True Crime Belgium: Hans Van Themsche

True Crime Belgium: Hans Van Themsche

Hans Van Themsche, net 18, vermoordde in Antwerpen op straat, op 11 mei 2006, de tweejarige blanke peuter, Luna, en haar Malinese oppas tijdens zijn moordtocht. Eerder schoot hij ook op een Turkse vrouw van 46 die op een bankje een boek aan het lezen was. Een wijkagent hield hem tegen.

Afleveringen

3 afleveringen

Hans Van Themsche spreekt voor het eerst. Hij schaamt zich voor wat hij deed en vergoelijkt zijn daden niet. De onderzoeksrechter bezoekt Hans na meer dan 17 jaar gevangenschap "om kritisch te zien en te horen hoe hij terugkijkt op die verschrikkelijke dag".
Twee mama's getuigen: De mama van Luna legt haar diepste gevoelens bloot en vertelt hoe zij vernam dat hun kindje, Luna (2,5 jaar), dood was. Ook de mama van Hans Van Themsche vertelt hoe zij vol ongeloof en verbazing vernam dat haar eigen zoon mensen had vermoord.
Tijdens het assisenproces vraagt Hans Van Themsche hulp om "mens te worden". De mama van Luna bezoekt Hans Van Themsche in de gevangenis: wat voor een man is hij intussen geworden? Hans Van Themsche betuigt spijt ten aanzien van alle slachtoffers.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.