Telefacts NU

Telefacts NU

In 'Telefacts NU' brengt Freek Braeckman onthullende reportages over onderwerpen die de Vlamingen bezighouden, zonder daarbij taboes uit de weg te gaan.

Afleveringen

11 afleveringen

Een reconstructie van de fatale 48 uur voor de dood van Sanda Dia, de 20-jarige ingenieursstudent die overleed na een doop van studentenclub Reuzegom. Waarom greep niemand in? En waarom zwijgen alle betrokkenen?
Een half jaar na de uitbraak van de coronacrisis maakt 'Telefacts NU' de balans op: hoe hard heeft corona toegeslagen in onze portemonnee? Vlamingen praten open over hun inkomen en wat corona voor hen heeft veranderd waaronder ook verschillende bekende Vlamingen, onder wie Tine Embrechts en Guga Baúl. Ook financieel expert van VTM NIEUWS Paul D'Hoore geeft duiding bij de resultaten.
Reporter Faroek Özgünes gaat naar Colombia op zoek naar de oorsprong van het druggeweld in Antwerpen en kon exclusief operatie Nachtwacht meevolgen, de grootste politieactie in Antwerpen in 20 jaar tijd.
Ellen heeft al tien jaar elke maand erge pijn in haar buik. Net als drie op de tien vrouwen krijgt ze al die jaren van gynaecologen te horen dat dit normaal is, en nu eenmaal bij ongesteld zijn hoort. Maar dat is het niet. In werkelijkheid heeft Ellen endometriose, net als twee miljoen andere vrouwen.
VTM-wielerjournalist Merijn Casteleyn volgt een van de grootste wielertalenten in jaren: Remco Evenepoel. Een bijzonder jaar met vele hoogtes, maar vooral met een verschrikkelijk dieptepunt. Bij al die momenten was Merijn Casteleyn er steeds bij.
Kersvers premier Alexander De Croo spreekt bij Luk Alloo voor het eerst openhartig over het premierschap en zijn privéleven.
'Telefacts NU' onderzoekt hoe hoog de nood is in de ziekenhuizen nu de corona-crisis weer volop slachtoffers maakt. De redactie kon 24u lang in het ASZ Aalst en op de site Sint-Elisabeth van Europa Ziekenhuizen in Brussel, meedraaien op de Covid-afdeling.
'VTM NIEUWS'-reporter Romina Van Camp gaat op bezoek bij correspondente Greet De Keyser. Zij woont en werkt al twintig jaar in de VS. Samen reizen ze het land af om te spreken met Amerikanen die het beleid van Trump écht voelen.
In deze Rode Neuzen Special van 'Telefacts NU' wordt op zoek gegaan naar een wetenschappelijk bewijs of muziek écht kan helpen bij mentale problemen. En Koning Filip spreekt exclusief met jongeren over hun problemen, zijn jeugd en de rol van muziek.
Ondanks het taboe blijken steeds meer Vlamingen de stap te zetten naar een seksuoloog, met wachttijden en patiëntenstops tot gevolg. 'Telefacts NU' kon exclusief meevolgen tijdens de therapeutische sessies van seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck.
Een blik op de wereld van het luxe vastgoed: Vlaamse villa's die onbetaalbaar zijn voor Vlamingen en verkocht worden aan de superrijken der aarde. Maar wel zonder belastingen te betalen.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.