Vrederechters

Vrederechters

Een blik op de werking van de rechtbank die het dichtst bij de gewone mens staat: het vredegerecht. Tien vrederechters laten in hun kaarten kijken.

Afleveringen

8 afleveringen

Aflevering 1

Een oude trage weg in Pelt moet volgens een buurtbewoner terug opengesteld worden voor het publiek, maar de eigenaar van het stuk grond waarover de weg loopt denkt daar anders over. Het brengt de vrederechter in kwestie meteen ter plaatse om de situatie zelf zo goed mogelijk te kunnen inschatten.

Aflevering 2

Ook familiale onenigheden bereiken vaak de oren en ogen van vrederechters. Een moeder en dochter uit Menen verschijnen er voor de rechter omdat die eerste wil dat haar dochter een eigen woning zoekt. Aan de vrederechter om te beslissen of ze haar uit huis zet. Voor fervente online shoppers komt het verhaal uit het vredegerecht van Tongeren mogelijk erg dichtbij. Een jonge vrouw passeert daar namelijk bij de rechter omdat de betalingen uitblijven voor een resem aan pakketjes die op haar naam besteld werden.

Aflevering 3

Een huurder verschijnt voor het vredegerecht in Lokeren en beweert dat hij zijn huishuur gewoon vergat te betalen. De vrederechter vermoedt echter dat de man moedwillig de huur achterhield. In Tongeren wordt nogmaals bewezen dat een goede buur beter is dan een verre vriend. De gemoederen lopen hoog op tijdens een poging om buren te verzoenen. In Willebroek behartigt een man via een zorgvolmacht de belangen van zijn oom. Alleen blijken enkele rekeningen niet betaald te zijn. De vrederechter uit Kortrijk wil persoonlijk getuige zijn van de gedeeltelijke betaling van achterstallige huur. Alleen zo kan ze zeker zijn van de vereffening en de huurder uitstel geven om andere openstaande betalingen te kunnen wegwerken.

Aflevering 4

Een getakelde wagen zorgt voor heel wat vraagtekens in Hamme. De takelfirma wil graag de factuur betaald zien, maar de eigenaar van de wagen beweert nooit de opdracht gegeven te hebben om het voertuig te takelen. In Antwerpen loopt er iets mis met de terugbetaling van een lening tussen ex-partners en ook in Pelt gooit de liefde roet in het eten. Aan de vrederechter om telkens de knoop door te hakken

Aflevering 5

Een vrouw staat voor het vredegerecht in Tielt om zich te verdedigen tegenover haar huisbaas. Die is namelijk van plan de huurwaarborg in te houden omdat er schade zou zijn aan de woning en de tuin niet zou opgeruimd zijn. In Menen betwist een man een factuur voor ziekenhuisvervoer. Hij is van mening dat de aangerekende rit tussen twee ziekenhuizen onder zijn hospitalisatieverzekering valt. Aan de vrederechter om te achterhalen of dat ook effectief zo is.

Aflevering 6

In Willebroek gaat de vrederechter op plaatsbezoek in een tuin waar een boom van de ene buur door de schutting van de andere buur groeit. Moet de boom verwijderd worden of niet? In Tongeren vraagt een vrouw onder bewind toestemming om te trouwen met haar vriendin en in Pelt heeft een jonge vrouw de hond van haar vader op haar naam laten zetten, maar die betwist dat hij de hond ooit aan haar overgedragen heeft.

Aflevering 7

Een juwelier kocht een tweedehands Rolex die later nep bleek te zijn. Dit leidde tot een geschil waarbij het vredegerecht de waarheid probeert te achterhalen. In Hamme beoordeelt de vrederechter een conflict tussen een sociaal verhuurkantoor en een koppel dat over een buitenlandse eigendom blijkt te beschikken.

Aflevering 8

Voor de vrederechter in Menen verschijnt een huurder die besloot geen huur meer te betalen omdat de problemen in zijn badkamer maar niet aangepakt worden door de eigenaar. Een koppel, beiden onder bewindvoering, klopt aan bij het vredegerecht van Tongeren om het bewind van de vrouw op te heffen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.