Stargate Atlantis

Stargate Atlantis

Spin-off van het succesvolle 'Stargate SG-1', waarin het Stargate-team de verloren stad Atlantis vindt; niet onderwater, maar ver in de ruimte.

Afleveringen

10 afleveringen

1. Rising part 1

Stargate-wetenschappers op Antarctica ontdekken na jarenlang onderzoek de precieze locatie van Atlantis, de Verloren Stad van de Ouderen. De legerleiding besluit een nieuw Stargate-team naar de mysterieuze stad te sturen en plaatst dokter Elizabeth Weir aan het hoofd van de expeditie. Zodra zij en haar collega's op hun bestemming aankomen, treffen ze er een hoogtechnologische Stargate-basis aan.

2. Rising part 2

Het Stargate-team maakt op de planeet Athos kennis met een nieuwe vijand: de Wraith, uiterst gewelddadige buitenaardse wezens die het Pegasus-heelal al eeuwenlang terroriseren. Ook de plaatselijke bevolking van Athos slaagt er niet in te ontsnappen aan de aanval van de Wraith, die tal van mensen gevangennemen.

3. Hide and Seek

Dokter Rodney McKay laat zich door een collega injecteren met DNA-testmateriaal om meer informatie te verzamelen over de genetische celstructuur van de Ouderen. Door het experiment licht een groene edelsteen op die hij enkele dagen eerder in de laboratoria van Atlantis had gevonden.

4. Thirty-Eight Minutes

Het Stargate-team keert met spoed terug van een verkenningsmissie op een onbekende planeet. Een mysterieuze parasiet heeft zich vastgehecht in de nek van majoor Sheopard. Er gaat echter iets mis tijdens de terugkeer naar de thuisbasis: hun shuttle raakt niet volledig door de Stargate en zit vast. De tijd dringt want Sheopard en zijn crew hebben maar 38 minuten om door de Stargate te reizen.

5. Suspicion

Dokter Weir besluit een intern onderzoek in te stellen nadat een Stargate-verkenningseenheid voor de vijfde keer op rij in een hinderlaag werd gelokt door de Wraith. Ze vermoedt dat er een spion aanwezig is binnen Atlantis en is vastberaden de zaak tot op het bot uit te spitten. De Athosiërs zien dit onderzoek als een rechtstreekse beschuldiging.

6. Childhood's End

Tijdens een verkenningsmissie op een onbekende planeet verliest majoor Sheppard de controle over de Stargate-shuttle en moet hij een noodlanding maken. Majoor Sheppard en zijn bemanning zetten hun verkenning te voet verder, maar worden al snel omsingeld door de plaatselijke bevolking die vreemd genoeg enkel uit kinderen en tieners bestaat.

7. Poisoning The Well

Het Stargate-team maakt kennis met de inwoners van de planeet Hoff en hun leider Druhin. Deze onbekende beschaving vertoont tal van gelijkenissen met het leven op Aarde en al snel ontdekt majoor Sheppard dat ze dezelfde vijand hebben: de Wraith.

8. Underground

Majoor Sheppard leidt een expeditie naar de thuisplaneet van de Genii, een vreedzame en eenvoudige landbouwersbeschaving die het Stargate-team kan helpen met hun nakende voedseltekort. Teyla heeft in het verleden meermaals handel gedreven met de Genii, maar ditmaal blijken ze vooral geïnteresseerd in medicijnen en explosieven.

9. Home

Wanneer het Stargateteam een planeet verkent met buitengewoon hoge energiewaarden, doet dokter McKay een opmerkelijke ontdekking: door de aanwezige energie moet het mogelijk zijn om via de Stargate terug te keren naar de aarde. Dokter Weir geeft hem de toestemming zijn theorie uit te werken en de wetenschapper slaagt erin een verbinding te maken met de Stargate vanop hun thuisplaneet.

10. The Storm

Tijdens een verkenningsvlucht ontdekt majoor Sheppard dat er een zware storm op Atlantis afstevent. Dokter McKay vreest voor de gevolgen van de enorme orkaan: zonder de beschermingskoepel van hun vestiging zullen ze binnen de 12 uur van de kaart geveegd worden. Het Stargate-team gaat op zoek naar een oplossing, maar majoor Sheppard wil geen risico nemen en stelt een evacuatieplan op.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.