Axel Gaat Binnen

Axel Gaat Binnen

Axel Daeseleire verblijft vijf dagen en vier nachten op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Hij leeft er mee op het ritme van de bewoners en het personeel.

Afleveringen

6 afleveringen

In het grootste ziekenhuis van Limburg leeft Axel mee op de afdeling 'Moeder en Kind' van het ZOL Genk. Hij ontmoet er de ouders van Maxim, een te vroeg geboren baby die op de NIC-afdeling vecht voor zijn leven. Axel volgt ook het traject van Sander en Jennifer, die al meer dan een jaar zwanger proberen te raken.

2. Tantra

Opgelet: expliciete beelden. --- Wat is tantra? Ook Axel wist het niet voor hij vertrok. Nog meer dan anders betreedt hij hier het onbekende. Eén ding is zeker: hij is emotioneel nog nooit zo diep gegaan. In deze aflevering komt Axel zichzelf helemaal tegen op verschillende vlakken. Met de nodige scepsis vertrekt hij naar de retraite in de Ardennen, maar hij keert terug naar Antwerpen als een compleet ander mens.

3. Jongdementie

In Sint-Andries Brugge gaat Axel meeleven met mensen die lijden aan jongdementie. Hij bevindt zich te midden van leeftijdsgenoten en ziet hoe meedogenloos de ziekte hen verandert. Het wordt een hartverscheurend, maar tegelijkertijd ook hartverwarmend en uiterst persoonlijk verhaal voor Axel, aangezien ook zijn eigen moeder aan dementie lijdt.

4. De Marine

Axel kreeg bij hoge uitzondering de kans om een week mee te varen aan boord van de Castor P901, een van de marineschepen van ons Belgisch leger. De marine bewaakt de grens over de Noordzee en voert militaire oefeningen uit langs een van de drukst bevaren zeeroutes ter wereld. Axel voert diepgaande gesprekken met de bemanning, die vaak lang van huis is, en neemt deel aan de militaire oefeningen.

5. Ter Groene Poorte

Axel gaat een week op internaat in Ter Groene Poorte in Brugge, de vooraanstaande hotelschool. Daar leert hij de knepen van het vak van enkele ervaren chef-koks en krijgt hij lessen in slagerij, bakkerij en zelfs etiquette. Los van de lessen heeft Axel, die zelf nog op internaat heeft gezeten, moeite met de discipline die er heerst in Brugge.

6. Medisch toerisme

Jaarlijks reizen meer dan 52 miljoen mensen naar Istanbul voor medisch toerisme. Ook veel Vlamingen trekken jaarlijks naar daar voor cosmetische ingrepen. Axel reist mee met een groep Vlamingen en verblijft een week in Turkije onder begeleiding van een medisch reisbureau. Hij krijgt een blik achter de schermen en een verrassende inkijk in de beweegredenen van deze Vlamingen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.