Band of Brothers

Band of Brothers

Band of Brothers is een tiendelige televisieserie uit 2001 over de Tweede Wereldoorlog.

Afleveringen

10 afleveringen

Camp Toccoa, Georgia, 1942. Mannen uit heel de Verenigde Staten krijgen in de kazerne een para-opleiding om te worden ingezet in de oorlog in Europa. Vooral 'Easy Company' worden onredelijk hard op de proef gesteld.
6 juni 1944, D-Day. De para's van Easy Company worden gedropt boven Normandië. Ze komen heel slecht gespreid en soms ver van hun voorziene landingsplaats terecht. Eerste Luitenant Meehan, de aanvoerder van het peloton, komt om het leven.
Easy Company moet het Normandische dorpje Carentan gaan bevrijden. Het is een belangrijk bruggenhoofd om soldaten, voertuigen en materiaal vanuit Omaha en Utah Beach verder naar het binnenland te transporteren.
Easy Company en het 506de Regiment krijgen versterking om de verliezen te compenseren die zijn geleden bij de acties in Normandië. De nieuwelingen komen meteen in de chaos terecht van Operation Market Garden.
Luitenant Winters krijgt promotie na een gedurfde aanval op de Duitse linies. Maar zelf wordt hij achtervolgd door het beeld van een Duitse tienersoldaat die hij heeft gedood. Easy Company wordt naar de Ardennen gestuurd.
Het Ardennen-offensief woedt in alle hevigheid. Easy Company moet Bastogne helpen beveiligen, maar dat is niet eenvoudig met een gebrek aan winteruitrusting, voedsel en munitie. Eugene 'Doc' Roe doet wat hij kan om de gewonden te verzorgen.
Easy Company probeert het dorpje Foy nabij Bastogne te veroveren, maar verliest daarbij heel wat mannen. Het gedrag van eerste luitenant Norman Dike wordt in vraag gesteld en wordt vervangen door eerste luitenant Ronald Speirs.
Na de gruwel van Bastogne is Easy Company nu in het Duitse stadje Haguenau in de Elzas beland. Luitenant Hank Jones, die net uit West Point komt, sluit zich als nieuwe officier aan bij het peloton.
Easy Company arriveert in Duitsland. Er is weinig weerstand en de mannen genieten van een warm bed en lekker eten. Er wordt ook flink geplunderd. Nixon heeft een drankprobleem en krijgt bovendien slecht nieuws van het thuisfront.
De verovering van het Adelaarsnest, de residentie van Hitler in Berchtesgaden, is het laatste echte wapenfeit van Easy Company. Daarna worden ze opgevangen in het Oostenrijkse Zell am Zee. De oorlog tegen Japan woedt voort.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.