gemeentehuis blijven. Samson en Gert denken dat Katrijntje een meisje is.
De beroemde tv-reporter Tim Vie komt een reportage maken over het dorp.
Er gebeuren vreemde dingen in het dorp van Samson en Gert. Als de mensen gaan zitten, blijven de stoelen aan hun achterwerk kleven. Er is een stoelenlijmer aan het werk.
Samson en Gert denken dat ze een reis naar de Noordpool gewonnen hebben en dat al hun vrienden meemogen.
Een beroemde operazanger komt een optreden geven op het dorpsplein. Maar Van Leemhuyzen moet daarvoor eerst het dorpsplein schoon maken met een speciale stofzuiger.
De burgemeester is al 15 jaar burgemeester en dat willen ze vieren. Ze willen een heel groot feest geven op het plein. Gert zal de burgemeester met een smoes naar zijn huis lokken en hem daar zolang mogelijk bezig houden.
Als de afgevaardigde van de minister binnenkomt, wil Van Leemhuyzen hem helpen met zijn aktetas te openen. Hij laat de aktetas vallen, waardoor alle brieven op de grond vallen. Hierdoor ontstaat er chaos.
Stan de Discoman, een beroemde zanger van disco muziek, komt vandaag het Dorp bezoeken. Samson en Gert hebben Stan uitgenodigd om bij hun thuis lekkere pannenkoeken te komen eten. In ruil zouden ze graag naar het concert van Stan gaan.
Door de besparingen mag de verwarming niet meer aan op het gemeentehuis. De burgemeester en Van Leemhuyzen zijn boos op de afgevaardigde van de minister en schrijven een kwaaie brief naar hem.
De burgemeester van Lenigem daagt de burgemeester uit voor een loopwedstrijd. Samson moet lopen tegen een topsporter uit Lenigem. Alleen speelt de burgemeester van Lenigem vals.
Samson denkt dat Gert huisdierendag vergeten is en is daarom een beetje verdrietig. Wat hij niet weet dat Gert speciaal voor Samson een verrassing aan het voorbereiden is.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.