Tip de muis

Tip de muis

Animatieserie over een klein muisje, dat allerlei avonturen beleeft in het bos.

Afleveringen

18 afleveringen

Didi is heel goed in grappen uithalen. Tip wil het ook proberen, maar dat gaat mis. Nu is Tessa boos op hem. Tip komt erachter dat een grap alleen maar leuk is als alle partijen erom kunnen lachen.

36. Lekkere koekjes

Tip gaat met zijn vriendjes picknicken bij de rivier. Papa heeft lekkere koekjes meegenomen voor later, maar het valt Tip heel moeilijk om daar af te blijven.
De moeder van Tip heeft een verrassing voor Tip, Prik en Didi. Ze heeft schaatslessen geregeld. Tip durft niet. Hij is bang. Uiteindelijk merkt hij dat je nergens bang voor hoeft te zijn, maar dat je het gewoon moet proberen.
Er is kermis. Tip en z'n vriendjes doen allerlei spelletjes. Tip wint steeds. Als hij voor het eerst verliest van Kiki en Didi zegt hij dat ze vals spelen en loopt boos weg. Maar mama legt hem uit dat winnen soms een kwestie van geluk is.
Tip heeft een papiertje in het park laten liggen en nu voelt hij zich schuldig omdat hij van opa hoort dat de kleine diertjes in de struiken er misschien last van hebben. Hij doet er alles aan om het goed te maken en ruimt al het afval keurig op.
Tip vindt klein zijn maar niets. Hij bedenkt allerlei manieren om groter te worden. Totdat hij erachter komt dat klein zijn soms best handig is.

41. Ik ben niet lui

Tip vindt dat hij net als Tippy ook nog klein is en hulp nodig heeft bij allerlei dingen. Stiekem is hij gewoon een beetje lui.
Tip moet een marionet maken voor het poppenspel op de crèche, maar hij heeft geen idee hoe hij dat moet doen. Gelukkig heeft papa een goed idee.

43. Ik wil het !

Tip ziet een mooie brandweerauto in de winkel van Paco. Die wil hij zo graag hebben, dat hij vergeet dat hij al heel veel speelgoed heeft. Thuis moet hij van mama zijn speelgoed opruimen.
Tip zou gaan picknicken met oma en opa, maar het regent dus kunnen ze niet naar buiten. Gelukkig kunnen oma en opa veel leuke dingen bedenken om binnen te doen.
Tip heeft eng gedroomd. Als sommige dingen de volgende dag net zo gaan als in zijn droom, wordt hij heel erg bang. Zelfs al weet hij dat dromen niet echt zijn.

46. We gaan kamperen

Tip en zijn familie gaan kamperen. Als blijkt dat papa het speelgoed van Tip is vergeten, wil Tip weer naar huis.

47. Lief zijn is leuk

Als mama haar vriendin helpt, door op haar zoontje Gugu te passen, vindt Tip dat maar helemaal niets. Tip snapt niet dat dingen doen voor een ander niet alleen lief is maar ook nog eens leuk kan zijn.
Het kuifje van Tip wordt te lang en moet geknipt worden. Tip wil niet dat er iemand aan zijn kuif komt; het is zijn kuif. Papa moet ook geknipt worden en gaat die dag langs bij Miguel de Kapper.

49. Beloofd is beloofd

Tip leert van zijn vader dat het heel belangrijk is om je beloften na te komen.
Tip en zijn familie geven een verjaardagsfeestje voor zijn moeder. Tip wil haar het mooiste cadeau ter wereld geven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Tip moet zijn kamer opruimen van zijn moeder, maar hij gaat veel liever spelen met zijn vriendjes. Zijn moeder bedenkt een plannetje om het opruimen leuker te maken.
Tip vindt het niet leuk om klein te zijn, want hij wil graag grote mensendingen doen. Maar als zijn moeder hem een grote mensentaak geeft, blijkt dat toch minder leuk te zijn dan hij had verwacht.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.